Cookie- og Privatlivspolitik

Jurassic World 3: Dominion

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og ildevarslende stemning. Den indeholder talrige dramatiske scener, hvor frygtindgydende dinosaurer angriber og lemlæster hinanden og mennesker, hvoraf nogle dræbes. Der er også scener med kæmpe aggressive sværme af græshoppe-lignende øgler. Det voldsomme indhold er imidlertid ikke blodigt og stærkt udpenslet. Filmen foregår i et eventyrligt univers med modige og handlekraftige hovedkarakterer. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
09.06.2022
| |
2 timer 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jurassic World: Dominion
|
Versioner: se alle
2D, IMAX 3D, 2D 4DX, Babybio
|

'Jurassic World: Dominion' er den tredje i den nye række af film sat i det dinosaur-fyldte Jurassic-univers. Den følger således Jurassic World og Jurassic World: Fallen Kingdom.

Denne fortsættelse udspiller sig fire år efter forgængeren, hvor dinosaurerne nu lever side om side med menneskene kloden rundt. Det er dog ikke en lykkelig sameksistens. De forhistoriske monstre angriber nemlig både menneske og nutidens dyreracer.

Vi møder igen Owen og Claire, der bor isoleret i en skov med deres plejedatter Maisie. Fortidens hemmeligheder sniger sig dog snart ind på Maisie og plejeforældrene, hvilket afstedkommer sin del af farlige problemer.

Det stopper dog ikke her, for en sværm af destruktive kæmpegræshopper truer i næste nu verdens afgrøder. Ulykkerne peger i retning af selskabet Biosyn, der forsker i netop dinosaurer i et nyoprettet reservat.

'Jurassic World: Dominion' bliver også til et gensyn med det oprindelige trekløver fra Steven Spielbergs Jurassic Park, nemlig palæobotanikeren Ellie Sattler, Dr. Alan Grant og kaosteoretikeren Ian Malcolm i skikkelse af de oprindelige skuespillere Laura Dern, Sam Neill og Jeff Goldblum. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (200 votes)
4.2
2.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Selvom stort set hele det originale cast genforenes, redder det på ingen måde 'Jurassic World: Dominion', der er den ringeste film i serien til dato." (Thomas Conradsen)

 • Børsen

  "Alle dinoelskere kan godt glæde sig til 'Jurassic World: Dominion'. Der er fuld power på dinosaurusserne, både de søde og de farlige, som er større og mere forskellige end i de tidligere film, og som med den nyeste teknik er mere virkelige end nogensinde." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "...vi mennesker skal lære at give naturen plads til at finde en balance – prædiker instruktøren Colin Trevorrow og medforfatter Emily Carmichael. [...] Men det forekommer ærlig talt temmelig hult, når folkene bag 'Jurassic World' overhovedet ikke er interesseret i andre aspekter af dinosaurerne, end at de kraftedme er helt vildt sindssygt skræmmende." (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Der er gensynsglæde, glimt i øjet og vild dino-action i blockbuster, som udmærker sig i kategorien "hovedløs underholdning"." (Nicki Bruun)

 • Information

  "Jeg havde glædet mig til et gensyn med Sam Neill, Laura Dern og Jeff Goldblum i Colin Trevorrows 'Jurassic World: Dominion', den tredje film i den nye 'Jurassic World'-serie. Men hold nu op, hvor blev jeg dog skuffet." (Christian Monggaard)

 • Politiken

  "[Filmen er, red.] annonceret som afslutningen på hele franchisen, der er blevet mere og mere udvandet siden Steven Spielbergs første filmatisering af Michael Crichtons roman i 1993. Og som sådan vil 'Dominion' blive husket som et uværdigt medlidenhedsdrab på en flok misrøgtede dyr." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "At 'Jurassic World Dominion' er bedre end sine to forgængere, skyldes primært det glædelige gensyn med Neill, Dern og Goldblum. Derudover er der ikke meget at komme efter i franchisen, der nu efter 30 år bør erklæres officielt uddød." (Lars R. Knudsen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Johnny Werther Henriksen

Historien halter lidt, men præsentationen af dinosaurerne var flot og interessant.

Hannibal

Absolut røv

Dnevs

På alle måder en dybt elendig film.
Kæmpe skuffelse.

Askeuser/70256

Selv med ganske lave forventninger blev jeg lidt skuffet. Der var for meget der ikke hang sammen, selv for en 6’er. Mon ikke 7’eren bliver bedre :-)

BT

Dinoerne er mere realistiske end skuespillerne, der både kæmper mod kæmpegræshopper og et tyndt manuskript..

richard

A meteor should have hit the franchise after the third film.

Baron Von Boasuser/106970

Selvom historien er lidt tam, så er det et godt bud på en af ​​sommerens mere underholdende film.

100 % drevet af nostalgi og forstærket med spandevis af episk dinosaur-action.

Jesper

Jurassic world DOMINION er så nice da the fra de aller første jurassic park er med og det gør bare filmen bliver deviniteret til der hvor man får et blik i hvad der bliver af de gamle som som bliver genforenet og mødes med oven Claire og de andre fra den nye generation af jurassic world jeg synes den er rigtig god og kan general bare godt li jurassic park og world filmene

kasper

jeg giver filmen 6 stjerner for fede efekter og sindsyg godt lavet når man ser den i imax 3d hvis jeg ik havde set den i 3d var jeg nok blivet skuffet over den og hade nok givet den 3 stjerner men min menning er se den i 3d og bliv overraskede

Mickey

Jeg er ikke den største fan af franchisen. De gamle film er okay, og specielt den første er noget særligt indenfor filmkunsten. Jeg holdt også meget af den første af de nye, Jurassic World. Men det var på et meget tyndt grundlag.

Chris Pratt har den klassisk action helt karisma, dinosaurerne var fedt lavet og handlingen er ren action og underholdning fra start til slut. Dette er opskriften på en fed action/adventure film og den blev desværre IKKE fuldt i Jurassic World: Dominion. Dét var en fejl...

Jeg havde lave forventninger, men den eneste skuffelse som overgår Dominion er Marco Effekten.... hold kæft en lortefilm at bruge penge på. Wow!

Handlingen er ikke-eksisterende, nøjagtig som dinosaurerne selv, underligt nok. sad med følelsen af at "nu må filmen da snart gå igang?". Men det gjorde den aldrig. Hele castet virkede uinteresserede i projektet, og hvordan Universal dog fik overtalt Sam Neil til at sige "ja" til dette makværk, vil jeg aldrig forstå. Og hvad var Chris Pratt's rolle egentlig?? Den første film overlevede på hans evner som old school action helt, men i Dominion husker jeg seriøst kun 2-3 linjer af dialog og utrolig få action sekvenser. Dette var et problem over hele linjen, da der simpelthen var for mange forskellige karakterer og historier til at gøre noget af det særligt medrivende. Så har du opskriften på en meget kedelig Jurassic World film....

Det eneste positive i denne oplevelse, var at se Sam Neil og Jeff Goldblum sammen i deres roller igen, da de har en naturlig charme på skærmen. Dette kan også tilskrives Chris Pratt og Bryce Dalas Howard, imens jeg ikke ved hvad fanden der er sket med Laura Dern?! Hun har godt nok mistet evnerne efterhånden....

Dette blev langt, men det er også fordi at skuffelsen er så kolossal. Jeg føler slet ikke at jeg har set en film - Nærmere to timers halvdårlige effekter og indblik i de nye "woke" standarder som Hollywood er tvunget til at følge.
At de bliver nødt til at presse alle racer, seksualiteter og politiske budskaber ind i en film, det gør også jobbet noget sværere når du skal lave noget underholdende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.