Hokus pokus Alfons Åberg

Censur Alle
25. Dec 2013
72 min
Nordisk Film
Hokus pokus, Albert Åberg!
Hokus Pokus Alfons Åberg
(© Nordisk Film)
Hokus Pokus Alfons Åberg
(© Nordisk Film)
0.0 / 6
Brugere (0)
3.5 / 6
Medier (4)
Bedøm selv filmen:

I filmen 'Hokus pokus Alfons Åberg' er Alfons Åberg er begyndt i skole og fylder snart syv år. Derfor synes han, at det er smadder uretfærdigt, at hans far stadig mener, han er for lille til at få en hund. Alfons gør alt for at vise, at han er stor nok, men det er svært at virke overbevisende, når man stadig bruger en fantasiven til at løse sine problemer. 

Da Alfons og hans venner møder en vaskeægte tryllekunstner, får den lille dreng nyt håb og kaster sig entusiastisk ud i magiens verden. Men selvom Alfons hurtigt må indse, at alverdens tryllerier ikke kan skaffe ham det ønskede kæledyr, bliver mødet med magien en stor oplevelse. 

Gunilla Bergströms første bog om Alfons Åberg udkom i 1972, og siden er det blevet til 25 bøger, trykt i tæt på otte millioner kopier og oversat til næsten 30 sprog. I starten af 80erne blev historien om Alfons og hans fantasiven til en TV-serie med stor succes, ikke mindst fordi Bergström ganske banebrydende indlemmede elementer som skilsmisse og krig i børnehøjde samt skrev om far frem for mor. 

’Hokus pokus Alfons Åberg’ er den første spillefilm over det velkendte univers, og bag filmen står den norske instruktør Torill Kove, der i 2007 vandt en Oscar for Bedste animerede kortfilm med ’Den danske dikteren’ (2006).

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: