The Irishman

Censur 15
21. Nov 2019
209 min
Scanbox
The Irishman
Billede
(© Scanbox)
The Irishman plakat
(© Scanbox)
0.0 / 6
Brugere (0)
4.8 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

Filmen ’The Irishman’ fortæller den sande historie om Frank Sheeran og dennes lange karriere som håndlanger for mafiaen op gennem 50erne, 60erne og 70erne. 

Franks involvering i organiseret kriminalitet starter ved et tilfælde, da han kommer under vingerne på den indflydelsesrige Russell Bufalino og derigennem bliver højre hånd for selveste Jimmy Hoffa.

Frank stiger med andre ord hurtigt i underverden, hvor penge er i overflod, og livet leves hurtigt. Men jobbet kommer med en pris, og Frank må konstant navigere mellem at gøre det rigtige som menneske og det rigtige for fællesskabet.

'The Irishman' er et stort gangster-epos instrueret af genrens mester, Martin Scorsese (Goodfellas, Casino), og kaldes allerede en minepæl i instruktørens ellers meget imponerende cv.

I titelrollen ses Robert De Niro, mens Al Pacino spiller Hoffa, og Joe Pesci er Franks mentor. De tre ældre herrer ses alle i yngre versioner - digitalt manipuleret - så vi kan følge dem gennem flere årtier.

De Niro og Pacino har tidligere spillet overfor hinanden i bl.a. Heat, men det er første gang, Pacino medvriker i en Scorsese-film. Manuskriptet er skrevet af Steven Zaillian (Gangs of New York) over bogen ’I Heard You Paint Houses’ af Charles Brandt.

The Irishman er nomineret til 10 oscars, heriblandt bedste film. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: