Cookie- og Privatlivspolitik

Klokkeblomst og legenden om ønskedyret

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmens grundstemning er varm og venlig, men den præges også af dramatik og spænding. En af filmens centrale karakterer er et stort væsen, som i begyndelsen kun optræder i det skjulte, og som undervejs tilsyneladende også skifter mellem at være god og ond. Der er enkelte lange scener med forfølgelser og voldsomme kampe, og filmens hovedfigurer er ofte i fare. I én scene bliver en hovedfigur slået bevidstløs omkuld i sneen af det store, brølende væsen, som efterfølgende tages til fange i et net. Hen mod slutningen af filmen er der en lang, katastrofepræget scene med et voldsomt uvejr, og man ser gentagende gange lynet slå ned i det store væsen, som forvandles, bliver selvlysende og til sidst forsvinder op i himlen i en voldsom eksplosion. Filmen forløses positivt og roligt, men på grund af de langstrakte, voldsomme scener, vurderes det, at den kan virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
18.12.2014
| |
1 time 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Legend of the NeverBeast
|
Versioner: se alle
2D - dansk tale, 3D - dansk tale
|

Animationsfilmen ’Klokkeblomst og legenden om ønskedyret’ handler om et helt særligt dyr, som feerne på Ønskeøen aldrig tidligere har mødt.

Eventyret begynder med, at feen Fawn bliver venner med det store væsen, der blot kendes som ønskedyret. Men det sagnomspundne dyr opfattes som en trussel blandt Klokkeblomst og hendes venner, hvilket betyder, at et særligt fe-korps sendes på mission for at fange ønskedyret, inden det ødelægger deres hjem.

Det er nu op til Fawn at overbevise sine veninder om, at man ikke skal skue monstret på hårene, og at hendes nye ven i virkeligheden er ganske ufarlig.

Familie-eventyret ’Klokkeblomst og legenden om ønskedyret’ er den syvende solofilm om feen fra Disneys Peter Pan (1953). Universet omkring Ønskeøen er baseret på J. M. Barries bogforlæg, men har for længst bredt sig langt ud over forfatterens oprindelige historier.

Klokkeblomst og hendes veninder egner sig til lidt mindre børn end Disneys øvrige spillefilm, og de seje feer er blevet faste succeser i de danske biografer. Den foregående film i serien, Klokkeblomst og piratfeen, solgte næsten 100.000 billetter herhjemme. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (121 votes)
4.2
2.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Selv om tryllestøv har en magisk effekt på omgivelserne, og selv om det gør sig godt på lærredet, er og bliver 'Klokkeblomst og legenden om ønskedyret' et produkt fra Disneys samlebånd." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] endnu et dødsygt og ligegyldigt kapitel i animationsserien om Klokkeblomst om og hendes intetsigende, bevingede veninder." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "'Klokkeblomst og legenden om ønskedyret' følger alle genrens nuttede forskrifter, men det er ikke så skidt, når det gøres så fint, som tilfældet er her." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Barbiefeernes tamme mytologitilløb er vist mest for 6-10-årige piger." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anne Sophie

God børnefilm :)

Dryad

Klokkeblomst film nr 12016 eller ca der omkring så nu må de godt bare lave en serie ud af det, med afsnit på 45-50 min så skal det nok gå.

men i bund og grund en sød film med små uhygge elementer, de aller mindste bør nok ikke se den helt alene.

målgruppe helt til 12 aaarh måske 10 vil jeg sige. men igen en sød hyggelig film som evt dagen der på underholdning.

HeleneColor

Historien kan føles lidt forvirrende ind imellem. Det er dog faktisk spændende at følge med en ny fe, end kun at føle Klokkeblomst, som man er vant til at opleve.
Filmen bærer på virkelig smukke lysende scener, som er bare ren og skær magisk at se på

Neverbeast er et ønske-dyr i sig selv, som jeg gerne ville eje :)

Michelle

Har en fin point

Cathrine

Jeg elsker klokkeblomst film. Jeg har set dem alle utallige gange, men jeg må indrømme at ved denne, mistede jeg det lidt. Jeg var helt vild med tanken om, at vi nu skulle følge en af de andre søde feer, nemlig Fawn som er dyrefe. Men selve historien med dette “dyr”, syntes jeg er utrolig tamt og ærligtalt, ret ligegyldigt. Jeg syntes ikke filmen hænger sammen med de andre film på nogen måde, og jeg må indrømme at Tinkerbell and The Pirate Fairy var så meget bedre. Men denne skuffede mig. Dyret var da utrolig sødt, bortset fra de øjne som den havde. Som i også kan se på coveret, så er de grønne. Men de er altså HELT grønne. Som i at der ikke er nogen pupil eller andet, og det irriterede mig bare at kigge på. For man får den følelse af, at det slet ikke er et levende dyr, at det er “tomt”. Desuden slutter denne film også på en meget mærkelig måde. For det første er den sørgelig, som ingen af de andre klokkeblomst film er. Dét ødelægger det utrolig meget syntes jeg, da det jo skal være glade film. Desuden slutter den meget brat, og man sidder tilbage med en masse spørgsmål. Så jeg må sige at jeg er skuffet.
Der er utrolig mange effekter med i denne film som jeg syntes, slet ikke passer ind. Jeg syntes den er et kig hver, hvis man har børn, eller bare er klokkeblomst “fan” ligesom jeg, men man bliver nok lidt skuffet. Normalt er jeg ikke så glad for mediernes bedømmelse af film, men denne gang passer den desværre meget godt. Men jeg vil så også sige, at man møder alle de søde fe-piger, og de opføre sig som de plejer, og filmen er da også sød.

Gritt

Filmen er sød og sjov, men rammer stort set kun målgruppen og ikke andre.

Palasse

Jeg syntes faktisk, at "Klokkeblomst & Piratfeen" var rigtig god og virkelig, virkelig flot lavet. Den er i bedste fald halvt så god.

Jeg var meget skuffet.

Dét sagt er det vigtigste naturligvis, at mindre piger synes om den og at dømme ud fra reaktionerne, når folk kommer ud af biografen, rammer den plet.

Tinauser/860632

Sød, sjov, og lidt uhyggelig siger hun (5 år)

Pernilleuser/249059

Jeg giver den 5 stjerner, da jeg tager højde for tegnefilmsgenren og målgruppen, nemlig de 5-12-årige. Og så er det bare en super skøn film med det helt rette budskab, at man ikke skal bedømme andre på udseendet, men lige give mulighed for at lære andre at kende og finder ud af, hvad de indeholder. Og skønt tema om venskab, åbenhed og frem for alt kærlighed til alt levende. Og jo, det er sukkersøde Disney, men det er også bare helt i orden, når den er for de 5 - 12 årige. Det var en skøn, velkomponeret historie, og jeg selv var da både rørt og underhold, selvom jeg er 43 år gammel

Michaeluser/611923

En af de bedre skiver rugbrød. En utilpasset fe bliver reddet af fællesskabet, ligesom alle de andre Klokkeblomst-film.
Man får ovenikøbet 12 sekunders suspense, hvor man, hvis man tør, kan råbe: "hun er død", ud i biografmørket.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.