Cookie- og Privatlivspolitik

Kon-Tiki

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
04.04.2013
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kon-Tiki
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I 'Kon-Tiki' forsøger den unge nordmand Thor Heyerdahl i 1947 at overbevise den videnskabelige verden om, at Polynesien oprindeligt blev befolket fra Peru i Sydamerika.

Men ingen tror ham, og derfor ser den ihærdige Heyerdahl kun én udvej - han må selv foretage en livsfarlig ekspedition tværs over Stillehavet på en flåde af balsatræ, som han navngiver efter den sydamerikanske solgud Kon-Tiki. 

Heyerdahl samler fire eventyrlystne unge mænd til at tilbagelægge de næsten 8000 kilometer over hajfyldt farvand - uden andre hjælpemidler end en kortbølgeradio til brug ved nødstilfælde.

Kun en enkelt af mandskabet har sejlererfaring, og Heyerdahl selv kan ikke svømme, men han er villig til at ofre alt og alle for at bevise, at der er hold i hans teori.

Filmen er baseret på Thor Heyerdahls biografi af samme navn, der har solgt over 50 millioner eksemplarer på verdensplan og oversat til over 70 sprog.

'Kon-Tiki' er en del af Biografklub Danmark.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (544 votes)
4.3
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "På trods af en lidt tung og konventionel start på land, overgiver man sig i længden til eventyret. Man bliver bidt af mændenes drøm og rives med af kampen mod hajerne og elementernes rasen, selv om der er mindst ligeså mange rolige og eftertænksomme øjeblikke." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det er ikke noget kritisk plot, men det er underholdende og besnærende, så man kan ikke lade være med at beundre den gale nordmand og drømme - bare lidt - om at sidde på en tømmerflåde på det store åbne ocean." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... selv om den fortælles så filmisk konservativt, som det er tilfældet her, er den stadig en dragende sag for drømmere og drengerøve af alle køn i alle aldre." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er lang og våd og uden rigtig fremdrift - som sejlturen var det, men den virker længere, end den er og appellerer nok mest til nordmænd." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... flot helteepos om en stålsat eners mandsmod. Men den lader mandskabet i stikken og griber ikke for alvor." (Søren Vinterberg)

 • Radio24syv

  "En udmærket film, men man taber tråden undervejs. Effekterne er fantastiske, men man får desværre ikke bedre historier ud af de fine effekter – selvom det ser flot ud." (Iben Albinus Sabroe - Information)

 • Weekendavisen

  "Ikke siden 'Waterworld' har man været på havet så længe. Øjet elsker den blå evighed, og som tilskuer deler man mændenes stemning. Den er naturligvis ikke god hele tiden. Kun erobreren Thor vakler aldrig i troen. For de øvrige sejlere findes der også klaustrofobien og monotonien. Publikum har det lige sådan." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mallica

.. Og god underholdning.

Pouluser/718363

Ekspeditionen har altid fascineret mig. Thor Heyerdahl, var et interessant menneske, men som alle andre havde han jo også sine problmer.

Katja

også meget keeeedelig.. for der sker godt nok ikke særlig meget, mens de befinder sig ude på havet..

Jacob

der er meget stille midt ude på stillehavet. Det en meget stille film, og det midtvejs er det lige ved at blive for stille, men filmen lykkes lige akkurat med at opretholde spændingen. Stilheden er både filmens styrke og svaghed. Personligt synes jeg at det giver god mening når nu de er ude på STILLEhavet, men kan godt se hvis det bliver for stille for nogen, det gjorde den for en af dem jeg så den med.

det i øvrigt sjovt at se norske Jakob Oftebro for en gangs skyld spilde en norsk rolle og ikke en dansk.

Simon

Filmen starter noget kedeligt ud, og den første halvdel af filmen fungerer ikke helt. Men. Sidste halvdel af filmen kommer det spænding, og den bliver super interessant synes jeg. Jeg synes man taber tråden en fjerdedel inde i filmen, men finder hurtigt tempoet igen. Jeg elsker scenen med hajerne, det er spænding på højde med Jaws. Eller bare noget der var hajer med. Det er super spændene.

Jeg synes faktisk at den fortjener 5 stjerner, da filmen starter så ringe ud, at det næsten er sjovt. Efter den første halvdel fortjener den 1 stjerne. Men at den samler stumperne op og laver en så vellykket sidste halvdel, så fortjener den 5 stjerner. Men effekterne er sgu ikke så godt lavet. Nogle gange kan man desværre sagtens se at det er greenscreen. Så det bliver til 4 stjerner fra mig.

Line FS

Filmen er af skuffende dårlig kvalitet. Men jeg havde måske også alt for høje forventninger. Havde virkelig forventet en fantastisk film. Men den er meget langtrukken, skuespillet dårligt. Ikke enormt spændende. Utrolig dårlig green-sceeen arbejde.
Øv, ærgerligt.

Nikolaj

Den fortjener 6 stjerner, men den bliver lidt for lang til sidst.

Lars Michael

Tja for mig var den lang og lidt kedelig , ikke en film jeg ville se igen det eneste jeg kan sige at filmen er flot lavet.

Wayne

Joachim Roenning og Espen Sandberg, er fast makkerpar som instruktører. For et par år siden så jeg deres "Max Manus", som behandler Norges helt, fra besættelsestiden (lidt i stil med vores "Flammen og Citronen") Spændende film, som kan anbefales.

Nu er tiden så kommet til at behandle et af Norges internationale klenodier - Thor Heyerdahl.

Og det gør de med respekt. Filmen bygger Heyerdahl op, og forsøger give svar på hvorfor han endte med at gennemføre den vanvittige rejse, trods enorm modstand.

Man får endda en fornemmelse af det mismod, og den frygt som rejsen ud i det uvisse - overladt til elementer og havets indbyggere, må have skabt.

Roenning og Sandberg har skabt en film, på internationalt top-niveau - og man forstår hvorfor de har fået jobbet som instruktører til den næste Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Peter

Helt fantastisk film!!!
Er selv en aktiv vandrer, og følelsen af at nå sit mål efter lang tids rejse er ubeskrivelig. Dog viser Pål Sverre det så tårene løber ned af kinderne, og minder om at være hjemme igen fylder mig.
Absolut en af mine yndlings film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.