Cookie- og Privatlivspolitik

Last Christmas

Tilladt for alle
Filmen har en humoristisk stemning med enkelte triste momenter. I en scene kommer en person ud for en trafikulykke, men man ser ikke selve ulykken. I en anden kortvarig hospitalsscene ses en syg person blive kørt til operationsstuen og en livløs person ligger med læger omkring sig. De let dramatiske scener er imidlertid kortvarige og ikke udpenslede. Endvidere har filmen en gennemgående humor og skildrer en varm kærlighedsrelation. Det vurderes på den baggrund, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
14.11.2019
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Last Christmas
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|

Den romantiske julefilm 'Last Christmas' handler om den unge kvinde Kate, hvis liv er kørt ud på et sidespor.

Kate arbejder for den julebesatte Santa i en helårs julebutik, men hun er slet ikke i julestemning denne december, efter hun sidste år blev alvorligt syg og var tæt på at dø.

Efter mange dårlige beslutninger og endnu en omgang tømmermænd møder Kate den positive Tom, som sender hende i en bedre retning, og alt håb er måske alligevel ikke ude for, at julestemningen også kan findes i år.

Emilia Clarke og Henry Golding, som tidligere har spillet med i romantiske film som Mig før dig og Crazy Rich Asians, ses i de to hovedroller.

Danske Peter Mygind er også at finde på rollelisten, mens Emma Thompson både er manuskriptforfatter og spiller Kates excentriske mor.

'Last Christmas' er baseret på julehittet af Wham!, og filmen byder på meget mere musik af bandet og George Michael. Instruktøren Paul Feig har tidligere stået bag komedier som Bridesmaids og Spy. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (241 votes)
4.3
2.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Man kan jo vælge at putte sin skepsis i en sæk udenfor biografen, kure ned ad en pebermyntestang og bjælde afsted sammen med filmen. [...] Kærlighed og knas har altid gået godt sammen med gran, flitterstads og store kugler, og elsker man det, så er 'Last Christmas' bestemt julehjerternes fest." (Stephanie Caruana)

 • BT

  "... filmens grundlæggende morale [er] så banal, at selv Nik og Jay ville finde den lige lovligt letkøbt." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "'Last Christmas' læner sig op af forbilledet 'Love Actually' (2003), men har intet af hverken charmen eller romantikken. Heldigvis er London pæn, og Whams sange eviggyldige." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... man [skal] ikke forvente en klassisk romcom, og det er faktisk ærgerligt, for mikset mellem socialkommenterende og magisk juleromance har svært ved at gå op i en højere enhed." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Emma Thompson har skrevet historien. Det er en film med hjerte og meget på hjerte. Vi skal tage os godt af fremmede og gøre os umage med vores liv. De gamle George Michael-hits distraherer. Kun sangene fra 'Listen Without Prejudice' har den rigtige tyngde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Det skam ikke fordi at Last Christmas ikke har noget på hjertet, og jeg tror helt sikkert at alle på filmholdet havde den bedste intention i at lave filmen. Dog må jeg indrømme, at de virkelig ikke kunne ramme mere ved siden af og det færdige resultat er noget af de mest tåkrummende, som jeg længe har set.

Den forsøger at lave en hyldest til George Michael, men hver eneste gang, at en af hans sange blev spillet i filmen tænkte jeg, hvorfor i alverden bliver den spillet nu?- det virker da helt malplaceret!

Dernæst vil den gerne være en hyggelig julefilm, tja, altså der er julepynt og julemusik, men jeg har svært ved at se julehyggen i filmen. Det virker mere som en undskyldning for at filmen kunne have titlen "Last Christmas" for der er egentlig ikke meget jul over den.

Derudover har den de mest anstrengende karaktere, som hverken er særligt charmerende eller særligt kloge, og alligevel forsøger filmen desperat at få en til at kunne lide dem. Og for det ikke skulle være nok så har den et plot-twist som jeg næsten havde regnet ud på forhånd, og alligevel er jeg forbløffet over, at de egentlig gik den vej. Og hele brexit elementet med den jugoslaviske familie var også særdeles pinligt at se på.

Jeg ved godt, at det at lave en julefilm ikke er en nem genre, og jeg påstår skam ikke, at jeg vil kunne lave det meget bedre, men når alt kommer til alt, så kan jeg stadig undre mig over, at der ikke har været nogle inde over filmen, der har sagt- "Nej, det her går ikke." For det samlet resultat er et yderst tåkrummende oplevelse, der ikke fortjener højere end en enkelt stjerne!

Stig

Lidt underlig, men meget sød julefilm. Ikke noget sindsoprivende plot og ingen store skuespillerpræstationer, men en masse god musik.
God hvis du vil invitere kæresten med i biffen.

Stig - https://helpdesken.dk/

Jesper

Jeg mindes ikke at have set så ringe en film. Ever. Håber at de brænder alle kopierne inden nytår.

Ninse

Det var det så absolut ikke! Den er så dejligt sjov, lærering, et skønt twist og bare masser af pragtfuldt musik fra George Michael. Peter Mygind, min store helt, (elsker alt han har været med i), han spiller så dejligt og godt .... Rollen passer ham perfekt.

Pia

Dejlig julefilm med meget hjerte og skøn humor, Dejlig Wham musik. Kan anbefales

May

Fyld med klichéer, forventede elementer, humor, varme, sorg - det hele er præcis som det skal være! Dejlig julefilm, med charmerende skuespillere. Den bliver en klassiker på TV fremover. Kun de sure anmeldere, som forventer Shakespearian underholdning i alt de ser, nyder den ikke. Personlig var den lige det jeg havde håbet på! Dejlig film!

Pia

Skøn humor og dejlig musik. Meget rørende, med meget hjerte. Dejlig julefilm

Helle Grith Sommer

Jeg blev desværre skuffet over filmen "last Christmas"..... Dels havde jeg glædet mig til at høre skønne sange fra Wham/ George Michael, og dels havde jeg glædet mig til en sød romantisk julefilm. Men filmen er alt andet end det vi typisk kender fra en romantisk julefilm. Og den forventede skønne musik (som de prøver at sælge filmen på) dukker kun op i enkelte korte brudstykker :-(
Eneste lyspunkt er Emma Thompson som spiller fantastisk skuespil som moderen i filmen.

Dorthe

Dette er IKKE en "Love actually" - det er en film med (for) meget på hjerte, der skal ses af dem, der elskede George Michaels musik og alle, der har brug for at blive mindet om, at livet ikke handler om at blive eksponeret men om at give noget tilbage og videre. Den gaber over (for)mange temaer og har intet at gøre med feel good ensemble film... det ville være dejligt, hvis den var blevet modtaget og anmeldt på egne præmisser!

Spidermanuser/166287

Havde ikke de store forventninger til denne julefilm men var underholdt og især af Peter Mygind. Sjov rolle og meget dansk accent!
Også dejlige minder med George Michaels musik

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.