Cookie- og Privatlivspolitik

I dine hænder

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en alvorstung stemning. Den indeholder desuden en række dramatiske scener. I én scene ses en stærkt blødende mand, der har skåret sig i håndleddene. I en anden scene bliver et påkørt dyr slået ihjel med en sten. Da filmen desuden behandler alvorstunge temaer som livstruende sygdom og selvmord, vurderes det at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge op til 13-års alderen. Filmen får derfor en 15-års grænse.

Se mere på medierådet.dk
21.05.2015
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
I dine hænder
|

Filmen 'I dine hænder' handler om den unge sygeplejerske, Maria, der lever et isoleret liv i København.

Maria har en forkærlighed for Niels, en ung, uhelbredeligt syg mand, som bor på det plejehjem, hvor hun arbejder. I takt med, at hans kropsfunktioner sætter ud, vokser den unge mands sorg og afmagt over for sygdommen til et altoverskyggende ønske om aktiv dødshjælp.

Familien afstår fra at hjælpe, men Maria indvilliger i at ledsage Niels til Schweiz, hvor han kan få professionel hjælp til at gøre en ende på sit liv. Sammen drager de ud på en rejse, der ikke alene bringer dem tættere på hinanden, men også på hver deres respektive drømme.

'I dine hænder' er et dansk drama af den debuterende instruktør Samanou Acheche Sahlstrøm. Niels spilles af Peter Plaugborg, der senest har været aktuel i filmene Skammerens datter og Idealisten. Rollen er en ny udfordring for den alsidige skuespiller, der spiller over for svenske Lisa Carlehed. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
4.5
4.3

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Samanou Acheche Sahlstrøm viger ikke tilbage for tabuer og smerte, vi kommer helt tæt på både de følelsesmæssige og mere kliniske processer. Det er modigt og med til at gøre 'I dine hænder' til en både rørende og meget vigtig film." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[Samanou Acheche Sahlstrøms] film er prunkløs og usminket, båret af enkelhed, respekt og et insisterende brug af nærvær. Han gør glimrende brug af sine locations, og han holder sine scener længe. Så længe at både Niels' grove afvisninger og Marias afvisende stilhed krakelerer." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] en film, der nemt kunne være endt som flæbende følelsesporno, men i stedet ender med at være dybt bevægende og stærkt vedkommende. Dansk film har fået et nyt, stort instruktørtalent. Ham glæder vi os til at se meget mere til." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er i sjælden grad en film, der udfordrer og afprøver sit publikum. Og et godt tegn på at dansk film for tiden ligeså gerne vil udvide tilskuernes horisonter som underholde." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Selvom der formelt ikke er meget at udsætte på 'I dine hænder', så lykkes det desværre ikke at gøre en gribende film ud af materialet. Dertil virker den alt for konstrueret og distanceret." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'I dine hænder' kan virke næsten klaustrofobisk i sin alvor. Maria er så skrøbelig, at det er svært at tro på, at hun har kunnet fungere som sygeplejerske, og Niels kunne godt være udfoldet mere. Men en intenst fortalt og filmet rejse mod lys og mørke." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Erik F

Filmen omhandler ligesom Bille Augusts "Stille hjerte" et stort tabuemne, nemlig aktiv dødshjælp. Her vælger den ene af hovedpersonerne, en mand i 30'erne med en uhelbredelig sygdom, at rejse til Schweiz, for at afslutte sit liv på en selvmordsklinik. Med sig på sin sidste rejse har han en jævnaldrende sygeplejerske, der temmelig modvilligt har påtaget sig rollen som hans ledsager.

På togturen gøres der holdt i Hamborg, hvor han tidligere har boet, og hvor han har et mellemværende at gøre op.

Uden at man helt lærer de to meget lukkede hovedpersoner at kende, så åbner de undervejs en lille smule op. Vi erfarer, at hun befinder sig i en slags livskrise, øjensynligt fordi hun er blevet forladt af én, som hun elskede. Han har åbenbart haft svært ved at lade andre mennesker komme tæt på, så for dem begge bliver rejsen noget af en udfordring. Vi følger dem helt til det sidste, hvor det hele bliver lige lovlig klinisk efter min smag.
Det virker som om at filmen, for at undgå for meget føleri, er havnet i den modsatte grøft. Den virker simpelt hen for klinisk, og personerne bliver aldrig rigtig vedkommende; Men generelt er det et meget sympatisk projekt.

Velspillet af både Peter Plaugborg og den, for mig totalt ukendte, svenske skuespiller Lisa Carlehed.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.