Cookie- og Privatlivspolitik

Kongernes fald

Tilladt for alle
Filmen har en rolig grundstemning. Der er to let dramatiske situationer med styrt af speedwaykørere. Ulykkerne er imidlertid meget kortvarigt skildret, ses fra stor afstand og er ikke udpenslede. Endvidere er filmen gennemgående roligt fortalt og veksler mellem interviews og arkivfilm med speedwayløb. Det vurderes på den baggrund, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på de yngste børn

Se mere på medierådet.dk
06.06.2019
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kongernes fald
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|

Den danske dokumentarfilm 'Kongernes fald' handler om passionen bag speedway, lugten af brændt metanol og lyden af motorer, der gasses op.

I 1970’erne og 80’erne er Ole Olsen dansk speedways' ukronede konge, men de to kronprinser Erik Gundersen og Hans Nielsen ånder ham i nakken for at blive den næste, der står øverst på sejrsskamlen.

Se vores interview med de tre speedway-konger her.

Historien om dansk speedways uventede storhedstid handler om et nært bånd mellem tre mænd, som skiftede fra venskab til splid. Filmen tager os med ind i en dramatisk fortælling, drevet af disse mænds ambitioner om at blive den bedste.

'Kongernes fald' tegner en tid, hvor sportens verden var mere eventyrlig, hvor man med den rette, indædte indstilling kunne rejse sig fra plovfurerne på landet og ende som kongen af speedway. 

Instruktør Mads Kamp Thulstrup har tidligere stået bag dokumentaren Og det var Danmark samt flere afsnit af 'Arvingerne'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (32 votes)
5.3
5

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Kongernes Fald' om speedway-fænomenet Ole Olsen, og kampen mellem de to bejlere til motor-tronen, er sublimt håndværk og et medrivende drama i særklasse." (Søren Jacobsen Damm)

 • Ekstra Bladet

  "Jeg vil faktisk vove den påstand, at selv om man aldrig har set et speedwayheat i hele sit liv, vil man alligevel blive fascineret af denne film, der handler meget mere om mennesker end om motorcykler. Et imponerende stykke journalistisk arbejde." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Kongernes fald' er bragende god underholdning og et af de skarpest fortalte portrætter om sportsfolk i indre strid i mange år." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Uden at skæve til konkurrenternes fine fornemmelser drøner [Mads Kamp Thulstrup] den mest fængende og folkelige danske dokumentarfilm i lang tid ind over stregen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen kan nydes af alle, også tilskuere uden hang til benzin. Det er sporten som vilje og forestilling, æstetik og metafysik, men især er det erindringen om nogle fælles oplevelser, der gjorde speedwaykongerne til folkehelte. Det er 70erne og 80erne i vores hjerter." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peter

En fremragende film - ikke mindst for dem der kan huske tiden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.