Cookie- og Privatlivspolitik

Knives Out - Var det mord?

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder scener med voldsomme skænderier og opgør, hvor personerne er vrede og aggressive. Den indeholder desuden flere dramatiske scener med overfald, forgiftninger, knivstikkerier og mordforsøg. I en scene ser man fx en forgiftet og dødende kvinde forsøge at fortælle, hvem der har overfaldet hende. I en anden scene bliver en af personerne overfaldet af en person med en kniv. Da scenerne er af kortere varighed og afløses af scener med et lettere indhold, vurderes filmen til kun at virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
05.12.2019
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Knives Out
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Knives Out - Var det mord?' er et moderne mordmysterium, hvor den skyldige skal findes.

Da den rige krimiforfatter Harlan Thrombay dør aftenen efter sin 85-års fødselsdag under mystiske omstændigheder, er hele familien mistænkt!

Det er nu op til den excentriske privatdetektiv Benoit Blanc at kortlægge begivenhederne. Hans opklaringsarbejde bringer dog alle familiens skeletter ud af skabet.

'Knives Out - Var det mord?' opdaterer på humoristisk og underholdende vis Agatha Christies mordhistorier med en veloplagt Daniel Craig som den Hercule Poirot-inspirerede detektiv.

Instruktøren bag filmen er Rian Johnson, der i 2017 stod bag den ottende film i Skywalker-sagaen Star Wars: The Last Jedi. Udover James Bond-skuespilleren Craig består den stærke rollebesætning af både erfarne og unge stjerner som fx Christopher Plummer, Jamie Lee Curtis, Chris Evens og Ana de Armas.

Knives Out er nomineret til Oscaren for bedste originale manuskript. (Copyright: kino.dk)

Hvis du er medlem af Biografklub Danmark, skal du reservere billetten i stedet for at købe. Du fremviser din rabatkupon i biografen, når du henter billetten. Når du bestiller til Nordisk Film Biografer, kan du indtaste koden fra rabatkuponen direkte, når du køber billetten på kino.dk.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (309 votes)
4.4
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Underholdende er dette let maniske og forglemmelige amokløb af kløgtigt plot og fjollede urimeligheder i instruktøren Rian Johnsons muntre leg med genren, som aldrig skal tages rigtig alvorligt, men som alligevel overholder konventionerne formfuldendt." (Jakob Steen Olsen)

 • BT

  "Det er til tider en kende langt i spyttet, men også langt hen ad vejen både sjovt og opfindsomt, og trods skønhedsfejl fungerer 'Knives Out' som en fin modernisering af klassiske krimier a la Hercule Poirot og Miss Marple." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "Det her er simpelthen solid underholdning. Og selvom man sagtens kunne have håbet på mere, når rollebesætningen i 'Knives Out - Var det mord?' på forhånd ligner 2019’s mest interessante, så er det faktisk lige netop castingen af skuespillere, der gør filmen til en udmærket oplevelse." (Casper Hindse)

 • Jyllands-Posten

  "'Knives Out – Var det mord?' er ekstremt lækkert filmet og iscenesat. Det store palæ, hvor historien udspiller sig, er et scenografisk mesterstykke [...]. Det har sjældent været så morsomt at være med til at opklare et mord." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Krimigåden skal være charmerende gammeldags med et ironisk tvist, men virker mest anstrengt. Primært fordi Daniel '007' Craig er et frygteligt valg som Hercule Poirot-skikkelsen Benoit Blanc." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Knives Out' er en opdatering af puslespilskrimien fra Agatha Christie. En nostalgisk modernisering, ville [Benoit] Blanc (Daniel Craig) sikkert sige. Han er fremragende, når han tænker højt over sagen, der er som en donut med en donut mere i midten." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Martinuser/11802

Rigtig god film. Den kører på små finurligheder og små nuancer, så hvis man ikke fanger dem kan det være svært at følge med.
Hvem der end har oversat titlen til Dansk skulle fyres og sparkes hårdt bag i!!!
Jeg har svært ved at forstå at den mand der har instrueret dette lille mesterværk er den samme, der har begået uhyrligheden "The Last Jedi" der står i skarp kontrast til denne film ved ikke at ha' et ordentligt plot, har latterlige karakterer og alt i alt bærer præg af at være venstrehånds arbejde.

August

knives out var helt klart bedre end jeg havde forventet, den var faktisk virkelig sjov og alle i salen grinede igennem filmen.

Der kommer en storslået afslutning til sidst, som man bestemt ikke havde forventet. Daniel crag spiller også sin rolle rigtigt godt i den.

Frederik

Synes det var en god film, men havde måske forventet lidt mere.

Eovinliv

Filmen vil hurtigt gå i glemmebogen. Craigs sydstatsaccent virker malplaceret (spiller han en kendt karakter, er der noget jeg har misset).

Ghita

Dette er topunderholdning til 5 ⭐⭐⭐⭐⭐

lisbet

Super film med en masse gode skuespiller i.
Ja Knives out er "bare " super, godt der bliver en nr.2

Mr. SNAKE.

Overaskende god film.
ja for en gang skyld så jeg en film som jeg rent faktisk kunne lide, virkelig velspillet, godt filmet, og en fantastik historie.
jeg blev grebet af filmen fra start til slut. karaktererne i filmen er så velspillet og dramaet i filmen gør den endnu bedre, en fed ting er den lidt modbide humor som er med i filme, kan klart anbefalet at se.

Brohuser/276024

Forudsigelig, lidt langtrukken og for lidt grin eller spænding.

Mads Bech

God underholdning og fint plot :-)

Martin

Rigtig fin film, men ikke umiddelbart en man bør se i biografen. Castingen af skuespillere trækker scoren op.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.