Cookie- og Privatlivspolitik

Jakob og Peter Plys

Tilladt for alle
Filmen har en hjertevarm og trist grundstemning. Den indeholder enkelte scener med let uhygge og mild dramatik. I en kortvarig scene ses soldater i krig. I en anden scene befinder hovedkarakteren sig alene i en dunkel skov indhyllet i tåge, hvor han bliver kortvarigt skræmt af skovens sære lyde. I en tredje scene falder hovedkarakteren ned i et stort hul og rammes i hovedet af en sten. I denne let bevidstløse tilstand ’ser’ han et mærkeligt elefantlignende væsen foran sig. Enkelte scener har et trist indhold – med figurer og mennesker, der kommer i affekt og føler sig forladte. Det triste og let uhyggelige indhold bliver imidlertid positivt forløst via filmens handlekraftige karakterer. Endvidere er filmen båret af Peter Plys’ underfundige humor og de komiske og elskelige tøjdyr. Og filmen skildrer et sjovt og hjertevarmt venskab mellem Jacob og Peter Plys. Det vurderes derfor, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
11.10.2018
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Christopher Robin
|
Versioner: se alle
2D - dansk tale, 2D - engelsk tale, Babybio, Red Barnet Galla
|

Filmen 'Jakob og Peter Plys' et familieeventyr om Jakob fra Peter Plys-universet.

Jakob er blevet voksen med hustru og datter. Han bor i den travle storby, hvor arbejdet tager alt hans tid med familien fra ham. Vennerne fra hundredemeterskoven har han for længst glemt, men de har ikke glemt ham. Peter Plys & co. vender derfor tilbage for at hjælpe deres gamle kammerat med finde de rigtige værdier.

Disney lavede i 1977 den første tegnefilm 'The Many Adventures of Winnie the Pooh' baseret på A.A. Milnes' klassiske håndtegninger og historie. Den honning-glade børn er sidenhen set i flere versioner, og Jim Cummings, der har været Peter Plys' stemme siden 1988, er igen plysbjørnens røst i denne nye film.

'Jakob og Peter Plys' minder om Steven Spielbergs Hook, hvor den voksne Peter Pan også vender tilbage til Ønskeøen og finder sin fantasi. (copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (110 votes)
4.6
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Der er noget støvet, gammeldags og hyggeligt over 'Jakob og Peter Plys'. Præcis som det skal være." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "[Filmen] blander [...] begreberne, som om arbejdet/verden løber bedre rundt, hvis vi genfinder vores fantasivenner og lærer at "gøre ingenting". Hm!" (Søren Vinterberg)

  • Weekendavisen

    "Filmen ligner de nye film om 'Paddington' og 'Peter Kanin', men den er mere stilfærdig og eftertænksom." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Hvad ville der ske, hvis vi skulle møde den voksne Jakob som har glemt sin bardoms eventyr, og skal til at genopdage det hele igen?

Det hele er lidt skabelonbaseret på samme model som Hook, med Robin Williams som den voksne Peter Pan.

Evan Mcgregor gør det fint som den voksne Jakob - men historien ender alt for tynd og med en pointe som er for de helt små.

S. Rico

Disney, der som bekendt ejer både Star Wars og Marvel, trækker i trådene og hiver her Obi-Wan Kenobi ind for at spille Peter Plys' Jakob, og SHIELD Agent Carter bliver hentet ind for at spille den voksne Jacobs kone. Der er selvfølgelig tale om hhv. Ewan McGregor og Hayley Atwell, der spiller det meget engelske og meget sympatiske par i denne søde fortælling, der kan ses af både børn og voksne.

Som en der aldrig har haft noget forhold til Peter Plys, kom det som en god overraskelse, at mængden af fjollerier i Hundredemeterskoven er begrænset, og at der lægges mest vægt på hovedfortællingen om Christopher Robin (Jakob) og hans kamp med at få balanceret mellem familie og karriere - og genfinde sit indre barn. 3½ stjerner.

lisbet

Åh sådan en nydelse at se og høre den på engelsk,super dejlig film,ja man kommer til at tænke på ungerne når de var små med deres Peter Plyds og Grisling.

solgerduser/803013

En dejlig film.

Hanne

Syntes bare der er underligt hvorfor den er oversat til Jacob istedet for at bruge original navn Christoffer det er da ikke er ualmindelig brugt navn her i landet

Moviemike

Og modsat andre.. synes jeg den var fin med dansk tale, da jeg har min datter med inde og se sådan en film..

Mortenuser/626675

I dag tirsdag og i burde da have haft rigeligt tid til at skrive ind og det ser ud til det kun er Århus og Odense i nærheden af Esbjerg der får den originale?? Hvad er tanken bag? Er det for dyrt for jer at have begge udgaver kørende?

Jimmy

Vis den i originalversionen! Jeg vil så gerne se den, men ikke i dansk version! Så venter jeg hellere til at den kommer på dvd!

Fanny

Det kan vel ikke passe at I det kun er muligt at se filmen med dansk dub tale? Jeg håber sandelig at I viser den med original tale også.

Christine Marie Roederer

Hej Fanny,
Billetsalget er ikke startet endnu, derfor mangler der stadig en hel del forestillinger på sitet du kan vælge ud fra.
Filmen kommer med original tale :)

Mvh Christine

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.