Cookie- og Privatlivspolitik

Jul i Bakkekøbing

Tilladt for alle
Filmen rummer ingen skræmmende elementer.

Se mere på medierådet.dk
28.11.2013
| |
1 time 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning Dansk Tale
|

Filmen 'Jul i Bakkekøbing' foregår i de norske fjelde, og her er en jul uden sne det samme som en jul uden gaver.

Derfor har både Søren og Ludvig svært ved at komme i den rette julestemning, men heldigvis bor de sammen med Reodor Felgen, som kan opfinde lidt af hvert.

Da byens borgmester beder Felgen om en hvid jul, kigger han straks på problemet og kaster sig over arbejdet med en snekanon. Men måske er naturen alligevel den bedste til at bestemme sin gang, og pludseligt er der mere sne i Bakkekøbing, end nogen havde bedt om.

Ivo Caprinos ’Bjergkøbing Grand Prix’ er blevet en vaskeægte klassiker, og ’Jul i Bakkekøbing’ er en form for fortsættelse, da den også er baseret på Kjell Aukrusts (1920-2002) populære karakterer. Denne gang er racerbilen Il Tempo Gigante byttet ud med en snekanon, og filmen er instrueret af Rasmus A. Sivertsen, der stod bag animationsfilmen ’Kurt bliver grusom’.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (107 votes)
4.5
4.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er rigeligt at more sig over for de mindste i en grafisk meget klar og letfattelig dukkeanimation." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] en rigtig fin og finurlig familie- og julefilm. Fyldt med humor, drama, venskab, en journalist-robot, usynligheds-drik og verdens største snebold." (Michael Lind)

 • Jyllands-Posten

  "Man bliver inviteret ind i et fantasifuldt, morsomt og knuselskeligt miljø, hvor ingen er overtegnede skurke eller helte." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Den digitale dukkeanimation er lige så knivskarp, som 'Grandprix'et var charmerende grynet [...] og tempoet er om ikke gigante, så dog flyvende festligt." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Først er det skæve univers lidt anstrengende. Så finder historien sin form og filmen sin tone i et ganske lykkeligt forhold." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Hyggelig film - men slet ikke så opfindsom som den oprindelige historie.

Stop-motion gav en charme, som slet ikke nås i denne efterfølger, det er dog en ganske fin film for de mindste.

Frederik

Jul i bakkekøbing er en rimelig god film, men når det så er sagt er den jo self. Ikke lige så god som den snart 40 årige film bjergkøbing grand prix.
Jul i bakkekøbing er en meget sjov film, hvis man bare husker ikke at tænke på den som en 2 til bjergkøbing grand prix.

Simon

Den er da meget sød, men heller ikke mere.

Solveiguser/803327

Børnebørne og mormor og morfar nød filmen meget en søndag i december 2014.

dinauser/108032

Masser af morale og tør humor. Absolut en seværdig film fyldt med finurligheder.

Peter

Hyggeligt, simpelt og godt.
En film at blive glad over.

Frederikuser/245113

Kendere af Bjergkøbing Grand Prix står overfor en slem skuffelse. Figurene virker ikke som i dukkefilmen og den verden de lever i er langt fra den gamle vers. Theodor hedder Reodor og Sofus hedder Søren kun pindsvindet hedder det samme. At sofus er blevet drikfældig og doven passer ikke sammen med hans forhistorie. "Kommer man fra kildebakke åen kan mand klarer sig alle vegne". Hele filmens omdrejningspunkt - en snekanon er gabende kedlig. Der mangler karakter udvikling og historien er meget tam i forhold til den gamle vers. En af de helt mangler er musikken, som indtager en vigtig del i vers. 1 med en nulevende Bent Fabrisius, kunne man sagtens have fået fuldt op med mere af den gamle skuffe. Vi savner det gamle orkester. Filmen er 40 år nyere men 40 år kedligere. Da filmen var færdig tænkte jeg - den begyndte aldrig rigtigt - og dem der har lavet film bruger også citaterne forkert "træk mig nu baglæns ind i fulglekassen er blevet til værktøjskassen" Metaforen er at man skal tilbage til det trygge sted hvor man er udruget. Det passer ikke på Theodor. Til slut manglede vi alle de fine dukketing som er i etteren. Hvorfor lave digital animation, hvor man måske med ldt bistand fra Nick Park kunne genskabe de gamle univers med en ny hitorie. Øv.

Erikuser/1076907

Denne film er simpelthen fantastisk, de har formået at fange stemningen fra Bjergkøbing Grandprix.
Det er helt klart en film jeg vil købe, når det bliver muligt, for at kunne se den hvert år til jul, for den har simpelthen det hele der skal til, for at kunne blive en juleklassiker.

Maria

SÅ sød og dejlig film, som man kun kan blive i godt humør af at se. Både mine børn på 5 og 9 og jeg selv elskede den, og den skal helt sikkert hjem og stå på hylden, når den kommer på DVD :-)

Tanja

Det er en super sød film, som både kan ses af børn og voksne..
Dog vil jeg sige at det er synd at man laver om på deres navne, når man nu siger at det er en 2'er til Bjergkøbing grand prix..
Men, alt i alt vil jeg sige at det er en god film, som ihvertfald skal hjem og stå i min samling.. :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.