Cookie- og Privatlivspolitik

I Give It a Year

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
11.04.2013
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
I Give It a Year
|

I 'I Give It a Year' var det kærlighed ved første blik, da Nat og Josh mødtes, og kort tid efter blev det umage par gift ved et drømmebryllup.

Men hverken familie, venner eller præsten synes overbeviste om, at ægteskabet ville holde mere end et år. Nu er det første år snart gået, og de store forskelle kan ikke længere ignoreres.

Nat er perfektionist og karrieremenneske, mens den fallerede forfatter, Josh, kan kategoriseres som et rodehoved. Ingen af de to ønsker dog at give op, så da Joshs eks-kæreste og Nats nye charmerende amerikanske klient begynder at gøre kur, udvikler tingene sig i en skæv retning.

'I Give It a Year' er en slags anti-romantisk komedie, der starter, hvor de fleste romantiske film ender.

Filmen er produceret af folkene bag 'Bridges Jones' Diary' og 'Love Actually', samt instrueret og skrevet af Dan Mazer, der blev et navn som manuskriptforfatter på komedierne 'Borat' og 'Brüno' - begge med Sacha Baron Cohen.

'I Give It a Year' har Rose Byrne fra 'Bridesmaids' og Rafe Spall fra 'Life of Pi' i rollerne som Nat og Josh, mens Anna Faris (The Dictator) og Simon Baker (The Devil Wears Prada) spiller de menneskelige fristelser.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (139 votes)
3.6
3.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... et frisk bud på en romantisk komedie med vid, bid og kant... Der er masser af varme, charme og genkendelighed i ægteskabsforviklingerne leveret af Rafe Spall og Rose Byrne, der suppleres af en række sjove og gakkede biroller." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... så kører karrusellen med pinlige situationer, typisk bramfri britisk humor med nogle herlige hop i handlingen, der holder os alle på kanten af biografsædet." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det er filmens store gevinst, at den på trods af sin noget ordinære historie ... har en veloplagt rollebesætning på alle pladser. De kan noget med timing og mimik. Og så kan de eksekvere deres replikker, så det bliver grotesk pinagtigt og latterligt morsomt." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "... det kniber med både komikken og de romantiske aspirationer; og allermest med at give karaktererne kant til, at man for alvor involverer sig i deres trakasserier." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... [har] ofret den elskelighed, der plejer at kendetegne britiske kærlighedsfilm for den grænseoverskridende humor, og af samme grund er den skæg, men ikke spor rørende." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Humoren er af den pinlige slags, som 'Klovn' og 'Nynne' har dyrket herhjemme. Filmen fungerer dog bedst i bløde stunder, hvor det store grin ikke jages for hårdt. [...] Det er uforpligtende underholdning, men tidsånden er til at mærke og se." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Der er en hel del vældig morsomme scener. Især i selskab med mister ”best man” Danny. Filmen føles dog lidt som en række sketches klistret op på en kliche romantisk komedie. De sidste 15 minutter er endda direkte tåkrummende forudsigelige. Indtil da morede jeg mig dog fint. Min favoritscene er nok den hos advokaten, hvor det nygifte par skal tage stilling til, hvad der skal ske med den anden part, hvis han/hun kommer ud for en alvorlig ulykke. Priceless!

Bjarke Friis Kristensen

Så skal vi til det igen – du ved, se en film om den der drilske kærlighed. Uforudsigelig og ikke sådan at stole på. Det er der som bekendt kommet mange fantastiske film ud af, men nok endnu flere elendige. Særligt den romantiske komedie har affødt rædsler på række.

Romantiske komedier er dog ikke i min bog ilde set – kun de dårlige af slagsen, selvfølgelig. I Give it a Year er en af de gode, så ja, den bør du se.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=14920

Tomas

Vi fandt anmeldelsen af denne film rigtig god, så vi satte os godt tilrette og forventede en god film.
Men skuffelsen var virkelig stor. Gommens ven er plat og klam hele filmen igennem. Der er stort set intet sjovt i filmen. Vi endte med at spole frem til enden af filmen - blot for lige at se, hvad filmen endte med.

Beklager, men filmen er bare ikke god :(

Camilla Ravn

Var inde og se denne fim med min veninde. Det var en super film og vi havde en skæg aften. Dog var filmen en smule forudsigelig, da vi kommer til omkring midtvejs. Men igen - go til en "girls night out".

Dorthe

Filmen havde mange sjove scener og man formår virkelig at blive træt af "den pinlige ven" på kort tid, så godt spillet :-)
Handlingen er langt ude og alligevel lader man sig underholde med et smil på læben.
Engelsk humor, når det er bedst og absolut et plus, at Simon Baker spiller med i filmen ;-)

Gabrielle

Der er ikke meget andet at sige, end at den er fyldt med typisk britisk god humor, der fik hele salen til at grine. Helt klart en film der bør ses, hvis man i forvejen elsker at se romantiske komedier med præg af britisk humor.
Filmen kører på den ene sjove joke/scene efter den anden, og der er næsten ikke ét seriøst øjeblik i filmen. Den har "down to earth" humor i den, og den overdriver, uden egentlig at virke for meget.
Kan helt klart anbefales, som en hygge film med vennerne eller kæresten når alt ikke skal tages så alvorligt.

Michaeluser/243818

Jeg havde forventet en komedie i stil med 3 bryllupper og en begravelse, og det fik jeg også, men den var meget langt fra i kvalitet, den mandlige skuespiller var meget usympatisk, hvorimod man kunne lide Hugh Grant's figur i 3 bryllupper.
I give it a year var overspillet, og instruktøren kunne godt have gjort mere ud af den.
Min kone og jeg var enige om at 2 ud af 6 stjerner var rigeligt.

Ivan

Sød og sjov

Nicolaj user/943676

Var idag inde og se den med min kæreste - På premiere dagen idag, var der kun sølle 6 personer i en stor sal, i Aalborg. Trist! Vi fik alle grinet, og filmen var overraskende god, og slet ikke FOR kærligheds agtig, til at man som mand sagtens kan holde den ud. ;)

ABuser/917074

... der åbenbart ikke fandt sted :-)
I Århus Biocity, onsdag d. 20/3 kl. 18.30. Inviteret af Biozonen.

Anyway: Super sjov og sød film! Anbefaler den til en tøse-hygge-aften, hvor der ikke skal tænkes for meget over tingene :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.