Cookie- og Privatlivspolitik

Kød & blod

Tilladt for børn over 15 år
Filmen foregår i et barsk kriminelt miljø. Den skildrer i flere scener et almindeligt familiært samvær, men den indeholder samtidig flere scener med trusler, opgør, afstraffelser og skyderier. Et par af disse scener er skildret realistisk og er både meget voldsomme og blodige. Filmen vurderes derfor til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
28.05.2020
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kød & blod
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), Babybio, Seniorbio
|

Krimidramaet 'Kød & blod' udfolder sig et sted i Danmark, hvor pigen Ida placeres hos sin tante og hendes sønner.

Idas mor er nemlig omkommet i en bilulykke, hvorfor den 17-årige pige pludselig står helt alene.

Hun bliver heldigvis taget varmt imod af den lille familie, hvor matriarken Bodil styrer huset og deres kriminelle foretagende med hård og sikker hånd.

Den kriminelle levevej forvolder naturligvis sin del af farlige problemer. Ida bliver da også snart uvilligt del af denne underverden, som det bliver sværere og sværere for hende af holde afstand til.

I 'Kød & blod' spiller Sidse Babett Knudsen den både hjertelige og bestemte Bodil. Det er desuden den danske skuespillerindens første danske film siden Kapgang i 2014 (udover stemmepræstationen i Vitello).

Filmen er Jeanette Nordahls debuterende spillefilm som instruktør. Hun er uddannet fra den alternative filmskole Super16 i 2012. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (159 votes)
3.1
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Jeanette Nordahl er en usædvanligt stilsikker instruktør, der fortæller sin historie med små, men effektive virkemidler og får fremragende præstationer ud af alle skuespillere." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "... ikke desto mindre er 'Kød & blod' både en modig, velspillet og benhård debutfilm." (Casper Hindse)

 • Ekstra Bladet

  "Skuespillet er en fornøjelse hele vejen rundt [...]. Læg dertil et fermt og koncentreret manuskript samt en stram instruktion uden en eneste overflødig scene eller replik og en skarptskåren billedside renset for fyld." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... makkerparret har skabt en velspillet, originalt komponeret og anderledes familiefilm, der virkelig piller mafiabegrebet ned på jorden. Helt derned, hvor det lige knap er til at kende, fordi det pludselig er blevet til noget, vi ikke har mødt før." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... Babett Knudsen er selvfølgelig en drøm som det manipulerende moderdyr Bodil [...]. Men handlingen er for skematisk og konstrueret til at have genrens medrivende kvaliteter, og 'Kød & blod' ender mere som karakterstudier end som mafiadrama." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... spændende som eksperiment og som ny, kølig fortælleform i dansk film." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "... der er stil og store ambitioner, som overvejende bliver indfriet. Det er en flot og meget stilsikker debut." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peter

Sjældent har jeg da set en film der sker så lidt i, den kunne have været barberet ned til 4 minutter.

Ghita

Dette er ikke en film jeg ville have betalt for, hvis jeg vidste at den var så dårlig. Det var en sort urealistisk dysfunktionel film, der bevæger sig inden for en lille dyster handlingsplatform. Der er mange løse ender i filmen, og det er mere interessant at studere den enkelte karakter end de ydre omstændigheder. Det der gør filmen utroværdig er at en mindreårig kan dømmes ud fra at være blevet genkendt af et barn, og at tekniske beviser slet ikke har et my at gøre i filmen. Man placereret mindreårig barn ved en kriminel familie, ja det virker som om man har forsøgt at skildre et psykologisk drama på en lille scene, som skal virke samfundsrealistisk, men man taber de ydre rammer for de indre og får sat et urealistisk mix-mask sammen, som ikke lykkedes. Slutningen med et selvmord og en fødsel kommer til at virke som et karikeret symbol. Brug dine penge på en anden film.

Casper

Filmen er god og har et solidt cast. En flot debut, må man sige.

Frederik

Rigtig god film og stærke præstationer fra flere af skuespillerne

Mette

Det her MESTERVÆRK af en film er uden tvivl en af de BEDSTE, hjerteknusende, rå,og mest realistisk danske film som nogensinde er produceret som ALLE dansker burde se og forhåbentlig få flovhedsgivende røde ører af! Mit empatiske, retfærdighedskæmpende og socialrådgiver hjerte bløder! Samtidig med glædes jeg over at der endelig er en dansk film som portrætter min profession på en positiv og realistisk måde!

Jeg jubler fordi... ENDELIG en dansk film af MEGET høj kvalitet, uendelig dybe og skræmmende realisme som igennem et råt og realistisk perspektiv sætter fokus på en af de mange uacceptable parallelle samfund som er en del af den såkaldte “velfærdsstat” som Danmark løgnagtig og urealistisk fortsat identificere sig som!! Samt de utallige MASSIVE sociale problemer og ALTØDELÆGGENDE uretfærdige og uacceptable konsekvenser der følger med når utallige af vores danske MEDBORGER i alle aldersgrupper både frivilligt og ufrivilligt lever i et parallel samfund. Ydermere sætter filmen endnu vigtigtere fokus på det faktum at hvordan HELE det danske samfund og specielt offentlige system IKKE lever op til deres juridiske, økonomiske, etiske, moralske og menneskelige forpligtelser fordi parallel samfund filmen portrætter burde ikke eksister i år 2020! Samt det latterlig og uacceptabelt lidt fokus og ressourcer alle elementer af det danske samfund bruger på at få bekæmpet og slettet de menneskelivs dræber parallel samfund er!

SÅ MIN OPFORDRING, ØNSKE OG FORSPØRGSEL til alle mine danske medborger som oprigtig og ærlig tager deres medborger pligt og ansvar ALVORLIGT: Se KØD&BLOD og lad os fokus på samt bruge langt flere af samfundets ressourcer på bekæmpe de GIFTIGE menneskedræber parallel samfund! Istedet for det altoverskyggende fokus og opmærksomhed det danske samfund aktuelt har på det hysteriske, urimelig, uretfærdige, latterlig, økonomiske uansvarlighed og grundlovsstridende cirkus som den såkaldte Corona pandemi er!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.