Jeg er William

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen, der behandler tunge sociale temaer i en let tone, har en gennemgående dramatisk stemning med en underliggende humor. Drengen, som er hovedkarakter, oplever voldsomme begivenheder: Farens begravelse. En psykisk syg mor der er ude af stand til at tage vare på sit barn. En hund, som virker truende. I en række scener mobbes og afpresset han af 3 større drenge. I en scene ses han i fysisk opgør med sine plageånder. Den onkel, som åbenbart er hovedkarakterens primære omsorg, virker ustabil - til tider fortvivlet, og i en situation forfølger han drengen i raseri. Imidlertid er det voldsomme ikke udpenslet, filmens hovedfigur fremstår i stigende grad handlekraftig, og de dystre sider af hovedkarakterens liv, serveres med en humoristisk tone. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
21.12.2017
Originaltitel: 
Jeg er William
Spilletid: 
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio
Billetter
4.7
4.2
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (136 votes)

Resumé

Filmen 'Jeg er William' er en dansk familiefilm baseret på Kim Fupz Aakesons bog af samme navn.

Drengen Williams far er død, og hans mor er psykisk syg. Derfor bor han hos sin morbror Nils.

Nils er førtidspensionist og bruger sin hverdag på at købe ting og sælge dem videre til en god pris. Samtidigt skylder han byens gangstere penge, og da de pludselig vil have indløst gælden, bliver William nødt til at træde frem.

Men William bliver også drillet af Martin og hans to kumpaner, og det går galt hver gang han prøver at imponere Viola. William er meget uheldig, men det prøver han stærkt at lave om på.

Kim Fupz Aakeson har også skrevet børnebøgerne om Vitello, der snart skal filmatiseres, og han har desuden skrevet manuskript til film som Den eneste ene og En du elsker.

'Jeg er William' minder på mange punkter om Bjarne Reuters Kidnapning, og det er en film, som henvender sig til både de voksne og børnene i familien. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... der [er] et nærvær, sødme og humor i filmen, som både vil appellere til børn og deres medbragte forældre." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "... Elmer [har] kastet sig over Kim Fupz Aakesons populære børnebog 'Jeg er William' og det er der kommet en rigtig fin og charmerende film ud af." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Den debuterende Alexander Magnússon spiller med stor naturlighed ..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... en af de mest charmerende danske børnefilm i mange, mange år. Den er sjov uden at være bøvet, den er sød uden at være kvalmende, og så er den faktisk spændende." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Jeg er William' er både veloplagt, sikkert instrueret og ført ud i livet med små sprælske virkemidler, som hygger kulørt om dramaet uden at stikke for smart af med det." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en god historie, som har begge ben plantet i virkeligheden. Den er både sjov og meget alvorlig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

William

Jeg var inde og se den alene jule aften, fordi jeg ikke har nogle der elsker mig. Filmen var rigtig dårlig kunne ikke lide den del hvor William døde, det var et rigtig dårligt plot twist, Jeg har helt ærligt set bedre plot twist i porno. Jeg ville helere skides i munden en at se den film igen. Og hvis jeg skulle vægle mellem Gurlig gris eller "Jeg hedder william" ville jeg ikke vælge nogle. Jeg ville hellere hoppe ud fra en bygning og overleve, aldrig kunne gå igen, være lam resten af livet(jeg er 28) faktis ville jeg helere være ligesom stephen Hawkings bare uden at være klog end at se den film igen. den er LORT!!

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
William

Kunne ikke være mer' enig

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
William

Kunne ikke være mererererere eniggggg

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
William

Eniggg

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
jeanette

Rasmus Bjerg spiller super godt og også drengen... :)

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
maria

Det er god og men til edn og den rigtig sjov Film den er god familie

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
jakob

Rørende, sjov film!

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.