Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Kokken

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
23.08.2012
| |
1 time 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Comme un chef
|

I den franske komedie 'Kokken' er den trestjernede Michelin-kok Alexandre Legarde (Jean Reno) ved at løbe tør for ideer til at udvikle sit menukort. Den entusiastiske Jacky (Michaël Youn) derimod har masser af nye ideer til spændende retter.

Han mangler bare et sted at føre dem ud i livet. Da Alexandre opdager Jackys talent, ansætter han ham, og et inspirationsfyldt men anstrengt samarbejde mellem dem begynder.

Samtidig er restauranten truet af at miste en af deres tre stjerner, hvis der ikke kommer nye retter på menuen, hvilket ville betyde enden på Alexandres karriere. Men stjernekokkens ego gør det svært for ham at tage imod den hjælp, som han ved, han behøver.

I hovedrollen som desperat kok ses Jean Reno (Léon), og den franske komedie er instrueret af Daniel Cohen, der normalt forsøger sig som skuespiller.

To dokumentarfilm har på det seneste omhandlet trestjernede Michelin-kokke, 'El Bulli: Cooking in Progress' og 'Jiro Dreams of Sushi' begge fra 2011, men denne gang er der tale om ren fiktion fra køkkenet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
4.5
3.8

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    Komedien, der samtidig er et forsvar for traditionel fransk mad frem for nymodens, kemisk køkken, glider, ubesværet og veltimes gennem køkkenerne og er kun en smule i fare for at blive for forudsigelig. (Jacob Wendt Jensen)

  • BT

    "'Kokken' er en sød lille fransk souffle-light. Sjov, lun og luftig, men ufarlig og til tider lidt for karikeret." (Niels Lind Larsen)

  • Børsen

    "Mest imponerende er, at filmen både evner at gøre tykt nar af snobberi-omgærdet gourmetmad, men samtidig fungerer som en enestående hyldest til god mad - i en sådan grad, at det går tænderne til at løbe i vand og maven til at knurre.." (Morten Dürr)

  • Ekstra Bladet

    En fransk bagatel af de absolut mest overflødige slags. (Henrik Queitsch)

  • Jyllands-Posten

    "Dette er en hyggefilm, man skutter sig, klukker og har det herligt. Den handler ikke om andet end kokken og hans discipel og satiriserer med jovial humor over nymodens krukket gastronomi. Skøn underholdning!" (Johs. H. Christensen)

  • Politiken

    Stor (koge) kunst er det ikke, men munter, velsmagende og egentlig også til tiden, må man sige. (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
peter witt

Helt fantastisk rigtig dejlig humor,synes den
var rigtig dejlig man blev i godt humør.

Malene

Det var ikke nogen fantastisk oplevelse, men alt en fin film, jeg hyggede mig til. Vil gerne give den 4 ud af 6 stjerner for den charmerende stemning, som jeg ellers ikke oplever i andre film, der handler om mad, kokke og deslige køkken aktiviteter.

Dunbar

... og så er den heller ikke mere end det. Den er chamerende og efterlader dig med grin og smil i biografsædet, og du behøves ikke tænke de store filosofiske tanker om livet eller tage stilling til så mange ting.

Nyd den, for det den er: en charmerende, fransk film.

Brittauser/965107

Alt lykkes i denne film for den unge opadstigende mesterkok. Han får på kort tid en chefstilling på den fineste restaurant, bliver far og laver mad af råvarer fra den lokale købmand til 3 michelinstjerner, da anmelderne kommer.

I krisetider har vi ikke brug for at blive trådt yderligere på af folk med urealistisk stor succes og deres evindelige børnefødsler.

Jeg kan normalt ikke lide Jean Reno, men i denne film var han ok.

Filmen bringer en sammenhængende indsigt i kokkefagets udvikling.

Marianna

Jean Reno er altid god, så den skal ses.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.