Cookie- og Privatlivspolitik

Hvidstengruppen II: De efterladte

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
10.03.2022
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hvidstengruppen: De efterladte
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio, Seniorbio, Strikkebio, Støt Gadens Børn
|

Den danske film 'Hvidstengruppen II: De efterladte' er opfølgeren til Hvidstengruppen om heroisk modstandskamp under Anden Verdenskrig.

Filmen følger umiddelbart efter hændelserne omkring Hvidsten Kro, hvor Tulle Fiil og hendes søster Gerda dømmes til rædslerne i et tysk fængsel. Deres far, bror og Tulles mand er alle blevet henrettet.

Tulle tvinges til at efterlade sin to-årige datter hos sin mor Gudrun, hvorefter Tulle og Gerda føres ned gennem Tyskland som krigsfanger. Samtidig må Gudrun kæmpe derhjemme, for at få sine døtre hjem til kroen i Hvidsten.

'Hvidstengruppen II: De efterladte' følger således op på en af de største danske publikumsucceser i nyere tid, nemlig 'Hvidstengruppen' fra 2012, som solgte over 750.000 billetter i biograferne.

Duoen fra den første film bestående af instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis og producer Regner Grasten står igen bag fortællingen om familien Fiil og deres videre kamp mod den tyske overmagt.

På rollelisten ses gengangere som Bodil Jørgensen og Marie Bech Hansen, mens bl.a. Ellen Hillingsø tilslutter sig krigens rædsler.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (207 votes)
4.5
3.4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Nogen vil synes, det hele bliver for meget af det gode, jeg labber det i mig, og især Marie Bach Hansen som Tulle Fiil, der trækkes igennem det ene barske kvindefængsel efter det andet i krigens sidste år, får lov til at brillere." (Kristian Dam Nygaard)

 • Børsen

  "Marie Bach Hansen er sej som ind i helvede, Laura Winther Møller er troværdig teenageskrøbelig, og Bodil Jørgensen empatisk samlende. Roses skal også Ellen Hillingsøe som verdensdamen Monica Wichfeld, der formår at give lidt udsyn og et glimt af humor i alt det trøstesløse. 'Hvidstengruppen II' fortæller om tab, rædsel og håb i en kold tid." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Der er ingen muntre og kun ganske få lyse øjeblikke i filmen, men stort, stort skuespil og en barskt-realistisk troværdighed, der både skræmmer og rører, da manuskriptet bygger på den hårdt ramte og hårdt kæmpende familie Fiils egne papirer, noter og dagbøger." (Helle Sihm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Men fremstillingen virker for sentimental og salvelsesfuld i forhold til nutidens mere nuancerede syn på besættelsestiden. Det var ikke lutter danske helte, som sprang op og spændte bælte, og det er synd, at så flot en film skal tynges af ureflekteret tyskerhad og hæmningsløs nationalisme." (Bo Tao Michaëlis)

 • Ekstra Bladet

  "Som om 'Hvidstengruppen' ikke var elendig nok, får vi nu en endnu mere dødssyg opfølger om de fængslede danske modstandskvinder. Historien er rystende, men som spillefilm er det mest en tung og tårevædet jammerkommode." (René Fredensborg)

 • Filmland P1

  "Sjældent – hvis nogensinde – har en film til familien Danmark været så grum. Naturligvis indeholder den en stor portion håb. For der var håb. Men den er ikke mindst en stor kajeryster til Danmarkshistorien og til opfattelsen af kvinder i krig." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "'Hvidstengruppen II - De efterladte', opfølgeren til det klichéfyldte helteepos 'Hvidsten Gruppen', er et kærkomment og vellykket korrektiv til historien om den ærefulde død og den afsluttede krig. Og den giver Besættelsen et kvindeligt ansigt." (Anita Brask Rasmussen)

 • Jyllands-Posten

  "Selvfølgelig skal vi huske Anden Verdenskrig, men 'Hvidstengruppen II' udpensler et allerede grundigt terpet pensum uden at bidrage med nye perspektiver." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Filmens første del fungerer som en planche ved indgangen til en udstilling på Frihedsmuseet. Og når man så kommer ind, finder man ud af, at der ikke er meget andet end mere tekst. Ingen unikke genstande til at vække fortiden til live. Ingen kurator, der kan omarrangere den faste udstilling med fornyet fantasi. Absolut intet nyt at sige." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Man oplever, hvor afskåret de lidende krigsfanger har været. Det er virkningsfuldt portrætteret, og det er svært ikke at blive berørt af de voldsomme billeder af udsultede, forslåede kvinder fanget i uvished. Fortællingens egentlige kerne, som på mange måder manglede i forgængeren, er den uforenelige blanding af rædsel og håb, publikum må trækkes rundt i." (Lise Stenbæksgaard)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tina

Med første film om Hvidstengruppen i min erindring gik jeg ind til denne film uden at havde forberedt mig, og pludselig var jeg på 4 række i Storebjørn tilskuer til hvad de efterladte kvinder og børn i Hvidsten måtte gennemgå og leve med, fordi de havde været frihedskæmpere for Danmark sammen med deres sønner, svigersønner og mænd i løbet af 2. Verdenskrig. Filmen skildre krigens brutale virkelighed, som kvinderne og børnene af Hvidstensgruppen og mange andre måtte gennemgå. I 6. Klasse så jeg filmen “Nacht und Nebel” i Frøslev lejeren nu 45år senere ved jeg hvad det betyder. Tak for en fantastisk velspillet, stærk og udfordrende vigtig film om krigens brutalitet og virkelighed for de efterladte kvinder og børn i Hvidsten. Omend de overlevede krigens rædsler, var det med livet som indsats.

Mathias

Jeg må virkelig sige, at dette er en god film. Hvis man var fan af den første film med hvidstensgruppen, så kan denne helt klart anbefales.

Simon

Skod film.
1'eren var spændende.

Mathias

hvidstengruppen 2 de efterladte er danmarks anden bedste film som der nogensinde er lavet i biografen som i nogensinde hvidstengruppen 2 de efterladte er danmarks anden bedste som der nogensinde er lavet i biografen som i nogensinde filmen hvidstengruppen 2 de efterladte det er verdens bedste krigsfilm som der nogensinde er lavet som i nogensinde hvidstengruppen 2 de efterladte har verdens anden bedste skuespillere som der nogensinde har været med i en dansk krigs film filmen den starter godt og er god midtvejs og filmen jeg synes overhovedetslet ikke at filmen hvidstengruppen 2 de efterladte den var slet ikke barsk at sidde at se i biografen i 2 timer og 10 min i biografen jeg synes at filmen hvidstengruppen 2 de efterladte den var vildt fokuseret fra starten af og midtvejs af jeg synes at filmen hvidstengruppen 2 de efterladte havde verdens bedste og vildeste billeder som jeg nogensinde har set i en dansk film og i en dansk krigsfilm nogensinde og havde osse verdens vildeste lyd som jeg nogensinde har hørt i en dansk film og i en dansk krigsfilm nogensinde og hvidstensgruppen 2 de efterladte sluttet rigtigt godt af og det er stadig danamrks anden bedste film som der nogensinde er blivet lavet og produceret og det er osse den mest længe ventede danske film i biografen tak for dem som kæmpede for os alle sammen under 2 verdenskrig og desværre måtte betale den højeste pris og lade livet jeg sætter stor mod og tak for dem der slåes under 2 verdens krig mvh mathias peter slyngborg

Camillauser/612459

En film der utrolig rørende og barsk og fik mig til og tude over en hel film .
det som Tulle Gerda Gudrun og bitten går i gennem det forfærdelig og skære lige ind i hjertet .
godt gået Anne grethe

Michael

Værd at se hvis man har set den første.

ktuser/965767

En rigtig god film, en barsk skildring af krigens rædsler og af de stærke kvinder, som skuespillerne portrætterer dygtigt.
Tankerne går også til den aktuelle krig i Ukraine.

Simone Nygreen

Meget rørende og meget barsk film. Fantastisk fortælling og imponerende skuespillere!!

vibeke

Det var en rigtig god film men meget hård.

LSCuser/503764

Velspillet, rørende, frygtelig film. Vigtigt at sætte fokus på de efterladte og dem, som kom i tysk fangenskab - Nacht und Nebel-fangerne, som vi ikke har så meget fokus på, når vi diskuterer krigsforbrydelserne under 2. verdenskrig. Desværre er denne film blevet alt for aktuel med invasionen af Ukraine, hvor børn og kvinder flygter. Denne film sætter også fokus på, hvordan kvinder og børn også betaler en pris i krigssituationer, og når deres mænd er i krig/henrettet/modstandsmænd. Se den og glem aldrig historien!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.