Cookie- og Privatlivspolitik

Lille sommerfugl

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en konfliktfyldt grundstemning, der særligt kommer til udtryk adskillige konfrontationer mellem voksne og med deres børn. Personer gennemgå store personlige kriser, bryder sammen og udviser selvskadende adfærd. I enkelte scener slår karakterer på hinanden. Idet det voldsomme generelt forløses positivt og da filmen også indeholder humor, vurderes det, at filmen kun vil virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
06.05.2021
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lille sommerfugl
|
Versioner: se alle
2D, Med danske tekster, 2D BKD, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|

Den danske film 'Lille sommerfugl' er en drama-komedie skrevet og instrueret Søren Kragh-Jacobsen.

Landmanden Ernst og hustruen Louise skal holde guldbryllup i det lokale forsamlingshus med dansktop musik og kinddans. 

Men som festlighederne udvikler sig, kommer flere familiehemmeligheder frem, og Ernst gemmer på den allerstørste. Familien sættes derfor overfor den ultimative prøvelse.

Søren Kragh-Jacobsen er blandt dansk films helt store instruktører i forskellige genrer. Han har tidligere stået bag familiefilmen Gummi Tarzan, Dogme-filmen Mifunes sidste sang og thrilleren I lossens time.

'Lille sommerfugl' vil tillige indeholde en række nye sange skrevet af Kragh-Jacobsen, der tidligere har stået bag sanghittet 'Mona, Mona, Mona' fra 1975.

I hovedrollen ses Jesper Christensen som netop samarbejde med instruktøren for 42 år siden, da de lavede Vil du se min smukke navle?

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (137 votes)
3.4
3.3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmen indleder lovende, men efterhånden, som den skrider frem, går troværdighed og logik tabt." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "'Lille Sommerfugl' er dog en sjældenhed i dansk film, som rigtig mange danskere vil glæde sig over. På mange måder føles filmen som at komme hjem for alle os, der er opvokset i provinsen. Men den giver også en rigtig god forklaring på, hvorfor mange af os også er flyttet væk fra det lille lokalsamfund." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Jesper Christensen er fuldstændig formidabel som den fordums flotte, ombejlede, udsendte FN-soldat, der udviklede sig til en stejl, stædig og stadig stolt svinebonde ..." (Helle Sihm)

 • Filmland P1

  "Den humanistiske hyggespreder Søren Kragh-Jacobsen har flettet en håndfuld af sine klassiske temaer sammen. Løst og lidt småsjusket – men med festhumør." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Søren Kragh-Jacobsen, der ellers plejer at være garant for vedkommende humanisme, kører fast i de fordomme, filmen forsøger at udstille, og ender forudsigeligt tandløst uden den tiltænkte nuancering af de forskellige fronter." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Så længe dramaet holder sig til de problematiske familierelationer, svinger instruktøren rutineret taktstokken over et både underholdende og engagerende ensemblespil. Det begynder blot at knage lidt i de små biroller, når folkekomedien banker på køkkendøren ..." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Skeletterne vælter ud af skabet i Søren Kragh-Jacobsens skønt kaotiske guldbryllupdrama, hvor man desværre aldrig kommer ind på livet af Jesper Christensens stædige og racistiske svineavler." (Freja Dam)

 • Weekendavisen

  "Her er drama, komik, excentrisk tragedie, samtidssatire og sædeskildring. Ingredienserne er godt æltet sammen, men nogle modarbejder hinanden. Det bliver en film, man værdsætter i bidder. De bedste smager som altid af mere." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peter

Jesper Christensen kan ikke redde denne film, der er en stor skuffelse.

maria

Jeg har var Inde og se lille sommerfugl
Den var virkelig god
Og jeg giver den seks stjerner
Jeg er virkelig positiv over filmen
Sker mange ting I filmen
Har hørt meget godt om den

Line

Kun Jesper Christensen gør at man ikke forlader biografen før filmen er slut

Nakisha

Jeg kan godt lide historien. rollebesætningen er simpelthen amzing God produktion.

Denver

Meget inspirerende. Jeg kan varmt anbefale denne film

Andreas

Super skarp præstation af Jesper Christensen!

https://oddsinfo.dk/

Peter

Dejligt gensyn med Søren Kragh-Jacobsen

Niclas

Sindssygt skarp film!

Randiuser/746460

Enhver film med Jesper Christensen i hovedrollen er værd at se. Det gælder også dette næsten absurd karikerede portræt af en svinebonde i provinsen. Her er fest og fordomme for alle pengene, og underholdende er det. Men alligevel svært at tro, at de er så hjerteløst fladpandende ude i provinsen. De mest sympatisk fremstillede er de rigtige grisebasser - og så alle de hjertelige mennesker af anden etnisk herkomst, emigranter mv., som ifølge Kragh Jacobsen er provinsens redning.

Lise

Det var en fest at se den!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.