Cookie- og Privatlivspolitik

Kilimanjaros sne

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
14.06.2012
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Les neiges du Kilimandjaro
|

Filmen 'Les neiges du Kilimandjaro' er et fransk drama af manden bag 'Byen er stille' (2000).

Michel (Jean-Pierre Darroussin) er tæt på pension og formand på et skibsværft, der skal fyre 20 mand. Der bliver trukket lod om, hvem de uheldige skæbner skal være, og Michel ender som én af dem. Kort efter fejrer han sit guldbryllup med hustruen Marie-Claire (Ariane Ascaride) med en fest på værftet.

Parret får en rejse til Kilimanjaro foræret i gave, men inden de kan tage af sted, bliver de overfaldet og bestjålet. Endnu værre bliver det, da Michel finder frem til, at røveriet var organiseret af en ung arbejder, der blev fyret samtidig med ham selv.

Titlen er taget fra Ernest Hemingways novelle af samme navn og deler også bogens temaer om fortrydelse og selvhad, uden dog at være en filmatisering af værket. Derimod er den løst baseret på digtet ’Les Pauvres gens’ af Victor Hugo.

'Kilimanjaros sne' blev præsenteret i Un certain regard-programmet på Cannes-festivalen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "... en velfortalt, velafbalanceret og medrivende film med mange sigende scener og fine replikskifter undervejs. En pokkers velspillet, lille. stor film med meget på hjerte." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  "De etiske dilemmaer, som hovedkarakterne sættes i, er mærkeligt farveløse ... en hurtigt hensygnende bagatel." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Guédiguians kloge sociale engagement og de vandtætte præstationer i hovedrollerne gør 'Kilimanjaros sne' til noget så sjældent som en politisk feel good-film for voksne mennesker!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "... en dejlig, åbenlyst agiterende film, der kan ses som en vellykket blanding af modent manifest og overlagt anakronisme." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peruser/694587

om solidaritet og omsorg for medmennesker, hvis nogen ellers kan huske, hvad de begreber dækker...?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.