Cookie- og Privatlivspolitik

Lille Allan - Den menneskelige antenne

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har i flere scener en melankolsk stemning, hvor hovedkarakteren føler sig ensom og er nedtrykt. Enkelte af disse scener er af længere varighed. Filmen indeholder desuden scener med en lettere dramatisk stemning, hvor der indgår både komiske og lettere skræmmende passager, og hvor der anvendes lettere chok- og horrorlignende effekter, fx hæsblæsende biljagter, dyr der udstoppes, børn der trues med kniv, tages til fange og spændes fast af to onde karakterer. Lydsiden er flere steder voldsom og de humoristiske indslag er af og til voksen- og teenagehumor, der formodes at gå hen over hovedet på de yngste børn. Filmen er imidlertid animeret og indeholder mange sjove overnaturlige elementer. Hovedfiguren og hans venner er modige og handlekraftige og kommer ikke til skade. Endvidere forløses de lettere dramatiske og farefulde situationer positivt til slut. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
21.07.2022
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lille Allan - Den menneskelige antenne
|
Versioner: se alle
2D, Babybio 2D - dansk tale
|
Billetter

Den danske animationsfilm 'Lille Allan - Den menneskelige antenne' er en historie om Allan, hvis forældre bliver skilt. Han flytter herefter sammen med sin far ud i en boligblok på Amager.

Sommerferien føles lang og ensom for Allan, når man ikke har nået at få nye venner. Heldigvis kommer han i kontakt med sin nabo Helge, som er meget besat af ufoer. Her skal Allan være menneskelig antenne, og prøve at komme i kontakt med rumvæsner. 

Herefter bliver Majken, et tankelæsende rumvæsen, nødt til at nødlande på Jorden, og der opstår et mærkværdigt og uventet venskab mellem hende og Allan. Da Majken kan læse Allans tanker, behøver han ikke at sige noget. Desværre kommer en skør samler på sporet af Majken. Med hjælp fra Helge skal de to arbejde sammen og sørge for, at Majken ikke kommer i kløerne på den gale samler.  

'Lille Allan - Den menneskelige antenne' bygger på Peter Frödin og Line Knutzons børnebog. Amalie Næsby Fick har instrueret filmen, og hun stod tidligere bag den Robert-vindende animationsfilm Den utrolige historie om den kæmpestore pære, som er skrevet af Jakob Martin Strid.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
4.4
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "Med 'Lille Allan - den menneskelige antenne' har [Amalie Næsby Fick] lavet en sjov, stramt fortalt og samtidig vedkommende film i børnehøjde. [...] Filmen er tematisk beslægtet med den rørende Pixar-film 'Inderst inde', hvor hovedpersonen lærer at håndtere sine vildtvoksende følelser." (Ida Rud)

 • Information

  "Amalie Næsby Ficks fine og charmerende animationsfilm 'Lille Allan – den menneskelige antenne' blander på energisk og følsom vis socialrealisme og fantasi." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Skilsmisse er noget rod – og eventyrfilm for børn er som regel fantastiske. Kombinationen af disse to er langtfra elegant, men stedvist underholdende." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "[Amalie Næsby Fick] har en særlig evne til at lave loyale portrætter af karakterer, der af en eller anden grund er havnet i en outsiderposition. Man føler altid, at hun holder af sine karakterer, og det gør hendes film og serier til meget, meget behageligt selskab." (Nanna Frank Rasmussen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.