Cookie- og Privatlivspolitik

I Kill Giants

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående magisk og spændingsmættet stemning. Der er en rækkes scener med voldsomt indhold. På det realistiske plan ses flere gange, at unge mobber andre verbalt og med slag og spark. En søskendeflok, som synes overladt til sig selv, fortvivler og græder. En ensom ung afviser gentagne gange andres hjælp og slår i flere tilfælde andre. Et dødt dyr ses med kravlende maddiker. Et menneske er ved at drukne i havet. Vi overværer unge mennesker måtte begrave et nærtstående familiemedlem. På fantasi-planet ses et menneske som slås på liv og død mod frygtindgydende kæmper. I nogle gyseragtige scener sniger skygger sig over væggene til truende musik. Da hovedpersonen imidlertid fremstår som handlekraftig, da mange af de voldsomme scener udspiller sig i en fantasiverden, og da de sørgelige omstændigheder i hovedpersonens liv afdækkes nænsomt, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
05.07.2018
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
I Kill Giants
|

Fantasy-thrilleren 'I Kill Giants' følger den utilpassede pige Barbara, der slås med både kæmper og monstre - i sin egen verden, i hvert fald.

Den indre og ydre virkelighed smeltes sammen for den nørdede pige, som både mobbes i skolen og har det svært derhjemme, og derfor forsvinder længere og længere ind i sine Dungeons & Dragons-fantasier.

'I Kill Giants' er baseret på tegneserien af samme navn og er danske Anders Walters spillefilmsdebut efter hans Oscar-vindende kortfilm 'Helium' fra 2013.

I stil med sin kortfilm udforsker Walter en magisk realisme, der både med følsomhed, mørke og humor dykker ned i et barns komplicerede psyke. Tematikker der også ses i værker som Where the Wild Things Are og Syv minutter over midnat. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (57 votes)
4
4.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er en sand fornøjelse at se en filmskaber springe ud i det lange format (og den store verden) med en film, der har et så unikt og personligt fingeraftryk som 'I Kill Giants' ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... Anders Walter [har] skruet en flot, følsom og mørk fantasy-film sammen på en måde, der lugter lidt af både Guillermo del Torosk magi og tidlig Spielberg. Imponerende debut." (Thomas Brunstrøm)

 • Politiken

  "... den er mere dristigt fortalt, end man er vant til. Lidt farligere, om man vil." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er [...] langt den første halvdel af filmen, der fungerer bedst." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Problemet med fantasy fortællinger, som kun foregår inde i hovedet på en eller flere af karakterene er, at der ikke er noget på spil - og dermed overhovedet ingen spænding. I Kill Giants hæver sig heldigvis lidt over andre i samme "fake fantasy" kategori (såsom Terabithia og A Monster Calls). Og det gør den takket være det fine portræt af venskabet mellem Barbara og klassekammeraten Sophia. Det hiver den op på 3 bitte små stjerner.

Bodil

Flot film med gode tematikker. Kan abefales

Toniuser/1306483

Smuk, følsom, rørende psykologisk skildring af et barns flugt ind i en fantasiverden. Smukt filmet i Irland.

Markus

En anelse for kedelig til mig.

Lars Holmuser/812292

Filmen har gode takter, og Walter har instrueret en interessant, men også - lad mig bare være helt ærlig - en lidt kedelig film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.