Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Julemandens datter

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm og humoristisk, men også tiltagende spændingspræget stemning. Den indeholder en række scener med børn i dramatiske og til tider farefulde situationer. I flere scener befinder børnene sig i skumle lokationer såsom et underjordisk grotte, og børnene støder også på både truende væsner og personer. I flere scener er et barn bekymret for sin far, der er blevet sindssyg. Da filmens hovedfigurer er stærke og handlekraftige og alle farefulde situationer forløses på positiv vis, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
08.11.2018
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Julemandens datter
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|
Billetter

Den danske julefilm 'Julemandens datter' foregår i Grønland hvor den 12-årige Lucia bor sammen med sin mor Claudia og sin far Julius, bedre kendt som julemanden.

Lucia går på den internationale julemandsskole, hvor alle verdens forskellige julemænd bliver lært op - Santa, Nicolaus, Julius, osv. Lucia vil også gerne blive julemand. Det må hun bare ikke, for det er kun drenge der får lov til at gå i julemandsklassen. Og sådan har det altid været. Pigerne skal lære at bage og strikke, mens drengene lærer at kravle ned ad skorsten og styre et rensdyrspand. 

Lucia syntes det er uretfærdigt, og efter hun fortsat protesterer, giver Julemandsskolen hende én chance: hun skal bestå optagelsesprøven, som alle andre.

Pigen skal opfylde menneskedrengen Alberts største juleønske; at hans far, der er ramt af en mystisk sygdom, bliver rask inden det er for sent. Det bliver starten på et forrygende juleeventyr med en rejse til Viborg, i Danmark. 

Julius spilles af Martin Buch, mens Lucia spilles af debutanten Ella Testa Kusk. På rollelisten ses også Nicolaj Kopernikus, Mia Lyhne og Ulf Pilgaard

Holdet bag filmen har tidligere udkommet med familiefilmen Emma & Julemanden - Jagten på Elverdronningens hjerte, mens instruktøren bl.a. står bag Fantasten.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (37 votes)
4.5
4.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Julemandens datter' er både sjov, rørende, spændende, skarp, lidt uhyggelig, en lillebitte smule fjollet og temmelig julehjertevarm ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Ella Testa Kusk som Lucia er et decideret stjerneskud ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Der er klang af både juleeventyr, sygdomsplaget realisme og historisk eventyr som 'Tempelriddernes skat', og Christian Dyekjær iscenesætter kvikt og solidt." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "En julefilm for børn skal være hyggelig, sjov og en lille smule spændende. De krav lever 'Julemandens datter' snildt op til." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Julemandens datter' vil ikke skrive stor filmhistorie. Til gengæld vil den underholde hele familien med humor, varme og hyggelig spænding." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.