Cookie- og Privatlivspolitik

Julemandens datter 2: Jagten på Kong Vinters krystal

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en eventyrlig, hjertevarm og ind imellem dramatisk stemning. Der er en del scener med forfølgelse og anden ydre dramatik, lige som der ses dystre scenerier. I enkelte klip ses personer i farlige situationer. Da det dramatiske imidlertid overstås hurtigt, og da ingen ses komme til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
12.11.2020
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Julemandens datter 2: Jagten på Kong Vinters krystal
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Den danske familiefilm 'Julemandens datter 2: Jagten på Kong Vinters krystal' er opfølgeren på Julemandens datter 

Vi følger igen julemandens datter, Lucia, der som den første pige nogensinde har fået lov til at gå på julemandsskole. 

Sammen med sin bedste ven Oscar og resten af skolen er hun i fuld færd med at planlægge et fint besøg fra selveste kongen.

Begivenhederne tager dog en uventet drejning, da kongens magiske krystal bliver stjålet, og alle snart tror, at Oscar er tyven.

Lucia må nu satse alt for at bevise sin vens uskyld og finde den rigtige tyv. Sammen med Oscar kommer hun på sporet af et hemmeligt broderskab, der ønsker at slukke julens glød for evigt.

Filmen 'Julemandens datter 2' byder på familieunderholdning med samme magiske opbygning af det eventyrlige univers og originale tanker som en Harry Potter-film.

Julemanden og hans kone spilles af Martin Buch og Mia Lyhne, mens Lucia og Oscar spilles af Ella Testa Kusk og Bertil Smith. Resten af rollelisten bugner med klassiske danske skuespillere som Ulf Pilgaard og Henning Jensen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (29 votes)
4.6
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Dagbladenes Bureau

  "Ud over filmen er strøet en håndfuld ”voksen-vitser”, som godt nok virker noget påklistrede, men de er originale, begavede og sjove og gør sammen med de ovennævnte kvaliteter, at 'Julemandens datter 2' også er egnet til voksne og med sin stemningsfulde sødme vil kunne sætte alle generationer i en tiltrængt julestemning." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "... en genrefilm, der på behændig vis udfylder genrens rammer. Det er både hygsomt, fornøjeligt og en lille smule spændende (men ikke så meget at nattesøvnen er i fare) samtidig med at budskabet er helt i overensstemmelse med grundtonen i hjerternes fest." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Dyekjær lader 'Julemandens datter 2' balancere fint mellem det parodisk kitschede og det højtidelige, så de voksne biografgængere vil føle sig underholdt, og de små ikke føle sig talt ned til. Det er ret godt gået." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Der er i det hele taget mange genkendelige elementer i Christian Dyekjærs hyggelige og naivt magiske familiefilm, men det er helt, som det nu skal være." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Skolens lærerstab er – med Ulf Pilgaard som rektor – en excentrisk forsamling, som ikke lader Hogwarts ret meget efter. Her er humor, hygge og spænding i et snurrigt og familievenligt mix. Ava på otte var meget tilfreds. Hendes far kunne godt dele glæden." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Inga

Den er lige så god som nr 1, mit barnebarn håber der kommer en 3. Os

Gustav

Super god film

maria

Jeg har se den ny Julemandens datter 2 den er god
Den er ikke små børn
For børn over 12 og opefter

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.