Cookie- og Privatlivspolitik

La llorona - De dødes dag 2022 - Event

11.11.1969
| | | |
Versioner: se alle
Særvisning, Særvisning
|
Automatic text: 
Politisk gys, fantasy og retssalsdrama i én pakke – og en frapperende billedfortælling om hemmeligheder og løgne. ´La Llorona´ er titlen på en berømt spøgelsesfortælling, og i denne farverige og dybt originale nyfortolkning fra Guatemala spiller centralamerikansk historie en vigtig rolle.

Den aldrende Enrique Monteverde skal retsforfølges for et folkemord, der fandt sted 30 år tidligere, mens han var general i hæren. Mens demonstranter samles uden for hans families store hus, går han amok med et gevær i den tro, at en mystisk kvinde har sneget sig ind i hjemmet. Monteverde skræmmer halvt livet af tjenerstaben, der allerede har oplevet en del voldsomme udbrud, men hans kone mener, at hans handlinger udspringer af demens.

Men den grædende kvinde, Monteverde hører, er ånden La Llorona er vendt tilbage for at søge retfærdighed over de mange faldne i Guatemalas lange borgerkrig og massemordet på landets maya-befolkning. Og der er da også en slående lighed mellem Julio Diazs, der spiller Monteverde, og Guatemalas tidligere diktator José Efraín Ríos Montt, som i 2013 blev kendt skyldig i folkemord.

Endnu mere tankevækkende og ildevarslende er skildringen af den udbredte meddelagtigheds-kultur, som ofte ligger bag et terror-regime.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Ingen stemmer endnu
0
0

Instruktør

Instruktører

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.