Cookie- og Privatlivspolitik

Jurassic World

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en meget intens, actionpræget stemning, og indeholder talrige voldsomme scener med mennesker der jages og dræbes af dinosaurer. I en længere sekvens følges en kvindes dødskamp, som ender med at et havvæsen på drabelig vis spiser hende. I andre ligeledes voldelige scener skriger mennesker af frygt og smerte når de fortæres af drabelige dinosaurer. Scenerne er imidlertid ikke udpenslede, samt de efterfølges oftest af mere rolige scener med komiske elementer. Desuden foregår filmen i et urealistisk univers, og den forløses positivt uden at nogen af filmens hovedfigurer kommer alvorligt til skade. Filmen vurderes på den baggrund alligevel kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
11.06.2015
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jurassic World
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio, First Class - 3D, First Class - 2D, Level 7 - 3D, Seniorbio - 2D
|

Filmen 'Jurassic World' foregår 22 år efter de tragiske begivenheder på øen Isla Nublar. 

En ny velfungerede og succesfuld park, kaldet Jurassic World, er sidenhen blevet bygget op omkring rigmanden John Hammonds vision om at bringe dinosaurerne tilbage til live.

Selv fortidens øgler kan dog blive hverdagskost, og parken har det sidste årti oplevet et fald i besøgstal og popularitet. For at afhjælpe problemet opfindes en ny attraktion - en genmodificeret dinosaur, der er større end en T-Rex, men desværre også fjendtlig og dybt intelligent.

Nu er parkens 20.000 gæster fanget på øen, mens dino-racens seneste pragteksemplar er på jagt efter føde.

Adventure-filmen 'Jurassic World' fortsætter den serie, som begyndte i 1993 med Jurassic Park. Steven Spielbergs moderne klassiker præsenterede den perfekte blanding af familieunderholdning, uhygge og effekter.

Efterfølgerne The Lost World: Jurassic Park (1997) og Jurassic Park III (2001) levede aldrig helt op til standarden, men det vil instruktør Colin Trevorrow, samt skuespillerne Chris Pratt og Bryce Dallas Howard, nu forsøge at rette op på. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2046 votes)
4.5
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "De opbyggelige budskaber er pakket ind i effektiv action i et hæsblæsende højt tempo, neglebidende spænding på vores centrale karakterers vegne og velplacerede glimt af humor." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'Jurassic World' er blockbuster-guf af allerhøjeste klasse." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] ret skal være ret. Ophobningen af tåbeligheder, usandsynligheder og klicheer er skam pakket flot ind [...]." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "I den første halvdel af filmen er humoren, karakterbeskrivelserne og advarslerne til menneskeheden fuldt på højde med Spielbergs original, hvilket absolut er lidt af en bedrift i så nedslidt et univers." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "På sin vis flot nok, men filmen har så store begrænsninger, at den bliver et flop." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Ikke overraskende er 'Jurassic World' præcis det sensationsjagende spetakel, som dens tematik opponerer moralsk imod [...]." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Jeg savnede sådan en fornemmelse af forundring og begejstring, at filmen havde det for vildt over sine væsener og faktisk kunne lide dinosaurer og dvælede ved dem – i stedet for straks at skrue op på 110 procent død og ødelæggelse, som om det var den eneste måde at fange publikums interesse på." (Linea Maja Ernst)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
BT

Chris Pratt og Blue giver franchisen en tiltrængt genmodificering, så selv Indominus Rex får baghjul....

Thess

Jeg elsker den her film!
Jeg er generelt ret stor fan af Jurassic Park/World filmene, og at tilføje Chris Pratt, var bestemt ikke en dårlig idé!
Og Blue er en af mine absolut yndlings "karakterer" i samtlige film, jeg har set. Jeg kan slet ikke få nok af hende.

Klara

God film - dog ikke helt på højde med originalen

Piauser/710435

Jurassic world 2 er fantastisk. Meget spændende, rørende, men også en pegefinger til os mennesker, om at uddøde dyr ikke skal tilbage i menneskeverden, fordi de 2 racer ikke kan leve sammen. Men uden dinossauer var menneskeheden nok aldrig blevet født.
Og sørgelig at vulkanudbrud, jordskælv og gasser udryddede de fantastiske dyr.
Det er utrolig, hvor levende de dyr er. Man glemmer totalt det bare er computer grafik og make believe. Man græder når en enkel sød planteædende dinossaur dør på kanten af havet i lava og dødelige gasser, men smiler af fryd, når de onde bliver spist. Sådan.
Det eneste er bare, at lige nu i 2018 er der vulkanudbrud i vores verden og man ved, at får du først aske i lungerne, så dør du, du dør også, hvis du hopper i havet, hvor lavaen ender, idet lava og vand laver en kemisk reaktion med dødelige giftige gasser. Intet levende væsen kan overleve det. Og den tanke drønede igennem mit hoved. Desværre.
Men ellers elsker jeg Blue, der nok er kødædende, men meget intelligent og faktisk kærlig og beskyttende overfor sine "forældre".
Jeg så filmen i en supreme sal i Kinopalæet Lyngby for første gang. Wow.
Jeg glæder mig til om 3 år at se afslutningen på trilogien af Jurassic World - jeg tror, den bliver vild sørgelig, men også vild underholdende.

Camillauser/126109

Spild af penge

Asta

Godt lavet, rent teknisk/visuelt, men plottet var skuffende

Line FS

Virkelig elendig... det kunne være værre - det visuelle er flot... men seriøst, plottet er hjernedødt og én stor kliché. Replikker gør ondt at høre på, og det romantiske plot er til at kaste op over. Jeg vendte øjne flere gange, og kede mig voldsomt. En ret uintelligent film som på ingen måde når den charme Jurassic Park havde.
Postivt: Chris Pratt

Fauzia

Det var nostagisk at høre de få steder hvor musikken fra de gamle film spillede i baggrunden men der manglede en wow effekt.

julia bromann

En skuffelse. Ku jo ligeså godt ha set 1'eren igen..

Trine

Spændende fra start til slut

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.