Cookie- og Privatlivspolitik

King Richard

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har i enkelte scener en truende stemning og indeholder enkelte scener med voldsomme trusler, overfald og slåskampe. Filmen indeholder desuden en scene med et bandeopgør, hvor en person bliver skudt. Scenerne er af kortere varighed, og volden er ikke udpenslet. Da filmen samtidig foregår i et nutidigt realistisk miljø, vurderes den til at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år og får derfor en 11 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
18.11.2021
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
King Richard
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|
Billetter

Den biografiske film ’King Richard’ fortæller historien om to af sportsverdenens største spillere nogensinde, nemlig tennis-søstrene Venus og Serena Williams.

Filmen fokuserer på deres far og træner, Richard Williams, og hans målbevidste plan om at få de to piger fra ghettoen i Compton til toppen af den (hvide) tennisverden.

Det kræver masser af arbejde for faren til fem børn, der bruger al sin vågne tid på at skabe en karriere for sine to yngste piger. Og undervejs udfordres hans usædvanlige strategi og Richards eget ego.

I titelrollen ses verdensstjernen Will Smith (Men in Black, Bad Boys), der ihærdigt har tilegnet sig virkelighedens Richard Williams kropssprog og talemåder. Smith nævnes allerede som en mulig Oscar-kandidat for den overbevisende præstation.

’King Richard’ er en medrivende underdog-fortælling, som vi kender fra andre mindeværdige sportsfilm som Rocky, Million Dollar Baby, Moneyball og A League of their Own. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (26 votes)
5
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] god, sund og opbyggelig underholdning. Feel good masseret ind i mig, som var jeg en kobekalv, der lærner mig tilbage i biografsædet i sikker forvisning om, at de gode altid vinder." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Dagbladenes Bureau

  "'King Richard' er en rørende fortælling om værdighed og fightervilje. Set fra et tennisperspektiv er den ualmindeligt vellykket." (Casper Hindse)

 • Jyllands-Posten

  "Var Venus og Serena Williams' far geni eller Klods-Hans? Ny film giver ikke svaret, men du får feel-good for alle pengene." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Derfor er filmen blevet en ganske vigtig og medrivende lærerig mainstream fortælling om repræsentation i det stadig så lumsk raceopdelte USA." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "[Will, red.] Smith er tilbage - faktisk har han en af sine bedste roller overhovedet som titelkarakteren i den Oscar-hypede 'King Richard' [...]" (Jakob Freudendal)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.