Hør, var der ikke en som lo? (1978)

102 min
Hør, var der ikke en som lo?
Kino.dk
(© Kino.dk)
Billede
0.0 / 6
Brugere (0)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:

Det danske periode-drama 'Hør, var der ikke en som lo?' følger en ung, unavngiven arbejdsløs mand, der drømmer sig igennem tilværelsen, men samtidig må forholde sig til de barske realiter i 1930'ernes kriseramte Danmark.

Instruktør og manuskriptforfatter Henning Carlsen har frit baseret filmen på Eigil Jensens roman af samme navn, der netop sætter spot på den hårde krise i mellemkrigsårene præget af arbejdsløshed, fattigdom og sult.

I 'Hør, var der ikke en som lo?' sætter Carlsen derved sin egen samtid i 1970'erne i perspektiv, dog uden at filmen fungerer som en socialrealistisk opsang. Instruktøren er langt mere interesseret i den humoristiske fremstilling af den drømmende mand fanget i hverdagslivets banaliteter, lidt ligesom hans fremstilling af den lidende kunstner i hans mesterværk 'Sult'.

Det var skuespiller Jesper Christensen helt store gennembrud, og rollen indbragte ham også en Bodil. Det samme fik Otto Brandenburg for hans præstation som den skindøde og nærmest dæmoniske graver. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: