Hacksaw Ridge

Censur 15
10. Nov 2016
131 min
UIP
Hacksaw Ridge
Billede
(© UIP)
Billede
(© UIP)
4.7 / 6
Brugere (3)
3.8 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

'Hacksaw Ridge' er de amerikanske soldaters navn for en japansk klippeskrænt, man forsøgte at erobre i maj 1945. Slaget om Okinawa hører blandt Stillehavskrigens blodigste.

Midt i dette helvede finder man en soldat, der ikke bærer våben. Hans navn er Desmond Doss, en samarit der dedikeret kaster sig ud i krigens rædsler. Ikke for at dræbe men for at redde sårede soldaters liv.

Filmen er hans fortælling. Han er med i stort set alle scener, fra barndommen og den store forelskelse til slagmarken i Japan. Desmond Doss er en kristen mand med særligt fokus på det femte bud (også midt i et slag), og ”Du må ikke slå ihjel” bliver en personlig overbevisning, der gennem hele filmen står i stærk kontrast til de uhyrlige hændelser på lærredet.

Den autentiske fortælling er iscenesat af Mel Gibson, der med Braveheart fik sit gennembrud bag kameraet. Først ni år senere vendte han tilbage som instruktør. The Passion of the Christ var nådesløs i sin fremstilling af korsfæstelsen, og to år senere overgik Gibson sin egen hypervoldelige stil med Apocalypto.

Desmond Doss er måske ikke nogen Kristus-figur, men han er en pacifist i en verden af vold. ’Hacksaw Ridge’ er fortalt i et klassik filmsprog, og den har fællestræk med Full Metal Jacket og Letters from Iwo Jima.

Krigsfilmen har modtaget seks Oscar-nomineringer, bl.a i kategorien for Bedste film. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

4,7

3 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: