Cookie- og Privatlivspolitik

Jeg er Ingrid

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig og varm grundstemning, og den præges overvejende af dialog. I en enkelt scene ses et kort klip fra en film, hvor en kvinde skydes ned på en gade, hvorefter hendes grædende barn klynger sig hende. Da dette klip er kort, og da filmen ellers er venlig og varm, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
27.08.2015
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jag är Ingrid
|
Versioner: se alle
2D, Filmperler, Seniorbio, Babybio, Særvisning
|

Dokumentaren 'Jeg er Ingrid' handler om den svenske skuespiller, Ingrid Bergman, der i ville være fyldt 100 år den 29. august 2015.

I foråret 2011 mødes instruktøren Stig Björkman med Bergmans datter, Isabella Rossellini, som foreslår ham at han laver "en film om mor". Gennem Isabella får han mulighed for at fortælle Ingrids historie gennem hendes egne ord og billeder.

Den syvdobbelt nominerede og tre gange Oscar-vindende Ingrid Bergman var en af de mest talentfulde skuespillerinder i Hollywoods guldalder med uforglemmelige præstationer i film som Michael Curtiz’ Casablanca, George Cukors 'Gaslys' og hjemme på svensk grund i Ingmar Bergmans 'Høstsonaten' fra 1978.

'Jeg er Ingrid' giver gennem aldrig tidligere sete private optagelser, notater, breve, dagbøger og interviews med hendes børn et indblik bag facaden i en ung svensk piges bemærkelsesværdige liv. Skuespilleren Alicia Vikander lægger stemme til.

Et liv som skulle bevæge sig fra en stilfærdig karriere i hjemlandet til international berømmelse og anerkendelse.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (47 votes)
4
4.8

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "Filmisk er 'Jeg er Ingrid' måske ikke voldsomt original, til gengæld er den befriende, ærlig og konsekvent. Og giver en lyst til at se eller gense hele værket. På alle måder et enestående menneske." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er et sammenhængende blik på et sammensat menneske, men også en forbavsende levende rejse langt ind i svundne tider, i Hollywoods glamour og i efterkrigstidens Italien." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Jeg er Ingrid' er et bevægende portræt af en viljestærk, talentfuld og modig kvinde." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Stig Björkman har lavet en smuk, sober og tankevækkende hyldest til Ingrid Bergman [...]. Ikke nogen jordrystende dokumentarfilm, men glitrende af lige dele stjernestøv og sommersol." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Ældre kritikere vil bebrejde filmen, at den fokuserer på kendte triumfer. Nuvel. Til gengæld løfter den stjernen ud af en begyndende glemsel og sikrer erindringen om, hvem hun var. Alt sammen takket være de smalfilm, hun tog for at fastholde lykken. I biografen brænder de igennem, som kun gamle film i stærke farver kan." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katrine Skjøth

var inde og se den med min mormor og hun kunne ikke helt finde ud af den. Hvis vi havde læst om hende inden ville det have været en større oplevelse tror jeg

Jytte

Filmens store styrke er den store mængde dokumentarisk materiale, som viser mennesket Ingrid Bergman.
Det er nu ikke bare en opremsning af hendes bedrifter, men en fantastisk opbygget film, som på spændende og ærlig vis stiller skarpt på personen Ingrid Bergman, hendes baggrund, hendes ambitioner, hendes egoisme og hendes nederlag - men naturligvis ikke mindst hendes enorme succes.
En fantastisk film - og så er hun bare så smuk.

Peter

kedelige hjemmevideoer med en forfærdelig musikalsk score ..

D.

Jeg havde åbenbart fortrængt det. Men du har fuldstændig ret! Meget irriterende, og den gjorde intet godt for filmen );

Erik F

Dokumentarfilmen om Ingrid Bergman gav mig lyst til at gense nogle af hendes hovedværker. Hun havde det, som man lidt banalt kan kalde karisma, ens øjne kan ikke få nok af at se på hende.

Jeg ved, at mange har fordømt hende, fordi hun forlod sine børn, og det kan jeg også godt forstå, men alligevel beundrer jeg hende for hendes mod til at vælge det, der føltes rigtigst, hvad enten det gælder karrieren eller kærligheden.

D.

At jeg kedede mig. Filmen var ok, men rodet og lang. Og nogle af beslutningerne omkring præsentationen var besynderlige, fra mit synspunkt. At de skrevne "titler", der dukkede op ind imellem, partout skulle ligne en gammel film, som var ridset, gjorde ikke oplevelsen større, men irriterende, og gav scenen et gråt og kedeligt skær.

Jeg har altid været en stor fan af Ingrid Bergman, selvom jeg måske var mest fascineret af nogle af hendes mindre berømte film end for eks. Casablanca. Jeg var dybt fascineret af hende i Gaslys og i Holder de af Brahms? Jeg vidste intet om hendes privatliv, før jeg så Jeg er Ingrid, og må indrømme, at jeg er meget skuffet over den måde, hun var en ikke-til-stede-mor på, og den lave moral hun havde omkring hendes ægteskaber. Måske fordi jeg selv er vokset op med den type mor, og ved, hvor ondt det gør, med den permanente dybe længsel i sjælen. Når det så er sagt, så er jeg helt på det rene med, at man ikke skal dømme hendes skuespilpræstation med hvordan hun var som menneske. Så det vil jeg ikke gøre, jeg er stadig vildt med skuespilleren Ingrid Bergman. Men ikke så glad for mennesket Ingrid Bergman.

Alt i alt en film, som ikke efterlod gode følelser hos mig.

Bentuser/9810

Hej var inde og se Ingrid Bergmann i torsdags med min Hanne , det var en
blændende god og smuk film om hendes liv , og som skuespiller den er bare så smuk ... er værd at se .

Leneuser/943774

Dejlig filmbiografi. Min fascination af Ingrid Bergman er ikke blevet mindre, tvært imod.

Bentuser/9810

Skuespiller

Ingrid Bergman
Isabella Rossellini
Liv Ullmann
Alicia Vikander
Sigourney Weaver

Denne film skal jeg ind og se , Ingrid Bergman var og er den
største skuespillerinde og nok den smukkeste i de seneste år
jeg vil glæde mig til at se hende igen hun er guddommelig smuk.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.