Cookie- og Privatlivspolitik

I Am Number Four

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
17.03.2011
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
I Am Number Four
|

I 'I Am Number Four' er John (Alex Pettyfer) en helt speciel teenager, der gemmer sin egentlige identitet for at passe ind med gymnasiets øvrige elever.

Sammen med sin værge og beskytter, Henri (Timothy Olyphant), er John på flugt fra en mystisk dødspatrulje, som er udsendt fra en fjern planet for at udrydde de sidste ni overlevende fra planeten Lorien.

John tilhører en helt speciel race af supervæsner, der besidder overnaturlige kræfter. Tre af hans slags er allerede blevet dræbt - han er nummer fire.

John og Henri slår sig ned i den lille flække Paradise, Ohio, og bereder sig på endnu et kort ophold inden de må flygte videre. Denne gang går det dog anderledes, da John møder Sarah, der er lige så ensom som ham selv.

'I Am Number Four' har elementer fra både ’Twilight’ til ’X-Men’ og er instrueret af D. J. Caruso, bedst kendt for sin Hitchcock-inspirerede thriller ’Disturbia’ (2007).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (624 votes)
4.9
2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den Michael Bay-producerede teenagefilm er udstyret med billige CGI-skurke og -effekter, men man skulle tro, at den også var skrevet af en computer. ... mange spørgsmål, der aldrig forklares i denne harmløse, men hjælpeløse popcornfilm. Desværre lægges der hårdt op til efterfølgere. Oh ve, oh skræk." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • BT

  "... for klodset til andet end at imponere i korte glimt." (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "Usammenhængende sci-fi historie møder highschool-mobbedrama tilsat klicheer, halvkiksede special effects og tidens toner. Og det forvrølede plot er ikke bare ufrivilligt komisk, men også så firkantet skåret ud, at man kunne undervise i geometri efter det." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "... tager mildest talt ikke sig selv alt for alvorligt, men får leveret en ganske tæt, truende grundstemning, et par slagkraftige gys og ikke mindst en storslået tåbelig finale..." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "... alien-filmens svar på vaniljekransen: noget sødt, krydret og crunchy uden om ... ingenting." (Søren Vinterberg) ()

 • Weekendavisen

  "... en solid genrefilm... Det er nonsens, men forjættende nonsens." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Superman, Twilight mfl.

Ung mand med specielle kræfter, møder pige og forelsker sig. De møder en masse modstand.

Nogle ret grinagtige aliens trækker historien ned, men actiondelen er ok.

FilmFaxuser/1051580

Beklager. Men denne film er allerede blevet kåret til at blive "Årets Allerværste Film"! Nej. Hvad i alverden tænkte de på, og har de overhovedet selv set filmen. Hvorfor kan de ikke bare skabe film med mere morale, en mere interessant historie, uden nogen klam kombinering af ting og elementer der bare ikke må sættes sammen, og skuespillere der faktisk prøver på at præstere noget på film, istedet for at skabe det modsatte. Det er dog et spørgsmål jeg først får svar på om nogle år, men seriøst! Jeg gik ind i biografen med store forventninger, men kom ud med et ansigtsudtryk der fik mit fjæs til at se ud som om det havde været en tur i lokummet i omkring 105min., ja så sur blev og så jeg ud. Så er 'I Am Number Four' overhovedet det hver at anbefale eller gå i biffen og bruge flere penge på at se. Så får du desværre et kæmpe: NEJ, herfra! Vi har her årets allerværste film - Twilight fans kan være rolige, jeg er sikker på 'The Twilight Saga: Breaking Dawn - del.1' ikke bliver ligeså ringe som denne, men lad os nu se.

Filmen er en hæslig kombinering af Superman, X-men, lidt Spider-Man og - tro det eller ej, Twilight, men ikke nok med det, så indeholder den også et større antal freaks, end det tidligere resultat. Vores helt/hovedperson (der spilles af den ellers ret seje Alex Pettyfer) er kedelig, ikke interessant, eller overhovedet det hver at tænke på efter forestillingen. Det samme har jeg at sige om resten af persongalleriet der faktisk var værre - må da tilstå at Teresa Palmer gjorde det ret godt som den drengerøvsagtige men alligevel lækre nr.6, men altså figurene er simpelthen så utroværdige med heftige klicheer til at stå over hovedet, så de oven i købet kan gå over og blive uinteressante, og så vil de fleste ikke kunne undgå at komme til at sidde og grine over dem under de scener, der faktisk ikke er sjove. I helhed bliver filmen for forudsigelig, men det er ikke bare selve filmen, det er faktisk plottet der afsløre for meget, for selvfølgelig kommer de i problemer, fordi nr. 4 ikke kan styre sin teenageforelskelse sammen med sine nonfiktive kræfter, (Lille SPOILER - på forhånd) han skal have hjælp til at besejre de klamme Justin Timberlake-look-a-likes, og hvordan vil det gå, det kan man da allerede regne ud, især hvis man har set traileren, så bliver det ikke svært at sidde og tænke selv, hvordan det kommer til at gå. Det eneste der fungere i den scene, er hvordan de har fået udfoldet filmens store actionscene i finalen, som faktisk er dens eneste forsonenede kvalitet bag det afskyelige ydre. Tja, selvfølgelig er kampene det eneste, som fungerer. Resten er dumt, generisk fokusgruppegodkendt teenagecrack.

Efter min mening har jeg gået nok i dybde hvorfor den allerede har fået prisen som årets værste film, og hvofor den kun får én stjerne, og derfor vil jeg råde dig til at lave noget HELT ANDET AT LAVE! Gense Twilight filmene, gå i byen og kigge på tøj, sko og andet der ikke får dig til at fortryde at du smed 75-80kr. i lokummet. Én stjerne til 'I Am Number Four'!

- Skrevet af: Katrine

Jakob

*Spoilers kan forekomme* Det lyder som om du, ligesom jeg, har læst bogen før du så filmen. Der er KÆMPE mangler i form af små sidehistorier (jeg er godt klar over at man ikke kan få en hel roman klemt ned til en spillefilm), som giver et bedre overblik i bogen. En anden stor fejl i filmen er Henris død. I bogen dør han først efter det store slag ved skolen, og hvad med brevet? Og træningen af John/nr. 4? Bogen er fantastisk, filmen er en stor skuffelse. Usammenhængende og overfladisk er to ord, som beskriver denne film ret godt...

Tina

Jeg syntes at filmen er rigtig god, det er dog synd at den lagde så meget op til en toer, og at der så ikke kommer nogen.

kim

det er en super fed film og der er en historie i den tingene sker ikke bare bum bum bum men der er en grund til at det sker.
slutningen er ikke den bedste den ligger lidt for meget op til en 2.
se den det er det vær.

Frank

Dårlig film

Anonymuser/0

Jeg synes ikke skuespillernes præstationer var specielt overbevisende.. Desværre kan det rive en film grusomt ned i karakter hos mig. Den var fin nok, men den kom på det forkerte tidspunkt. Man kan godt få for meget af Sci-Fi-film, hvis det er det eneste på markedet i en sæson.. Undervisning til skuespillerne og et andet udgivelsestidspunkt og den havde fået en 4. stjerne ;)

Nicoline

Jeg så I Am Number Four for første gang i biografen og jeg kan ærlig talt ikke helt huske om jeg synes den havde været god eller bare okay. Nu da jeg lige har set den igen for anden gang, er den så meget bedre end hvad jeg husker.
Filmen er spændende hele vejen igennem, virkelig godt lavet med alle effekterne osv., skuespillerne er super dygtige, der er tilpas med action i forhold til hvad jeg godt kan lide, der er kærlighed men det bliver på intet tidspunkt for sukkersødt og sidst men ikke mindst er der til tider, ikke ofte men til tider, nogle sjove kommentarer og humoristiske indslag hvilket bare sætter prikken over i'et på denne film. Handlingen i filmen synes jeg er virkelig interessant og fanger næsten lige med det samme. Filmens slutning lægger op til en 2'er og den glæder jeg mig meget til, hvis den altså nogensinde kommer ! :)

Nichlasuser/960435

Hej jeg har set filmen mange gange men er ikke helt sikker kommer der en 2?

Dalle

ved man hvornår 2'eren kommer og hvad den hedder? (:

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.