Cookie- og Privatlivspolitik

Kundskabens træ (1981)

|
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kundskabens træ
|
Versioner: se alle
Særvisning, Særvisning m. intro v. Malmros, 2D Særvisning, Event
|
Billetter

Nils Malmros’ måske allermest tåkrummende pinlige og samtidig hudløst smertelige pubertetsbeskrivelse finder vi i 'Kundskabens træ' fra 1981. Her skildres udviklingen fra den 13-åriges uskyld til den 16-åriges erfaringer med kærlighed og den ondskab, som også synes at være en uundgåelig del af tilværelsen. 

Følelserne er stærke, når man er et ungt menneske som Elin, Niels-Ole, Helge eller 'Klister', uanset om det drejer sig om (ulykkelig) forelskelse eller de intriger, som medfører, at man bliver sat uden for fællesskabet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (26 votes)
4.1
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Victor

Malmros må være en af Danmarks mest overvurderede instruktører.

Malmros får som sædvanlig filmen til at virke meget fraværende, og forbindelsen mellem seer og karakterer er meget tynd.

Filmen fungere ikke særlig godt, og jeg tror, at den eneste grund til, at denne film bliver glorificeret på så højt et niveau, er fordi, at det er en af de eneste danske film der gennemgår den meget forviklede tidsperiode, mens man er teenager.

Men det føles som om at Malmros har haft ambitionerne for høje i produktionen, og så på filmedagen er entusiasmen røget helt i bund.

Vi har brug for en ny moderniseret ungdomsfilm, som rent faktisk når ind til kernen af det at være teenager, istedet for at vandre forvirret rundt på overfladen, som en tilskuer til episoder uden ordenligt motivations-overblik.

3/6

Simone

Denne film var en af de film man blev tvunget til at se i skolen i starten af puberteten, men modsat min klassekammerater kunne jeg faktisk godt den lide den. 4 stjerne fra mig!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.