Cookie- og Privatlivspolitik

Jeg taler til jer - John Kørners verden

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
08.05.2013
| |
1 time (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jeg taler til jer - John Kørners verden
|

I dokumentarfilmen 'Jeg taler til jer - John Kørners verden' har Jørgen Leth i over fem år fulgt billedkunstneren John Kørner.

Vi er med, når Kørner skaber billedserien om de danske soldater i Afghanistan. Vi følger tilblivelsen af hans første værk til Kronprinsparrets Palæ på Amalienborg, som ikke godkendes - og sidenhen arbejdet med det nye maleri.

Vi hører Kørners tanker omkring billedserien 'Kvinder til Salg', og vi ser Kørners møde med sit ophavs Friserland. Når to kunstnere fra hver deres generation og med hver deres indstilling til livet mødes, opstår der berigende, sjove og nærværende samtaler om livet, kunsten og kvinderne.

'Jeg taler til jer - John Kørners verden' er instrueret af Jørgen Leth (De fem benspænd).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
3.7
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "John og Jørgen er ikke højtravende men forbløffende jordnære, når de forsøger at beskrive malerierne, og det åbner filmen op mod de dele af publikum, som ikke er intellektuelt interesseret i kunsten." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "Kørner er fantastisk på lærredet, og det ukunstlede kamera svæver rundt om hans store skikkelse, mens han står i sit atelier og ruller hen over sine kæmpe lærreder. Det er her filmen er bedst." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Hvad skal der ske? Hvior skal billedet hen? Hvornår er det færdigt? Disse banale, basale og dybest set uudgrundelige tankeprocesser bliver udfoldetsom en slags master-class, der aldrig er mindre end fascinerende." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Veteranen på 75 og den 30 år yngre, tårnhøje maler er a winning combination." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob Gudmannuser/438060

Jeg døde langsomt og blev til støv, mens jeg kæmpede mig gennem denne film. Efter flere millioner milliarder år kom rulleteksterne heldigvis til sidst og befriede mig!

Filmens eneste højdepunkt er faktisk rulleteksterne! De forkynder nemlig, at tilskuerens lidelser omsider er forbi.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.