Cookie- og Privatlivspolitik

La belle époque

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en konfliktfyldt grundstemning. Den indeholder flere dramatiske scener, hvoraf enkelte er med kortvarig blodig vold eller sex, men da disse scener er udetaljerede, og da filmen også indeholder lange, rolige og positive passager, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
27.08.2020
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La belle époque
|

Den franske feelgood-film 'La belle époque' handler om en lidt livstræt, midaldrende mand ved navn Victor, spillet af Daniel Auteuil.

En dag møder Victor den succesrige iværksætter, Antoine, der arbejder for et firma med et unikt speciale. Antoine kan nemlig tilbyde Victor at dykke ned i en hvilken som helst tidsperiode i hans liv.

Valget falder på at genopleve dengang for 40 år siden, da han mødte sin store kærlighed, og snart står den desillusionerede mand over for en markant livsændring.

'La belle époque' har en af fransk films mest kendte ansigter i form af Daniel Auteuil i hovedrollen. Han har utallige titler på cv'et, bl.a. Ordets magt, I min datters navn og Før vinterkulden.

Filmen er blevet sammenlignet med den newzealandske instruktør Richard Curtis' romantiske komedier, der tæller Love Actually og About Time.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (62 votes)
4.7
4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmland P1

  "'La belle époque' er en tåbelig og rodet film … præcis som en stormfuld forelskelse. Ja, undskyld den kliché, men 'La belle époque' smitter." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det hjælper naturligvis at have to af fransk films mastodonter i de centrale roller, og især den altid fremragende Daniel Auteuil får luftet hele paletten på rejsen fra fortabt gamling til nyforelsket 70'er-fyr, hvis selvtillid og livslyst langsomt vender tilbage i ungdommens omgivelser." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... hører man selv hjemme i den sidste halvdel af livet, vil der i selskab med Auteuil og Ardant være meget at fornøje sig over. Og også lidt at fordøje uden risiko for at udfordre alderens velkendte problemer med for tung kost." (Kim Kastrup)

 • Weekendavisen

  "Filmen er formidabel, så længe den solidariserer sig med Daniel Auteuils karakter, både i hans misantropiske modus og i hans patetiske, men ganske smitsomme begejstring over at være tilbage ved skabelsens kilder. Det er faktisk længe siden, at Auteuil har spillet med så megen varme og glæde i blikket." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
filmfan111

Jeg tjekker nu og da hvilke nye DVDer de har indkøbt til mit lokale bibliotek her i Nordsjælland, og denne film lød umiddelbart interessant. Hentede La Belle Epoque i dag, og efter middagen satte vi os godt til rette i sofaen, men opgav efter 20 min. hvor vi begge omtrent havde hovedpine.

Jeg har set mange franske film gennem årene, også de seneste par år, og er godt klar over at de ofte taler hurtigt og meget, men i denne film er det ekstra slemt. Derudover springer filmen konstant frem og tilbage mellem karakterene som man bliver mere og mere ligeglad med og irriteret på.

Ideen er god nok: en ældre mand ønsker sig tilbage til da han og fruen mødtes. Men lad dig ikke narre af den hyggelige forside med de to (i deres unge udgaver) som sidder på en cafe.

Den var fæl!

NB. Anmeldelserne som jeg læste er (som ofte når det gælder franske film) fine. En klassisk Kejserens Nye Klæder.

bibi piauser/167111

Fantastisk mesterværk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.