Cookie- og Privatlivspolitik

Iqbal & den hemmelige opskrift

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen, der har en positiv og humoristisk grundstemning, indeholder dramatiske scener, hvor hovedfigurerne kommer ud for forskellige farefulde oplevelser og trues af karikerede, klodsede skurke. I en scene truer en voksen mand børn med at ville dræbe dem, hvis de siger noget til de voksne, I en anden spændingsladet scene er en aggressiv mand truende over for en bange far, og tager hårdhændet fat i hans krave. Både billed- og lydside er intens her med spændingsskabende underlægningsmusik og med nære billedbeskæringer, som fremhæver den bange fars angst. I en tredje spændingsladet slåskampsscene slår en truende skurk en mand i gulvet, mens angste børn ser til. Her er stemningen ligeledes intens. I en fjerde scene ses en desperat og angst far forsøge at redde sin søn fra at drukne. Selvom scener som disse forløses relativt hurtigt, skurkene er karikerede, samt børnene er selvstændige og aktivt handlende i forhold til at løse udfordringerne, vurderes det alligevel at filmen ville kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
17.12.2015
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Iqbal & den hemmelige opskrift
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Særvisning Dansk Tale
|

Familiefilmen 'Iqbal & den hemmelige opskrift' handler om Iqbal Farooq, der er en fantasifuld og charmerende dreng med masser af sjove ideer. Ifølge hans far er det dog slet ikke nok, hvis man vil frem i verden.

En dag kommer Iqbal, veninden Sille og lillebroren Tariq til at sprænge deres skole i luften. Godt nok er det et uheld, men de to forbrydere, Æselmand og Svinet, bliver inspireret af eksplosionen.

Skurkene vil have fingrene i den tilfældige opskrift, så de kan sprænge Tivoli i luften og opføre parkeringspladser. Men Tariq kan ikke huske rækkefølgen af ingredienserne. Derfor kidnapper de den mindste lillebror, Dindua, så de kan få formlen. Nu må Iqbal, Tariq og Sille på en farlig redningsaktion, der kræver en masse fantasifulde ideer.

Den danske familiefilm er baseret på bogen 'Iqbal Farooq og den sorte Pjerrot' fra 2006 af tidligere ligestillingsminister Manu Sareen.

'Iqbal & den hemmelige opskrift' har bl.a. Rasmus Bjerg og Dar Salim på rollelisten.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (469 votes)
4.2
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Skal man være venlig, er Wafandes musik jovial, og 'Iqbal & den hemmelige opskrift' bringer en velkommen dosis sommer i vinter­biograferne." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Intentionerne i filmatiseringen er fine, og der er da også et grin hist og her, men det lykkes ikke rigtigt at transformere bøgernes multietniske charme til film." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "... 'Iqbal & den hemmelige opskrift' skriver sig [...] desværre ind i den triste tradition for familiefilm, der skærer tingene så meget ud i pap, at den ender i en ophobning af endimensionelle billeder, der aldrig samler sig til en levende fortælling." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Iqbal & den hemmelige opskrift' er en af de bedste danske familiefilm i de seneste år. Man aner skabelonen for genren, men den udfordres konstant og fordamper, fordi den er så overraskende." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Ved at fremstille den fortærskede danske (u)virkelighed med et lille tvist får man leveret nogle tiltrængte pointer. Intet integrerer så effektivt som tilforladelig underholdning." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Helene

Virkelig skuffende film med dårligt skuespil. Den var så latterlig at den blev akavet.

Lena

En rigtig god familiefilm der overrasker på alle punkter. Den er både sjov, overrasker, har lidt af det romantiske, gode skuespillerpræstationer. Og så vi heldige at se filmen den dag skuespillerne var der - det var da noget særligt for pigerne at møde dem og få autografer. En film vi alle 4 synes rigtig godt om - kan anbefales!

Katrine

Var i biffen med mine to niæser på 9år, de var bægge vilde med filmen og sad helt ude på kanten af sædet hele filmen igennem :)
Det er en både sjov, lærerig, alvorlig og rørende film.
Iqbal kan varmt anbefales...

Januser/345060

"Krummerne" med et stænk politisk korrekt karry. Hyggelig, letbenet og tynd historie. Mere er det heller ikke, men børnene morede sig da til tider.

Malene

Så den med min søn på 7 år, vi var meget underholdt, den er super god og meget humor alle skuespillerne er top dygtige, syndes historien runder hverdags problematikkerne for børn spot on, hvor meget venner og familie betyder for børn.
Det er en film med dybte og humor om livet for den lidt uheldige Iqbal, han's venner, familie, Som må stå sammen for at rede lille broreren og Tivoli.

Rasmus

Får anmelderne sorte penge (eller rettere sagt, penge under bordet inden de skal anmelde danske film). Ved godt denne film ikke henvender sig til mig (så den også kun pga. min søster). Og efter at have overlevet denne rædselsvækkende oplevelse af en film blev jeg en anelse nysgerrig over hvad de såkaldte "professionelle" anmeldere syntes om den.
Hvis du spørger mig virker selv 2 stjerner som for meget at give den. Ikke fordi alle børne film behøver være ligesom "Inderst Inde", men danske børne film må da gerne prøve at se op til den film.

Emilieuser/216051

En perfekt familiefilm!

Lisbethuser/502316

Har set filmen idag ,den er en super sjov, sød og god familie film, børn skal nok ikke være hel små for så fanger historien ikke men fra ca 6 år så er den super sjov. Voksen kan også få sig et god grin i den.

Danieluser/1101785

Jeg syntes godt nok det dumt at ligge den her film lige op af Star Wars, som er Årets største film...vil de ikke tjene penge.

Godt nok skal jeg ikke se den meen...

lindazjuser/494813

Umiddelbart er det dog helt forskellige målgrupper der ser filmene, så spørgsmålet er hvor meget det påvirker?

Jeg kan kun se at det skulle være den massive mediefokus på Star Wars, som gør at folk muligvis ikke hører om Iqbal.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.