Cookie- og Privatlivspolitik

Jack Ryan: Shadow Recruit

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en actionpræget stemning. Den indeholder en række voldsomme scener med trusler, skyderier, slagsmål og forskellige former for brutalitet. En mand skydes i brystet, en anden druknes i et badekar, en kvinde trues med torturlignende metoder. På grund af scener som disse, samt lange passager, hvor hovedfigurer befinder sig i overhængende fare, vurderes det at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år

Se mere på medierådet.dk
16.01.2014
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jack Ryan: Shadow Recruit
|

I filmen ’Jack Ryan: Shadow Recruit’ går historien helt tilbage til Jack Ryans unge dage som uerfaren analytiker hos CIA, der opdager en hemmelig russisk plan om at destruere den amerikanske økonomi ved hjælp af et terrorangreb.

Ryan er mest vant til at sidde bag en computerskærm, men tvinges under omstændighederne ud i felten og ender i et taktisk magt- og spionspil med den russiske multimilliardær Victor Cherevin, hvor han kun kan stole på sig selv og sin træning fra akademiet.

Det er Chris Pine, der er endt med rollen som Jack Ryan, og han skal dermed løfte den tunge arv fra skuespillere som Harrison Ford og Alec Baldwin, der førhen har spillet karakteren til stor anerkendelse.

Han flankeres til gengæld af en række erfarne folk, såsom Kevin Costner, Keira Knightley og Kenneth Branagh. Sidstnævnte udfylder ikke bare rollen som filmens skurk men også instruktør.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (168 votes)
4.1
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] netop skuespil og karakterarbejde er med til at hæve 'Jack Ryan: Shadow Recruit' over den ligegyldige metervarekategori, som så mange thrillere ender i." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Det er måske ikke helt på James Bond-niveau. Men det er tæt på." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Man føler sig nærmest hensat til en dårlig genudsendelse fra ca. 1982 en sen søndag aften på en reklamekanal, og undrer sig egentlig over, at Hollywood tror, de kan slippe af sted med sådan et tyndt opkog af gamle fjendebilleder i det herrens år 2014." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen bevæger sig professionelt, men forudsigeligt fra skabelon til skabelon. Afgørende er det ikke hvad der sker, for det ved vi fra snesevis af den slags historier, men hvordan det sker, hvad vi ikke ved." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Filmens ambitioner om at 'levere en Bourne' bliver langtfra opfyldt. Bevares, Branagh leverer passende neglebidende spænding, og der er i begyndelsen en duft af den kosmopolitiske Hitchcock, indtil der for alvor går computerskærm og biljagt i den." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Ryan flyver til Moskva, hvor han straks må i nærkamp med Cherevins afrikanske livvagt, meget i stilen fra tidlig James Bond, før han sammen med Harpers hold gennemfører et Mission Impossible-agtigt indbrud hos Cherevin. [...] Det er spændende nok på en uforpligtende måde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Vi skal både nå en forhistorie, og en egentlig actionfilm. Det er ikke dårligt - men handlingen flyder ikke helt naturligt. Men forhåbentlig får vi flere film i serien, der er så meget godt som endnu ikke er vist på det store lærred - især angrebet på Capitol Hill og hvad der sker derefter.

dippegalantuser/922792

...men heller ikke direkte dårlig eller elendig.

Mest af alt: "Meh!"

Blockbuster

Jack Ryan. Endelig får vi set hvordan Jack og "Lady Cathrine" mødte hinanden. Men overall en god og underholdende film.

Morten

God handling og action. Lidt til lattermusklerne er der også :)

Ann

Super god film, med en masse action og lidt kærlighed.

Kevinuser/16579

Havde enlig regnet med action fra start til slut, men blev positivt overrasket, da der var en super god handling i den. Samtidig er hele Jack's forløb til der hvor han kommer til i filmen meget spændende, så kan kun anbefale den

Didde

Jeg plejer normalt ikke være til denne her slags film. Men den er super god jeg synes skuespillerne gøre det super godt, men også historien er god. Man er underholdt hele vejen igennem der både action og romantik

Johan Pedersen

Filmen er rigtig god og underholdende. Det er en god histore og alt i filmen minder lidt om James Bond på en eller anden måde, sådan lidt en agent film. Men James Bond filmene er bedre end den, alligevel er den rigtig god og action scenerne og de vilde biljagter er der bestemt ikke noget af klage over. Når nu den vare 105 min, så føler man at tiden flyver af sted. Eller måske fordi jeg er åbenbart vant til at se action film der vare over 2 timer. Jeg synes også at Chris Pine og de andre skuespillere klare det rigtig godt. Helt klart en film jeg vil anbefale til alle :-)

Miss Hearts

Kort og godt: Fantastisk film- utroligt spændende og fantastiske skuespillere!!!

Obadia

God og solid underholdning når det står på, mens den hurtigt falder ind i mængden af nyere film som Bourne Legac, Skyfall, Quantum of Solace, Olympus Has Fallen mv.

Plottene i filmen er gode, og handlingen spændende fra start til slut. Muligvis en cliffhanger i slutningen, håber da at se mere til Jack Ryan, som Chris Pine spiller overbevisende.

En film som sagtens kan ses hjemme i stuen, og ikke nødvendigvis kun på det store lærred.

Jeg giver filmen 4 ud af 6 stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.