Cookie- og Privatlivspolitik

Judy

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en konfliktfyldt grundstemning, og den indeholder en del scener med en person, der opfører sig utilregneligt på grund af psykiske problemer og misbrug. I en scene falder hun pludselig om. Desuden indeholder filmen scener med en ung pige, der bliver presset og behandlet upassende af sin ældre chef. Da situationer som de nævnte veksles med scener, hvor personen har det bedre, vurderes filmen kun til at virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
24.10.2019
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Judy
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|

Filmen 'Judy' er en biografi om den legendariske skuespiller og sanger, Judy Garland, spillet af Renée Zellweger.

Historien tager udgangspunkt i en periode af Garlands liv, hvor karrieren knirker, familielivet er belastet og alkoholindtaget stødt stigende. Siden barnsben, hvor hun blev castet til megasuccesen Troldmanden fra Oz, har Judy været i rampelyset, men berømmelsen i en så ung alder har en pris.

Renée Zellweger har titelrollen som Judy, og det kunne næsten ikke være et bedre match. Med flere sangoptrædener i sin karriere, bl.a. i Chicago, har Zellweger styr på sine kvaliteter som showwoman, mens skuespiltalentet blev cementeret i Cold Mountain, der indbragte hende en Oscar-statuette.

Som Judy Garland (1922-69) kombinerer hun ikke blot disse elementer (bl.a. synger hun selv alle sangene), men tilfører en særlig stil, der vil virke genkendelig for alle, der husker Hollywood-stjernens fremtræden.

'Judy' er baseret på teaterstykket 'End of the Rainbow' af Peter Quilter, der tager udgangspunkt i virkelige hændelser. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (60 votes)
4.3
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Både figur og handling ender med at være sært statiske, og man kan ikke lade være med at tænke, at fortællingen burde kunne noget mere." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "'Judy' føles lige præcis som det, jeg spejder efter i biografiske film, et helt menneske. Og sikken et…" (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... når Garland endelig indtager scenen, er det med en forførende charme og et vid som få, og det er i den grad Renée Zellwegers fortjeneste, at portrættet er så troværdigt og karismatisk." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Med skrutryg og smøgrynket overlæbe ligner Zellweger ikke bare den hærgede legende og sangstjerne; hun tilføjer også sin karakter stolhed og integritet i en præstation, der i den grad er værdig til og lugter langt væk af en oscarnominering." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Mange har spillet Garland på film, blandt andre Andrea McArdle (1978), Tammy Blanchard (2001) og Elizabeth Karsell (2001), men det er Judy Davis’ fremstilling i 'Life With Judy Garland: Me & My Shadows' (2001) [...] som Renée Zellweger skal overtrumfe. Det gør hun med nerve, sødme og glans." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Vi bliver kastet direkte ind i Judy Garlands livs efterår. Det kører ikke specielt godt for hende. Hverken karriere eller hendes personlige liv er en dans på roser. Judy er stadig elsket af sine fans, men hun kæmper med en skrantende økonomi og pille/alhohol misbrug.

Det er jo noget, man desværre ofte ser hos stjerner, når de ikke længere er det hotteste nye. Så på den måde er det ikke overraskende. Men man kan ikke undgå at blive voldsomt berørt af filmen på grund af Zellwegers meget intense spil.

Der er en række små flashbacks til hendes teenageår, der på en fin måde indikerer, hvor frygteligt det må have været med datidens filmkontrakter, der bogstaveligt talt gjorde unge piger som Judy til fanger. Ikke underligt at det satte store aftryk på hendes sjæl og resten af hendes liv.

Jeg kunne godt have brugt nogle flere flashbacks til at illustrere hendes karrieres headlines. Jeg vidste nemlig ALT for lidt om hende på forhånd, så det havde været rart at blive fodret lidt. Men det burde man nok have læst på wikipedia først, for filmens ærinde er ikke en old-school biopic fra barn til død. Det er et snapshot af nogle måneder i det sidste år af hendes liv. Og det er rigtig vel udført. Især en sekvens hvor hun tager på "date" med to mandlige fans er super hjertevarm og rørende. 4½ stjerner.

Peter

Det var en overraskende lang film, men vi var især vilde sidste del af filmen. 4 stjerner herfra!

Vh
http://gethooked.dk/

BIOMANEN

Filmen var god og Renee Zellweger spiller fantastisk. Tak til Biblografen i Bagsværd

Søren

En film til damerne. Renee Zellweger gør det godt og er sminket til ukendelighed. Hun synger ok, men så heller ikke bedre. Man fik lyst til at ruske i Judy og fortælle hende at hun skulle vågne lidt op. Tak til Kinotur og Scanbox for oplevelsen. 3 ud af 6 stjerner

Pernille

En rørende og helt fantastisk film, som giver et indblik i Judy Garlands liv. Filmen var barsk, men også smuk og livsbekræftende. Renee Zellwegers performance som Judy var fantastisk!

Sophia

Så rørende at følge Judy Garlands historie og liv! Det at se hende som menneske og forstå alt hvad hun gennemgik giver så mange ekstra dimensioner til alt andet jeg har set af hende! Filmen er helt klart værd at se, den rummer det hele; drama, tragedie, kærlighed og så massere af smukke sange!

Marie

Judy er en utrolig smuk og rørende film om Judy Garland, hvor man ser en lille bid af hendes liv. Judy er en barsk historie, og der er nogle alvorlige og sørgelige emner, men på trods af det er der også en masse humor og varme i filmen.

Renee Zellweger gør det utroligt godt, med sin rolle som Judy. Jeg kunne næsten ikke genkende hende og hun synger virkelig fantastisk!

Jeg håber at filmen får en masse nomineringer til Oscar og at de vinder den, for det fortjener den. Ikke mindst Renee Zellweger!

Rikke

En fantastisk skuespiller præstation! Jeg nåede igennem alle følelser på skalaen, virkelig rørende film om en legendarisk kvinde.

Kira

Judy er en klassisk biopic. En fortælling om et liv der - i dette tilfælde - har været dybt betaget af ulykke og stofmisbrug i en utaknemmelig branche. Filmen giver seeren et godt indblik i Judy Garlands forfærdelig liv, men jeg synes det bliver alt for kedeligt. Jeg følte aldrig at jeg kom helt under huden på karakteren, og jeg kunne desværre ikke se andet end Renée Zellweger i maskering. Hvad handlede denne film egentligt om, og hvad er formålet?
Man kunne lære mere af Judy Garlands liv, ved blot at læse en wikipedia side..

Grethe

Flot,gribende og god film. Renee gør det godt. Jeg ville gerne have set mere af Judys liv - det skulle have været en hel serie.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.