Cookie- og Privatlivspolitik

Iron Sky

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
19.04.2012
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Iron Sky
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Iron Sky' er en science fiction-komedie om nazister fra månen.

Da Anden Verdenskrig slutter i 1945, lykkedes det en flok nazister at slippe helskindet fra Tyskland, og flygte til Månen, hvor de bygger en base.

Her oplærer de deres børn i nazistiske ideologier og opruster til den dag, de igen vil forsøge at overtage verdensherredømmet. Det er år 2018, og den dag er kommet.

Jorden står overfor en invadering fra rummet. Nazisterne er dukket op fra deres skjul på månen, og nu må hele verden atter kæmpe imod fascisterne.

'Iron Sky' er den hidtil dyreste finske produktion til dato. Den har kostet ca. 7.5 millioner euro at producere, og det er fans af konceptet, der har bidraget med den ene af millionerne.

Instruktøren Timo Vuorensela debuterer med sin første internationale spillefilm og er til daglig forsanger i et finsk metal-band.

'Iron Sky' blev vist første gang på filmfestivalen i Berlin i år og blev, efter pres fra sociale medier og fans, hevet til Danmark.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (198 votes)
4
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... flot i det gennemførte nazidesign med gigantiske jernrumskibe og barmfagre, hælesmækkende hunulve. Det skjuler dog ikke, at 'Iron Sky' er en stor, larmende nazivits, der har svært ved at komme helskindet på vingerne." (Kristian Lindberg)

 • Ekstra Bladet

  "... en vaskeægte og yderst genrebevidst b-film. I den bedste betydning af ordet." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... 'Iron Sky' er ikke raffineret nok til at blive en alvorligt god komedie. Men den er heller ikke dårlig nok til at blive kult." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... flot space-action, hvor ferm CGI-teknik gør det ud for sparede millioner i production value, og det politiske grundsyn ... har perspektiver." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Filmens gennemførte stil gør 'Iron Sky' til noget særligt... Nogle film er så meget ét med deres idé, at de næsten ikke kan undgå at skuffe. Iron Sky begynder løfterigt, men taber fart og bliver en dans på stedet. Filmen er dog aldrig mindre end svært interessant. Dieselpunk er en effektiv stil, skønt løjerne i det lange løb ligger lidt for tæt på '’Allo ’Allo'." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sophieuser/804957

En helt i gennem anderledes og komisk film, som overraskede positivt!

Channe

det er den værste film jeg nogen sinde har set

Wayne

Historien er gal, og mange steder lidt hullet - og den fortjener nok ikke mere end 2 stjerner. Men bare det at få andre med på ideen, og det at man har lykkes med at lave en film, hvis effekter mest minder om noget fra starten af 80'erne trækker op.

Humoren er letkøbt, og jeg savnede at den var endnu mere ekstrem så ville den have haft potentiale som klassiker - men det er den lagt fra.

AufVideoSehen

Sjov ide der dog ret hurtigt løber tør for zeppeliner-luft og konzentrationslager-gas og bliver rimmelig plat og helt ved siden af som samfundssatire på bl.a. den amerikanske hæl og højrefløj. Hvis de så bare var gået linen fuldt ud med strækmarch, læder og opdateret futuristisk diesel mekanik, så kunne det være at slagskibet havde kunne være det endelige slag mod god smag og politisk korrekthed.

Se hellere The Great Diktator (i den lange udgave) B-)

Mike

Kan ikke lade vær med at grine, har ikke set filmen endnu, men ved ikke om jeg skal se den som en komedie, eller som en virkeligt langt ude b film..

Jeff

This film just isn’t funny. The jokes are cringingly bad with no laugh factor. Maybe the bad jokes are supposed to be funny in themselves, but they’re not for me. I think it’s impressive that the movie got made at all and I have no problem with the cheap sets and home computer CGI, but if you’re going to do a Mel Brooks type spoof, your script and jokes have to be funny. I kept shaking my head in disappointment throughout the film. A brave attempt, terribly executed.

Louise

Om man vil lytte til film-kritikerne. Jeg synes den lover fint hvad man blev lovet i traileren.
Det er jo ikke en film med budget som Titanic eller lignende. Men Den var ganske enkelt morsom som den var.

Og jeg morede mig bestemt over den ene outrere kommentar efter den anden.

Han er sej den instruktør.

SigneHansen

Jeg er stadig ikke sikker på, jeg rent faktisk synes det var en god film, men for the love of God, hvor var den sjov!
Jeg ELSKER ideen og jeg elsker udførelsen. Den er så tilpas latterlig at man ikke helt kan lade være med at holde af den.
Jeg kan kun anbefale den, men... Man skal nok være klar på en lidt anderledes filmoplevelse, tbh

Marlon Campbell

Jeg blev godt skuffet da jeg så den. Jeg kunne godt lide deres ide med den nazistiske tanke gang og med deres budskab om magt, men det simpelthen for dårligt skruget sammen. kan ikke anbefale den :(

Christian

Som ide fejler iron sky ikke noget - tanken med at tage nazierne, historiens grummeste joke, og lade dem udleve et kulturclash med nutiden kunne have skabt en række interessante pointer om både deres tid og vores egen. Dette lykkes imidlertid kun i ganske få scener, og resten af tiden farer historien forvildet rundt efter mening. Man savner ganske enkelt professionel fortælleteknik, og får i stedet noget der ender med at være pinligt. Og det er synd, for i de rette hænder kunne ideen sagtens have været årets komedie.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.