Klassefesten 2: Begravelsen

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk grundtone og i lange passager en seksualiseret tematik og sprogbrug. Desuden indeholder den enkelte lettere dramatiske scener. Her ser man flere gange folk, der kommer ud for uheld, bliver forfulgt eller kommer til skade på anden vis. I flere scener drejer komikken sig om pinlig optræden i forbindelse med nøgenhed eller seksualitet, fx ser man en mand, der giver en kvinde oralsex, man ser en død mands penis, og man ser en kvinde, der sidder fast på en mands penis, efter at de har dyrket sex. Det vurderes, at scener som disse kan virke voldsomme og grænseoverskridende på mindre børn. Da det hele foregår inden for en komisk ramme, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende for børn under 11 år

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
06.02.2014
Originaltitel: 
Klassefesten 2 - Begravelsen
Genre: 
Spilletid: 
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4.7
3.2
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1039 votes)

Resumé

Filmen 'Klassefesten 2: Begravelsen’  handler om de tre venner, Thomas, Andreas og Niels, der er samlet igen, for at fejre Thomas’ polterabend, blandt andet sammen med deres rige, smarte ven Torben T.

Thomas er frustreret, fordi hans seneste album bliver slagtet af anmelderne, Niels bliver frustreret, da han finder ud af, at Torben T. har knaldet hans kone, og Andreas er lige så frustreret over singlelivet, som han var i etteren.

De kommer dog først rigtigt i problemer, da Torben T. dør under den vilde polterabend, og de tre venner skal nå både begravelse og bryllup. Det lyder måske tilforladeligt nok, men når det er netop disse tre fyre, der er tale om, findes der ingen grænser for, hvor galt det kan gå.

'Klassefesten 2: Begravelsen' følger op på kæmpesuccesen fra 2011, hvor Anders W. Berthelsen, Troels Lyby og Nicolaj Kopernikus spillede hovedrollerne i historien om tre midaldrende danske mænd og deres eskapader op til og under en genforening af deres folkeskoleklasse.

På den måde gør Klassefesten-filmene The Hangover-trilogen kunsten efter og viser, at der er rigeligt med liv på den anden side af det faste parforhold og kernefamilien.

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ingen tid spildes i fortsættelsen, der er proppet til randen med høj, lav og plat humor." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "For at være med på hvor-pinligt-kan-det-blive-filmene skal man kunne se charmen i fjolleriets pointeløshed. Man skal elske at krumme tæer." (Jan Eriksen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] en anelse mere vellykket end etteren." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en ufarlig folkekomedie, der slet ikke er så fræk, som man nok har tænkt, at den skulle være. [...] Alligevel er de mange tosserier i 'Klassefesten 2 - Begravelsen' kilde til megen morskab." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Klassefesten 2 - Begravelsen' er en dansk forsigtigpeterkomedie, der er professionelt eksekveret og småborgerligt udtænkt i alle detaljer." (Kim Skotte)

Kommentarer

Johanuser/1481364

En af de sjoveste film jeg længe har set. Sjove scener hele vejen igennem. Jeg har sjældent grint så meget. Et polterabend, et bryllup, en kirke og en lokal bedemand - kombineret med alkohol i lange baner. Fantastisk sjovt mix, som resulterer i et godt bryllup og en begravelse, hvor der bliver givet en usædvanlig godafsked med den afdøde.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Nikolaj

At slutningen er lidt halv-dårlig efter min mening, så må jeg indrømme, at jeg fandt den bedre skruet end den første. Jeg synes faktisk, at den var rigtig morsom. Om det er set mange gange før, kan godt være. Men jeg fandt den stadig ret sjov og lidt original. Den får 4 stjerner herfra!

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Wayne

Dansk folkekomedie, når det er bedst.

Ikke at det er en kvallitet i sig selv, at det er en folkekomedie - men vi har lært hovedpersonerne at kende, og det gør alting nemmere; Berthelsen, Kopernikus og Lyby har styr på deres roller og udbygger dem i forhold til første del.

Om folkekomedien holder er altid en hårfin ballance - men den holder her, hvor det ikke kun er tre drengerøve som forsøger at gribe den sidste rest af ungdom.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Marie-Louise

ligegyldig og tidsrøvende film

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
kimuser/808165

andet er der ikke at sige

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Stump <3

De skuespillere sammen er bare dømt til rå latter...

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Louise

God dansk humor når det er bedst

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Bittermususer/99814

Meget bedre end den første! :)

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Sacha

Filmen er skide skæg, god humor! Anders Bertelsen spiller sin rolle skide godt! Han gør filmen perfekt!

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)
Tanja BN

God humor, sjove scener... De gør det igen! Dog sys jeg denne film er noget sjovere end den første - måske pga. Scenerne og den generelle humor de udtrykker omkring døden i denne film. Jeg arbejder til daglig indenfor sygeplejen så at få en anden vinkel på underholde mig godt :-)
Vil klart se den igen..

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.