Cookie- og Privatlivspolitik

Kollision

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en særdeles ulykkelig og konfliktfyldt stemning. Der er adskillige scener, hvor hovedkaraktererne kommer i stærk følelsesmæssig affekt efter at have mistet et nært familiemedlem. I en dramatisk hospitalsscene forsøger læger at redde en patient i meget kritisk tilstand. I en anden scene bliver en person slået til blods og trues med pistol. I en tredje scene bliver en person skudt på klos hold. I flere scener føler et barn i sorg sig forladt og alene. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende og grænseoverskridende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
31.10.2019
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kollision
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), Babybio, Seniorbio
|

'Kollision' er et dansk drama med Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil i hovedrollerne.

Vi følger Leo, der leder en stor virksomhed, er gift og har to dejlige børn. Hans tilværelse falder dog snart voldsomt fra hinanden, da en tragedie indtræffer. Derefter følger en svær og barsk skilsmissesag, som går ud over alle - især parrets lille datter Liv. 

'Kollision' er et bevægende drama, der udforsker en familie i opløsning, en mands kamp imod systemet og desperate menneskers forsøg på at finde mening og håb, når alting ramler. 

Avaz-brødrene Mehdi, Milad og Misam, der står bag som instruktør, manusforfatter og producer, slog i 2017 igennem med deres debutfilm Mens vi lever, som blev blev skabt udenom det etablerede støttesystem - og blev en succes.

Ligesom i 'Mens vi lever' er også denne historie inspireret af virkelige begivenheder. Foruden Lie Kaas og Stenspil ses et drømmehold af skuespillere med Sebastian Jessen, Nicolas Bro, Rasmus Bjerg, Bodil Jørgensen, Henning Jensen og Tommy Kenter på rollelisten. (Copyright: kino.dk) 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (791 votes)
4.2
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der skal nok være mange folk, der går ind i biografen og hulker sig igennem historien, og brødrene Avaz skal have al mulig ros for deres lyst til at dykke langt ind i de menneskelige følelser. De gjorde det samme i debutfilmen, 'Mens vi lever', [...] men denne gang er der alt for meget turbo på føleriet." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil er fremragende i de to hovedroller ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "... man sidder tilbage overvældet og druknet. Min umiddelbare reaktion var en næsten desperat latter, for så mange forskellige følelser kan de færreste kapere på så kort tid." (Michael Solgaard)

 • Ekstra Bladet

  "Hillemænd for en gang melodramatisk og sentimental syndflod af floskler og klicheer. Man er så forhippet på de store følelser, der skal kalde tårerne frem i øjenkrogene på tilskuerne, at det nærmest ender med at blive ufrivilligt komisk." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... i 'Kollision' bliver der så meget smæk på, at det næsten ikke er til at se dramaet for bare ulykker." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... hvor alt føltes ægte og lydefrit uforstilt i 'Mens vi lever', er 'Kollision' desværre præget af et forceret plot, der gør det vanskeligt for filmens figurer – der spilles af en stjerneparade af landets bedste skuespillere – at agere troværdigt i." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Avaz-brødene er heller ikke denne gang bange for de store armbevægelser. Med 'Kollision' har de forsøgt at lave en film, der er lige så følelsesstorladen som 'Titanic', men de støder på grund, før de overhovedet har forladt kajen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Første halvdel af filmen er velskabt, og den anden har kvaliteter, fordi Nikolai Lie Kaas inkarnerer den martrede mand med passion. Men midtvejs begynder filmen om en familie i opløsning selv at blive løs." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars

Ok film, især på grund af Lie Kaas

Lars Michael

Nikolaj Lie Kaas spiller sin stærkeste rolle han har haft inden for film.

En meget stærk og flot fortalt igennem filmen, så afgjort en af de bedste danske danske film i de sidste 10år.

jackie

Virkelig kedelig film laaang

Eovinliv

Meget, meget relevant film, om mødres magtmisbrug overfor deres børns fædre, samt den klassiske patriarks overfor hele familien. Sublimt fortalt, så vreden bulrer afsted i én over selvop tagetheden og man er på nippet til at rejse sig og gå, til det går op for én hvor gennemført fortællingen beskriver uretfærdighederne. Også ros for at undgå at idealisere nogen af karaktererne - alle tager på et eller andet tidspunkt beslutninger der kan stilles spørgsmålstegn ved fornuften af. Naturligvis også gennemførte skuespilpræstationer på alle poster.

Anmelderne må enten komme fra glansbillede familier, eller være del af fornægtede familiedramaer, ude af trit med hvad der dagligt udspiller sig i danske skilsmissefamilier.

Tobiasuser/869120

Fremragende film! Intet mindre end fantastisk! Anmeldernes kritik er i min optik helt hen i vejret.

fie meyer

Fantastisk film, når man sidder der i salen og oplever de følelser som man får når man ser denne film...Jeg kunne nærmest ikke rejse mig op efter filmen. Jeg havde gåsehud og tårer i øjnene. Fabelagtigt punktum på en fabelagtig Fantastisk film

Bodil

Så mange budskaber og emner og følelser, taget op i én film, er imponerende, da det samtidig ikke på nogen måde var "for meget".
Skuespillerne levede helt op til mine forventninger med deres flotte præstationer. Så kort kan det udtrykkes.
Filmens titel gav mig en forventning om dramatik og spænding, hvilket jeg fik på alle fronter. "Korporrligt" blandt andet ude på havet - desuden følelsesmæssigt en familiefar - og en mor, der ikke forstod, hvornår datteren skulle have lov til at leve sit eget liv - og ikke mindst de ægteskalige spændinger, der afgør, hvad ægtéskabet kan bære - både over for de to parter - men også i det endelige ansvar over for børnene.
En rigtig god aften.Tak.

maria

Den var mega god
Meget følsom film
Derfor kan jeg anbefale at man kan gå ind og se den hvis man ikke har se den
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Mr. SNAKE.

ja filmen er faktisk ret god, mange gode skuespillere, god historie og ret rå til tider, man ser tydeligt hvordan tingende kan ændre sig, og hvordan man regere på det.

ja der er mange følelser med i filmen, og små tåre, både af sorg og glæde.
en varm og hård film.
en af de bedste jeg har set i 2019.
kan anbefales at se på det store lærred.

Hanne

Helt vild fantastisk film alle spiller sublimt alle stjerne værd ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.