Cookie- og Privatlivspolitik

Lazzaro den lykkelige

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
02.05.2019
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lazzaro felice
|

Dramaet 'Lazzaro den lykkelige' følger en ung mands ihærdige forsøg på at være et godt menneske i en verden styret af penge. 

Historien starter i et slags feudalsamfund, hvor den godmodige Lazzaro arbejder døgnet rundt i markerne, og derudover er en hjælpende hånd til alle, der har brug for ham.

Tiden står nærmest stille omkring Lazzaro og hans fæller, der under den strenge markis Alfonsina de Luna, kæmper for at overleve.

Da markisens søn stikker af, danner Lazzaro og ham et sjældent venskab. Deres veje skilles dog, og de efterfølgende begivenheder er så dramatiske og overraskende, at den uskyldige Lazzaro må rejse gennem både tid og rum for at blive genforenet med sin ven.

Filmen 'Lazzaro den lykkelige' er noget så sjældent som mødet mellem et periodedrama, en science fiction-fabel og en italiensk samfunds-kommentar. 

Instruktøren Alice Rohrwacher delte prisen for bedste manus med iranske 3 Faces til Cannes Film Festival 2018. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
4.6
4.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Der er [...] masser at glæde sig over i 'Lazzaro den lykkelige' på et rent intellektuelt plan, og man følger gerne den ukendte Adriano Tardiolos helt ’straight’ leverede portræt af en overjordisk skikkelse blandt de helt almindelige." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "... en absolut interessant, smuk og seværdig film, der forbinder religiøs mytologi med en intelligent og usentimental forståelse af det moderne samfunds sociale strukturer." (Eini Carina)

  • Weekendavisen

    "Rohrwacher forener fabel og realisme i et nyt, nærmest anti-prangende billedsprog. Her er alting lidt mere filtret og sært. Hun bruger selv betegnelsen »et eventyr«. Det er i grunden korrekt og præcist." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.