Cookie- og Privatlivspolitik

If I Stay

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har grundlæggende en rolig fortælling. Der sker imidlertid en pludselig og uventet bilulykke, der indtræffer som et chok. Ulykken udsletter flere af den unge hovedpersons familiemedlemmer og hovedpersonen selv er fanget i en tilstand mellem liv og død, hvor hun ser sig selv som nærdød. Publikum holdes i spænding i lang tid, da hovedpersonen ligger kvæstet på vejen. Imens hopper historien tilbage i tid og lader det stå uafklaret om hovedpersonen overlever. Derudover indgår der blodige operationsbilleder. På baggrund af de nævnte scener vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.09.2014
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
If I Stay
|

Filmen 'If I Stay' handler om teenageren Mia, der er håbløst forelsket i rockmusikeren Adam. Men deres blomstrende kærlighed står i kontrast til problemerne på hjemmefronten, hvor hun føler sig udenfor.

Familien er nemlig mest til rock, mens Mia er vild med klassisk musik og ikke mindst en dygtig cellospiller. En skæbnesvanger dag er familien impliceret i et alvorligt biluheld, der koster hendes forældre og lillebror livet, mens Mia selv ender i koma.

Den næste tid svæver hun i bogstaveligste forstand mellem liv og død, mens hun betragter konsekvenserne af ulykken udefra med et stort dilemma til følge: Skal hun vende tilbage til livet og en ubærlig sorg eller vælge intetheden? 

Hovedrollen som Mia spilles af 17-årige Chloë Grace Moretz, der er et af Hollywoods største, nye talenter med en lang række film bag sig, bl.a. Kick-Ass-filmatiseringerne og genindspilningen af ’Carrie’ (2013).

’If I Stay’ er baseret på en roman af Gayle Forman, der undersøger temaerne liv og død samt kærlighed og fremmedgørelse på en måde, der kan minde om Alice Sebolds ’The Lovely Bones’, som blev filmatiseret af Peter Jackson i 2009. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (146 votes)
5
2.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] umuligt at holde tårerne tilbage, når fortællingen skifter idyl på idyl ud med trist på trist - men det er tårer, der ligesom familieidyllen føles forcerede og ikke som om, de kommer fra et sted, der virkelig bliver rørt." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Opskriften er ladet med klichéagtige faldgruber. Men instruktør R.J. Cutler finter flot udenom. Og 'If I Stay' er både rørende og velfortalt." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Filmens to tildelte stjerner går udelukkende til Chloë Grace Moretz for hendes udmattende kamp i dette grådlabile manuskript." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Dels har Chloë Grace Moretz [...] ikke psykologisk tyngde nok til at gøre sin karakter kompleks, og dels vader Cutler beredvilligt ind i alle tænkelige (og utænkelige) klicheer, der relaterer sig til emnet." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Tre-fire gange 'lyset for enden af tunnelsen' når at blive kliche, og det samme gør up-and-coming Chloë Grace Moretz' lillepigeansigt med den fine amorbue. Husk Kleenex." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
siri

Jeg har læst bogen, men bliv lidt skuffede at hovedrollen men jeg elsker stavik filmen.... I bogen er hun meget usikker på sig selv men i filmen er hun mere sikker og mere at man skal fortælle hende at hun er god nok. Hun virker ikke såå usikker på sig selv som i bogen... Men ham der spiller Adam passer perfekt til ham. Han er ikke kun lækker men passer også til ham i bogen

Cylia

Dette er en rigtig tøse film i mine øjne, så vær forberedt på det :)
Den sætter tankerne igang og sætter nogle ting i perspektiv efterfølgende.

Derudover spiller alle fantastisk og musikken er rigtig god :)

Caroline

En meget smuk og rørende film, med en god historie. Jeg elskede musikken, skuespillerene var perfekte og alt svingede.Jeg indrømmer at jeg græd. Den kedede dog min bror på det punkt at man kun fulgte to hændelsesforløb gennem hele filmen - tror vi manglede en slags epilog efter slutning, noget mere at vide for fremtiden. Han sagde dog at selv var ved at græde på et tidspunkt, men ellers super god film! Vi hyggede os!

Maria

Jeg forstår ikke anmeldernes lave antal stjerner.

Filmen er sød og sørgelig og går lige i hjertet på den gode måde - samt at skuespillet er godt. Jeg fik en god søndag formiddag ud af det, med min søster.

Palasse

God film med gode skuespillere. Hvis du kunne lide "En flænge i himlen" vil du ikke blive skuffet. Det kunne jeg og jeg kunne også rigtig godt lide denne her. Sød film.

Lulu

Jeg får allerede lidt gåsehud ved historien.. Gys, lyder som en film der kan trække tårer...
Den kan enten være gribende eller som nogle skriver kliché agtig. Jeg har set Lovely bones, som instruktøren tidligere har lavet og skal nok ind at se If I stay.

Rose

Jeg syntes ikke at man skal lytte til anmeldelserne, for jeg syntes personligt at det er en af de bedste film jeg har set. Den er dybte gående, rørende, sjov og absolut fantastisk! Så hvis du vil ind og se en film tilegnet teenagere, så er den her helt klart et godt valg.

Kirsa

Super god bod, men meget svær at filmatisere - dog synes jeg, at det er lykkedes meget godt! Det var svært ikke at give sig til at tude undervejs :')

Bjarne Vitting Hougaard

Blev nødt til at tage til Aarhus, da de, hvilket jeg overhovedet ikke forstår, ville vise filmen i Randers. Og som der står i nogle af de andre anmeldelser ovenover; GLEM ANMELDELSERNE! Den var fantastisk og egner sig godt til tfios-tilhængere, men denne rammer måske en lidt bredere fanskare.

Laura

Filmen bliver ikke sendt i Århus lige nu hverken cinemaxx eller biocity, var du inde og se den i Århus?? Og kan man stadig det?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.