Cookie- og Privatlivspolitik

Jeg er William

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen, der behandler tunge sociale temaer i en let tone, har en gennemgående dramatisk stemning med en underliggende humor. Drengen, som er hovedkarakter, oplever voldsomme begivenheder: Farens begravelse. En psykisk syg mor der er ude af stand til at tage vare på sit barn. En hund, som virker truende. I en række scener mobbes og afpresset han af 3 større drenge. I en scene ses han i fysisk opgør med sine plageånder. Den onkel, som åbenbart er hovedkarakterens primære omsorg, virker ustabil - til tider fortvivlet, og i en situation forfølger han drengen i raseri. Imidlertid er det voldsomme ikke udpenslet, filmens hovedfigur fremstår i stigende grad handlekraftig, og de dystre sider af hovedkarakterens liv, serveres med en humoristisk tone. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
21.12.2017
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jeg er William
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Filmen 'Jeg er William' er en dansk familiefilm baseret på Kim Fupz Aakesons bog af samme navn.

Drengen Williams far er død, og hans mor er psykisk syg. Derfor bor han hos sin morbror Nils.

Nils er førtidspensionist og bruger sin hverdag på at købe ting og sælge dem videre til en god pris. Samtidigt skylder han byens gangstere penge, og da de pludselig vil have indløst gælden, bliver William nødt til at træde frem.

Men William bliver også drillet af Martin og hans to kumpaner, og det går galt hver gang han prøver at imponere Viola. William er meget uheldig, men det prøver han stærkt at lave om på.

Kim Fupz Aakeson har også skrevet børnebøgerne om Vitello, der snart skal filmatiseres, og han har desuden skrevet manuskript til film som Den eneste ene og En du elsker.

'Jeg er William' minder på mange punkter om Bjarne Reuters Kidnapning, og det er en film, som henvender sig til både de voksne og børnene i familien. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (262 votes)
4.7
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... der [er] et nærvær, sødme og humor i filmen, som både vil appellere til børn og deres medbragte forældre." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "... Elmer [har] kastet sig over Kim Fupz Aakesons populære børnebog 'Jeg er William' og det er der kommet en rigtig fin og charmerende film ud af." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Den debuterende Alexander Magnússon spiller med stor naturlighed ..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... en af de mest charmerende danske børnefilm i mange, mange år. Den er sjov uden at være bøvet, den er sød uden at være kvalmende, og så er den faktisk spændende." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Jeg er William' er både veloplagt, sikkert instrueret og ført ud i livet med små sprælske virkemidler, som hygger kulørt om dramaet uden at stikke for smart af med det." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en god historie, som har begge ben plantet i virkeligheden. Den er både sjov og meget alvorlig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christine

Den fineste børnefilm

jytteuser/403368

God og sjov familiefilm som giver lidt at tænke :-)

jeanette

Rasmus Bjerg spiller super godt og også drengen... :)

maria

Det er god og men til edn og den rigtig sjov Film den er god familie

jakob

Rørende, sjov film!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.