Cookie- og Privatlivspolitik

I lossens time

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
23.05.2013
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
I lossens time
|

'I lossens time' handler om præsten Helen, der kontaktes af forskeren Lisbeth, der har desperat brug for hjælp. Lisbeth leder et eksperiment på en lukket institution med traumatiserede og voldelige indsatte.

Eksperimentet er ikke gået som forventet, da en ung patient pludseligt er blevet besat af tanken om, at Gud vil have ham til at begå selvmord.

I en uhyggelig kamp med tiden må de to kvinder nu arbejde sammen for at redde drengen og prøve at forstå, hvad der har ført ham til sin dystre konklusion.

Med 'I lossens time' vender Søren Kragh-Jacobsen tilbage med sin første film siden 'Det som ingen ved' (2008). Filmen bygger på Per Olov Enquists teaterstykke af samme navn, og Kragh-Jacobsen har skrevet filmens manuskript sammen med Jonas T. Bengtsson og Tobias Lindholm (Jagten), der sidst arbejdede sammen om Thomas Vinterbergs 'Submarino'.

I den bærende rolle som præsten Helen ses en af dansk films mest populære skuespillerinder, Sofie Gråbøl. Videnskabskvinden Lisbeth portrætteres af Signe Egholm Olsen (Nordkraft), mens drengen, det hele handler om, spilles af Frederik Johansen (En kongelig affære). De tre flankeres af Bodil- og Robert-vinderen Søren Malling (Kapringen). 

'I lossens time' er en del af Biografklub Danmark.

Se videointerview med Søren Kragh-Jacobsen

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (429 votes)
3.2
3.6

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Søren Kragh-Jacobsen er tilbage med et lavmælt og stærkt drama. Han giver sig god tid til at folde menneskeskæbnerne ud, så de bliver hængende i krop og sjæl mange dage efter." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  På trods af sine mange intelligente tanker og sympatiske træk er den desværre også som film lidt kedelig. Man savner liv i den dialogtunge historie. (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... der er i det hele taget meget at glæde sig over på det rent filmtekniske og håndværksmæssige plan." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "I det hele taget forekommer det, at filmen som helhed mangler den nerve, der er så essentiel i en spændingsfilm. [...] Filmens lyspunkter er Søren Mallings klippe af en vagt, der for længst har afskrevet muligheden for, at de indsatte kan bedres. I centrum brillerer unge Frederik Johansen som Drengen..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Det er en film, der kræver en form for overvindelse - eller tro, om man vil - men overgiver man sig til dens stemning og mystik, tilbyder den til gengæld en usædvanlig filmoplevelse. (Sophie Engberg Sonne)

 • Radio24syv

  "... på mange måder en film om et større emne, end hvad en thriller egentligt rummer." (Rikke Rottensten - Femina)

 • Weekendavisen

  "Det er Søren Kragh-Jacobsens 11. spillefilm. Den føjer sig smukt til hans bedste arbejder. Der bliver ikke gjort forsøg på at dæmonisere eller romantisere. Stoffet er ikke sexet op med bekvemme effekter og forhold. Alt i alt udstråler filmen en overbevisende soliditet. Endvidere spilles der fornemt i de centrale roller..." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

En mentalt forstyrret morder indsættes på en lukket institution. Hvorfor insisterer vi på at rette op på noget der ofte er umuligt.

Præsten formår måske i dette tilfælde at skabe fred, men ikke nødvendigvis en løsning som kan bruges til noget.

Men glimrende skuespil, og et godkendt drama.

D.

En gribende historie. Filmen er flot spillet og bestemt ikke kedelig. Den bliver i en mange dage efter. "De kommer aldrig ud herfra. Men kan kun håbe på, at de ikke er her særlig længe" - brrr den er svær at sluge.

Christian Arnét

Thriller til finger spidserne

gitte

En virkelig gribende film om 2 kvinders kamp, om at få en mand på ret køl igen

Dot

Så traileren og tænkte det nok var en meget god film...
Men måske det var fordi jeg er mæt af Sofie Gråbøl eller mine lidt frustrerede tanker over 'livets gang' på lukkede inst, at jeg ikke helt ved hvad skal synes om filmen.
Og når der så skal blandes uskyldige dyr ind i det hele, får det mig lidt op i det røde felt, men det var måske meningen?

gitte

Psykologisk thriller. Spændende, men også lidt langtrukken. Trist afslutning.

Pernille K

... men jeg mangler pointen med filmen.

Søren Kragh-Jacobsen får skabt den nødvendige sympati for de indsatte, som bærer filmens handling hele vejen igennem, men vi får aldrig svar på, hvad han vil fortælle med filmen. Er den samfundskritisk? Religionskritisk? Andet?

For mig var filmens mangel på pointe ligeså forvirrende som brugen af religion deri. Præsten bliver tilkaldt for at hjælpe med at finde svar på, hvorfor Lasse/Drengen tror, Gud vil have ham til at tage sit eget liv. Men vi får aldrig svar på, om det er meningen, at vi skal bebrejde religion for dette synspunkt eller tankegangen hos en psykisk syg dreng.

Visuelt og dialogmæssigt var filmen en fornøjelse. Hvad vi ikke får at vide gennem ord, får vi at vide i billeder. Skuespillerpræstationerne er i top, og karaktergalleriet er stærkt til trods for den utroværdige psykolog, som helt sikkert er i det forkerte hverv. Dog var Signe Egholm Olsen eminent som denne.

Jeg vil meget gerne høre folks svar på dette indlæg, så jeg kan blive oplyst. Jeg vil nemlig så gerne holde mere af I Lossens Time, end jeg gør nu :)

Anne Metteuser/55891

Den er smuk og grusom på en gang. Skuespillerne er supergode - både de små og store. Plottet er godt. Den kan varmt anbefales, men husk kleenex :-).
P.S. det er da ikke en thriller, men et psykologisk drama?

Nicolaj user/943676

Jeg ved egentlig ikke hvad jeg skal synes om filmen. Det kunne hurtigt blive for meget - og alligevel havde den en god handling.
Jeg er glad for at jeg fik set filmen; men måske ikke en jeg ser igen.

berit

Gode præstationer, - fantastisk spil af dem alle. Var helt slugt ind i filmen, og blev helt forbavset, da den sluttede.
Må siges at give stof til eftertanke.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.