Cookie- og Privatlivspolitik

Jimmy's Hall

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
14.05.2015
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jimmy's Hall
|

'Jimmy's Hall' handler om den politiske aktivist Jimmy Gralton, der i 1930ernes Irland etablerer et forsamlingshus, hvor der er plads til læring, dans og kunst.

Landsbyens religiøse overhoveder er dog ikke glade for det nye forsamlingssted, og vil gå langt for at få lukket stedet ned. Snart må Jimmy og hans nærmeste træffe et valg: Vil de lade kirken bestemme, eller vil de danse som frie mennesker?

Dramaet er instrueret af den britiske mesterinstruktør Ken Loach, der har film som 'Kes', 'Sweet Sixteen' og 'Vinden der ryster kornet' på samvittigheden. 

Som de fleste Loach-film er 'Jimmy's Hall' en fortælling med en samfundskritisk agenda - denne gang den katolske kirkes dominans i Irland. Den relativt ukendte Barry Ward spiller hovedrollen som Jimmy Gralton, og manuskriptet er skrevet af Loachs faste samarbejdspartner Paul Laverty. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
3.9
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Jimmy's Hall' er en hyggelig historietime og en udmærket film - men set i lyset af Ken Loachs tidligere så skarpe blik på samfund og politik kan den ikke undgå at føles som en lidt for letbenet skuffelse." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Loach kæler som vanligt for detaljerne. Miljøet, tiden og aftenlyset i det strågule hår er ramt spot on, men kombinationen af underholdning og politisk røst har ikke fordums gnist." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Loach fortæller [...] ikke noget her, som han ikke har fortalt hundrede gange før. Og hundrede gange bedre. Desværre." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[...] det er Ken Loach når hans utrættelige hjerte banker varmest, uden den fjerneste interesse for de politiske strømninger, der for tiden gør det meget lidt hipt at tale om fællesskab og solidaritet." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er klassisk Ken Loach, simpelthen. Man kunne måske ønske sig, at kongen af den engelske socialrealisme sluttede sin karriere af med mere schwung og svirpende revseri, men der er samtidig et behageligt håb indlejret i 'Jimmy’s Hall'." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] en teatralsk og didaktisk fortælling, og så fyldt med onelinere at den mest er en (historisk oplysende, helt sikkert) skriveøvelse frem for en film, der vil sit eget medie." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "'Jimmy’s Hall' er fuld af vemod og varme farver. Den vælter ikke verden, men den opsummerer et livsværk. Det er en smuk, renfærdig afsked, som trods fatalismen belyser en ufortrøden tematik. Filmen er også stilfærdigt romantisk. Dét har af og til knebet for Loach." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
frøken

Den var god men nu er film om politik ikke lige min ynglings film jeg så den sammen med en ven der gerne ville se den. Jeg syntes man får et godt indblik i historie og viden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.