Cookie- og Privatlivspolitik

Jurassic World 3: Dominion

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og ildevarslende stemning. Den indeholder talrige dramatiske scener, hvor frygtindgydende dinosaurer angriber og lemlæster hinanden og mennesker, hvoraf nogle dræbes. Der er også scener med kæmpe aggressive sværme af græshoppe-lignende øgler. Det voldsomme indhold er imidlertid ikke blodigt og stærkt udpenslet. Filmen foregår i et eventyrligt univers med modige og handlekraftige hovedkarakterer. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
09.06.2022
| |
2 timer 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jurassic World: Dominion
|
Versioner: se alle
2D, IMAX 3D, 2D 4DX, Babybio
|
Billetter

'Jurassic World: Dominion' er den tredje i den nye række af film sat i det dinosaur-fyldte Jurassic-univers. Den følger således Jurassic World og Jurassic World: Fallen Kingdom.

Denne fortsættelse udspiller sig fire år efter forgængeren, hvor dinosaurerne nu lever side om side med menneskene kloden rundt. Det er dog ikke en lykkelig sameksistens. De forhistoriske monstre angriber nemlig både menneske og nutidens dyreracer.

Vi møder igen Owen og Claire, der bor isoleret i en skov med deres plejedatter Maisie. Fortidens hemmeligheder sniger sig dog snart ind på Maisie og plejeforældrene, hvilket afstedkommer sin del af farlige problemer.

Det stopper dog ikke her, for en sværm af destruktive kæmpegræshopper truer i næste nu verdens afgrøder. Ulykkerne peger i retning af selskabet Biosyn, der forsker i netop dinosaurer i et nyoprettet reservat.

'Jurassic World: Dominion' bliver også til et gensyn med det oprindelige trekløver fra Steven Spielbergs Jurassic Park, nemlig palæobotanikeren Ellie Sattler, Dr. Alan Grant og kaosteoretikeren Ian Malcolm i skikkelse af de oprindelige skuespillere Laura Dern, Sam Neill og Jeff Goldblum. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (107 votes)
4.4
2.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Selvom stort set hele det originale cast genforenes, redder det på ingen måde 'Jurassic World: Dominion', der er den ringeste film i serien til dato." (Thomas Conradsen)

 • Børsen

  "Alle dinoelskere kan godt glæde sig til 'Jurassic World: Dominion'. Der er fuld power på dinosaurusserne, både de søde og de farlige, som er større og mere forskellige end i de tidligere film, og som med den nyeste teknik er mere virkelige end nogensinde." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "...vi mennesker skal lære at give naturen plads til at finde en balance – prædiker instruktøren Colin Trevorrow og medforfatter Emily Carmichael. [...] Men det forekommer ærlig talt temmelig hult, når folkene bag 'Jurassic World' overhovedet ikke er interesseret i andre aspekter af dinosaurerne, end at de kraftedme er helt vildt sindssygt skræmmende." (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Der er gensynsglæde, glimt i øjet og vild dino-action i blockbuster, som udmærker sig i kategorien "hovedløs underholdning"." (Nicki Bruun)

 • Information

  "Jeg havde glædet mig til et gensyn med Sam Neill, Laura Dern og Jeff Goldblum i Colin Trevorrows 'Jurassic World: Dominion', den tredje film i den nye 'Jurassic World'-serie. Men hold nu op, hvor blev jeg dog skuffet." (Christian Monggaard)

 • Politiken

  "[Filmen er, red.] annonceret som afslutningen på hele franchisen, der er blevet mere og mere udvandet siden Steven Spielbergs første filmatisering af Michael Crichtons roman i 1993. Og som sådan vil 'Dominion' blive husket som et uværdigt medlidenhedsdrab på en flok misrøgtede dyr." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "At 'Jurassic World Dominion' er bedre end sine to forgængere, skyldes primært det glædelige gensyn med Neill, Dern og Goldblum. Derudover er der ikke meget at komme efter i franchisen, der nu efter 30 år bør erklæres officielt uddød." (Lars R. Knudsen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Baron Von Boasuser/106970

Selvom historien er lidt tam, så er det et godt bud på en af ​​sommerens mere underholdende film.

100 % drevet af nostalgi og forstærket med spandevis af episk dinosaur-action.

Jesper

Jurassic world DOMINION er så nice da the fra de aller første jurassic park er med og det gør bare filmen bliver deviniteret til der hvor man får et blik i hvad der bliver af de gamle som som bliver genforenet og mødes med oven Claire og de andre fra den nye generation af jurassic world jeg synes den er rigtig god og kan general bare godt li jurassic park og world filmene

kasper

jeg giver filmen 6 stjerner for fede efekter og sindsyg godt lavet når man ser den i imax 3d hvis jeg ik havde set den i 3d var jeg nok blivet skuffet over den og hade nok givet den 3 stjerner men min menning er se den i 3d og bliv overraskede

Mickey

Jeg er ikke den største fan af franchisen. De gamle film er okay, og specielt den første er noget særligt indenfor filmkunsten. Jeg holdt også meget af den første af de nye, Jurassic World. Men det var på et meget tyndt grundlag.

Chris Pratt har den klassisk action helt karisma, dinosaurerne var fedt lavet og handlingen er ren action og underholdning fra start til slut. Dette er opskriften på en fed action/adventure film og den blev desværre IKKE fuldt i Jurassic World: Dominion. Dét var en fejl...

Jeg havde lave forventninger, men den eneste skuffelse som overgår Dominion er Marco Effekten.... hold kæft en lortefilm at bruge penge på. Wow!

Handlingen er ikke-eksisterende, nøjagtig som dinosaurerne selv, underligt nok. sad med følelsen af at "nu må filmen da snart gå igang?". Men det gjorde den aldrig. Hele castet virkede uinteresserede i projektet, og hvordan Universal dog fik overtalt Sam Neil til at sige "ja" til dette makværk, vil jeg aldrig forstå. Og hvad var Chris Pratt's rolle egentlig?? Den første film overlevede på hans evner som old school action helt, men i Dominion husker jeg seriøst kun 2-3 linjer af dialog og utrolig få action sekvenser. Dette var et problem over hele linjen, da der simpelthen var for mange forskellige karakterer og historier til at gøre noget af det særligt medrivende. Så har du opskriften på en meget kedelig Jurassic World film....

Det eneste positive i denne oplevelse, var at se Sam Neil og Jeff Goldblum sammen i deres roller igen, da de har en naturlig charme på skærmen. Dette kan også tilskrives Chris Pratt og Bryce Dalas Howard, imens jeg ikke ved hvad fanden der er sket med Laura Dern?! Hun har godt nok mistet evnerne efterhånden....

Dette blev langt, men det er også fordi at skuffelsen er så kolossal. Jeg føler slet ikke at jeg har set en film - Nærmere to timers halvdårlige effekter og indblik i de nye "woke" standarder som Hollywood er tvunget til at følge.
At de bliver nødt til at presse alle racer, seksualiteter og politiske budskaber ind i en film, det gør også jobbet noget sværere når du skal lave noget underholdende.

maiuser/505959

Jurassic park var selvfølgelig den bedste,da den kom frem.de andre park og world kan jeg dårligt huske.Jurassic world dominion er den helt rigtige afslutning, dejligt med gensyn til de 3 stjerner,og en del mere spændende at den foregår i naturen,fremfor en eller anden park.Kunne dog godt have brugt lidt færre T-rex,og flere specielle arter,og deres egenskaber.

Petrescu

"Jurassic World Dominion" er ikke en god film.
Plottet hopper fra scene til scene, der mest af alt ligner små forfilm. Karakterskildringerne er uinspirerede, ligeså er replikker og instruktion, og selv en basal fortællerstruktur formår filmen ikke at etablere.
Se den originale fra 1993 i stedet.

Piauser/919984

Høje forventninger. Fan af de forrige 5 film. Brugte en mindre formue på 3 biletter. Man burde kunne få pengene tilbage. Spild af tid og penge. Kæmpe Mega skuffelse! Anmeldelse forslag: Se TOP GUN MAVERICK ISTEDET FOR! den giver fuld valuta og er super fed!

DJT

Jeg forventede intet fra filmen og … jeg fik intet.
Howard og Pratts karakterer var aldrig interessante nok til at bære mere end én film; faktisk, hver gang Dern, Neill eller Goldblum var på skærmen, glemte man at Howard og Pratt også var med i den, indtil de atter er tværet ud i fjæset på én. Og de er stadig skrevet som et par i en film fra 1950erne.
Kedeligt og sjælløst manuskript. Der er nogle gode idéer, men de følges aldrig til dørs.
Tidligt i filmen kaster Howars og Pratt sig ud i en sideløbende historie på Malta, og hele den sekvens føles som en Bourne-film med dinosaurer, og har i sidste ende faktisk ingen indflydelse på ”plottet”. Dichen Lachman er til stede i denne sekvens; jeg synes hun er en god skuespiller, men hun har intet at gøre med resten af filmen.
Den er som en ”best of” af hele frqanchisen, og der er ikke ÉN spændende scene. De prøver, men det er bare gentagelse på gentagelse, du føler aldrig at nogen af dem er i fare.
De tager INGEN chancer med hverken historien eller karaktererne (well, der en dame, der MÅSKE er lesbisk, men det er så det).
Lad denne franchise uddø, tak.

Klavs

Nostalgi stinker. Det stank i de forfærdelige Disney Star Wars sequels og det stinker her. Man skal aldrig hive de gamle skuespillere ind igen, fordi det vil stinke. STINKE.
Dette er klart den ringeste af de 3 World film. Der er så mange ting galt, at jeg ikke engang gider begynde at lave en liste over dem. Det er ikke den værste film nogensinde, men det er klart den værste Jurassic World film. For at opsummere: den stinker.

TheDayDreamer

SPOILERFYLDT ANMELDELSE! Læs kun hvis du er ligeglad med afsløringer eller allerede har set filmen.

Så skete det ENDELIG!!!! Efter 2 lange års venten kunne jeg sætte mig til rette i Imperial og se min mest ventede film nogensinde - det der blev beskrevet som den "episke afslutning på Jurassic æraen", og man sad da også tilbage med en følelse af at historien der blev fortalt i de første 5 film blev rundet af her...... men var det på en god måde?

Well, det afhænger RIGTIG meget af hvordan man ser på det. Nogle mennesker ser blot Jurassic filmene ene og alene for "blockbuster værdien", de store actionscener og underholdningens skyld, og andre, som jeg selv, ser dem for at opleve magien og fortryllelsen ved de majestætiske dinosaurer (og håbet om en god og sammenhængendehistorie).

Hvis man hører til den første lejr, så er Jurassic World: Dominion den perfekte film! Den byder på MASSER af hæsblæsende jagtsekvenser og verdensomspændende eventyr - men hvad den dog ikke har så meget af, er det JEG elsker mest ved de film: Fokus på dinosaurerne!

Lad mig forklare:

I slutningen på den sidste film "Jurassic World: Fallen Kingdom", så vi hvordan dinosaurerne blev solgt på auktion til højestbydende og sendt ud i verden, og de resterende slap fri fra Lockwood Mansion og begav sig ud i den omkringliggende natur - dette var noget instruktør Colin Trevorrow allerede fra den første film i denne nye trilogi (Jurassic World) havde gjort klart: handlingen skulle væk fra øen - formålet var at vise sceneriet "hvad vil der ske hvis dinosaurerne bliver en del af livet på fastlandet? Kan vi mennesker leve i fred og fordragelighed med dem? Kan vi sameksistere?"

Denne plotlinje var nok den éne ting jeg så ALLERMEST frem til ved "Dominion", og det var også noget der både er blevet lagt op til via såkaldte "motion comics" på YouTube og en fantastisk kortfilm kaldet "Battle At Big Rock", der alle viser hvordan mødet imellem dino og mennesker kan se ud - og derudover havde man også valgt at lave en genial viral marketing kampagnen via hjemmesiden www.dinotracker.com hvor folk kunne lægge videoer/billeder op af deres møde med dyrene.

Alt dette fik mig VIRKELIG op i gear, og gjorde mig håbefuld på at vi i "Dominion" ville se både de nye og gamle karakterer (der for første gang i alle 6 film mødes her) kæmpe imod det onde firma BioSyn (dem der prøvede at stjæle John Hammonds dinofostre og teknologi i den originale film) og få dem ned med nakken!

Dette var også tilfældet - men i et afsluttende kapitel der varer næsten 2,5 time, er man også nødt til at finde på en ting der netop GØR at BioSyn er skurkene her - give folk en årsag til at mødes, og det er her jeg blev lidt skuffet:

Det viser sig nemlig at BioSyn har fremstillet nogle specielle kæmpegræshopper, som er på nippet til at spise hele verdens fødevareforsyning (undtagen de korn som BioSyn selv har fremstillet), og det er de græshopper som Ellie Sattler og Alan Grant tager imod BioSyns hovedkvarter i de Italienske bjerge for at finde bevis på er fremstillet af det onde firma. Det er med andre ord dét der er den centrale plotlinie, og IKKE "hvordan ville det se ud i en verden hvor mennesker og dinoer tvinges til at sameksistere?

Groft sagt kan filmen deles op i 2 akter:

- Akt 1: Der basically udspiller sig som en form for Fadt & Furious film med masser af (flot filmede) actionscener.

- Akt 2: Hvor vores helte alle er samlet et sted fyldt med dinoer, og der går går noget galt så de skal kæmpe for overlevelse (den plotlinje der har været en rød tråd igen hele franchisen).

Handlingen i "Dominion" foregår fire år efter begivenhederne der fandt sted i slutningen af "Fallen Kingdom ", så kritikere vil nok mene at "fire år er da længe nok til at finde ud af at dinosaurerne lever iblandt os, og til at lære at leve sammen med dem og få styr på situationen", og jo, selvom "shock and awe" effekten ved at leve side om side med dyr der har været uddøde i 65 millioner år nok vil have foretaget sig lidt efter 4 år, så mener jeg dog stadig at mennesket vil komme til at tørne mere sammen med disse store og farlige dyr, og at der var grundlag for at inkorporere det element mere i selve filmen. Der kunne sagtens gives os flere scener som dette nyhedsindslag fra "NowThis News" der er med i starten af filmen:

https://youtu.be/p22RpEpWdgU

Sideløbende er der et andet plot med karaktererne fra de to sidste film, Owen Grady og Claire Dearing, som får kidnappet deres adoptivdatter Maisie (hende der i sidste film fandt ud af at hun var en klon af sin mor), og Owens trænede velociraptor Blue, som også har haft en stjernerolle i de sidste to film, har nu formeret sig på egen hånd og fået en kopi af sig selv, kaldet Beta - så hende og Maisie har noget til fælles, og det er noget den onde skurk Lewis Dodgson (lederen af BioSyn, og ham der var med kort i den allerførste Jurassic film) ved! Så han sørger for at både Maisie og Beta bliver nappet, og så er vi ellers igang!

Han har nemlig brug for Maisies og Betas dna, fordi det viser sig at Charlotte (den originale Maisie) havde en dødelig sygdom, men hun ændrede på Maisies (sin klons) dna så hun ikke fik den, og det vil Dodgeson udnytte!

Grundlæggende set, var den første Jurassic Park bog af Michael Crichton (som alt det her er baseret på) en advarselsfortælling om farene ved at lade genteknologi løbe løbsk, og set i dét aspekt ville forfatteren nok bifalde denne film, og hvor franchisen har bevæget sig hen, for det er i HØJ grad lige præcis dét der er i fokus i Jurassic sagaen nu: farene ved genteknologi!

Michael brugte bare dinossurer som en fortællemekanisme for at drive pointen og plottet frem, men det der skete var at (i hvert fald for mit vedkommende) folk synes så godt om dinosaurerne, de blev så fascinerende af dem, at dé i sig selv var hovedpersonerne i fortællingerne, og jeg sad også tilbage med en lumsk fornemmelse efter at afsløringen af Maisie som klon i "Fallen Kingdom" og tænke "åh gud nej, please lad være med at fokuser for meget på menneskeklon-aspektet i den næste film", men det er præcis hvad der er sket:

Dinoerne er ikke hoveddrivkraften i Jurassic franchisen mere, de fungerer merer som sekundære baggrundsfigurer, og jeg har svært ved at se hvordan det kan fortsætte herfra.

Der er snakket om flere film (og endda en live-action serie), men jeg tænker at serien er et godt redskab til at vise historier der foregår før Dominion, og viser hvad der sker ind imellem filmene - hvorimod de kommende film nok primært netop vil handle om faren ved teknologi, og måske endda helt tage dinoer ud af ligningen - men så synes jeg heller ikke de bør hedde noget med "Jurassic " i titlen.

Derudover var skurken Dodgsons motivation ikke så godt præsenteret. Han snakker på et tidspunkt med Dr. Wu om hvor vigtigt det er at kæmpegræshopperne ikke kædes sammen med dem, for så bliver dinosaurareservatet lukket og de vil ikke længere have adgang til minerne under det, og alle de værdifulde diamanter i dem (hvilket indikerer at han er grådig), men samtidig nævner han til sin personlige assistent Ramsay at "money is cheap" og nemme at skaffe (hvilket tyder på at han bare er godt gammeldags megaloman, der ønsker omdømme og magten). Ud over det, ved jeg ikke om det var måden selve Dodgson blev portrætteret på, eller om det er skuespilleren der spiller ham, men jeg fandt bare karakteren irriterende og utiltalende - han virkede fjern og ikke mentalt tilstede i sine scener, som om han ikke var interesseret.

Det skal dog dertil nævnes, at når forventningerne er SÅ høje til en film, som mine var til "Dominion " så er den næsten også dømt til på forhånd at skuffe lidt, jeg havde desværre bare ikke regnet med at det ville blive så meget.

MEN, når dét er sagt, var det ikke helt øv altsammen - der var nogle fede ting som trak filmen op for mig:

- Der er en masse nye dinoer (bl.a. med fjer!) Pyroraptoren var klart min favorit!

- De gamle karakterer vendte tilbage (selvom de strengt taget ikke havde behøvet være med, for deres kemi var ikke den samme).

- Firmaet BioSyn er "The Big Bad" - det er fedt at det lille rivaliserende firma som var konkurrenter til InGen i originalen nu får en mere fremtrædende rolle (endnu en fed ide til en prequel serie i dette univers: en historie om hvad InGen har lavet i tiden fra 1994 til nu).

- Allan Grant og Ellie Sattler ENDELIG finder sammen!

- Dr. Henry Wu bliver forløst og ender med at gøre noget godt, så han slutter af som en Good Guy.

- Scenen på Malta (der er det tætteste vi i denne film kommer på at se hvordan livet med dinoer handlet på det sorte marked ser ud).

- Piloten Kayla Watts, hun er super cool, og jeg håber hun har en fremtid i franchisen!

- Karakteren Ramsay Cole (der arbejder for BioSyn men er virkelig karismatisk! Jeg sad hele tiden og håbede at han ville blive afsløret som Darius Bowman fra den animerede serie "Camp Cretaceous, eller dennes storebror Brandon, men det skete desværre ikke).

- Måden Lewis Dodgeson dør på: han bliver dræbt af Dilophosauruser, præcis ligesom Dennis Nedry i den originale film (ham der skulle stjæle dinofostre fra parken til ham).

- De subtile referencer til andre Spielberg filmklassikere som f.eks Indiana Jones, da Allan Grant er nede i minerne under BioSyn og han tager sin hat og ikke vil afsted uden den.

- Filmen er rigtig flot visuelt, med mange smukke mindeværdige scener, men der er én der specifikt stikker ud for mig: Da Dodgson har sat ild til sine kæmpegræshopper og de flygter fra laboratoriet og flyver ud og sætter ild til alt i reservatet. De falder som ildkugler imod dinosaurerne i den kuld sorte nat, og dette virker til at være en reference til da de blev udryddet af en komet.

- Taget i betragtning at denne film er ment som konklusionen på den historie der blev begyndt i den første film, synes jeg at de runder sagaen ok af, og giver både nye og gamle karakterer en værdig slutning.

- Den originale Barbasol barberskum dåse fra Jurassic Park er med! (Den ses også i en teaser for sæson 5 af Camp Cretaceous, så den er endnu et bindeled imellem denne film og den animerede serie!).

- T-Rex får en familie (i form at ungen og hannen fra Isla Sorna).

- Det bliver nævnt at Dinoerne i BioSyn Valley kan styres via hjerne implantater (en teknologi som vi har set brugt i Camp Cretaceous Sæson 4 af firmaet Mantah Corp, så det er måske dét der var den crossover imellem filmen og serien der blev snakket om!).

Ting jeg gerne ville have set:

- Mere fokus på selve det med at dinoerne nu lever iblandt os, og at det ikke går fredeligt for sig - bla kunne man vise Department Of Prehistoric Wildlife (DPWs) arbejde med at opspore dem (kunne være emnet til en serie!).

- Øen Isla Sorna (Site B) blev teaset via et billede der kom frem tidligt i produktionen, men vi så den på intet tidspunkt, og i teorien er den stadig intakt, så hvad er der sket med den?

- Jeg ville gerne have set en Sabeltandtiger eller Spinosaurusen fra Jurassic Park 3 (den der også dukkede op i sæson 4 af Camp Cretaceous).

- Karakteren Dr Mae Turner (fra serien Camp Cretaceous) måtte gerne have haft en gæsterolle, hun var en af de bedste nye karakterer i serien og jeg tror virkelig hun kunne være cool at have med i enten en efterfølger eller en live-action serie - eller måske lejrvejlederne Dave og Roxie, eller bedst af alt: en af børnene der strandede på øen! Men sæson 5 af Camp Cretaceous har premiere på Netflix D. 21. Juli, så måske vi finder ud af der hvad der er sket med børnene).

Konklusionen: Hvis man bare vil have en god og underholdende film med fantastisk popcornværdi at se, kan jeg klart anbefale den her - men hvis man er fan af franchisen kan man godt risikere at ende med at blive lidt skuffet.

Det helt store spørgsmål er nu det samme dilemma som Ian Malcolm præsenterede så elegant i originalen: They got so preoccupied with whether or not they could that they never stopped to think if they SHOULD - kommer der flere film i den her saga nu, og hvis ja, i hvilken form? Svaret ligger nok i indtjeningen - men hvis den er god nok, håber jeg i det mindste at Amblin og Universal venter med flere film indtil de har en god historie!

I mine øjne er fremtiden for denne franchise (i hvert fald de næste par år) i serieform og/eller flere kortfilm! Giv os nogle fede spin-off serier enten som prequels eller in-betweens!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.