Cookie- og Privatlivspolitik

Hvad med Kevin?

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
12.04.2012
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
We Need to Talk About Kevin
|

I dramaet 'Hvad med Kevin?' bliver Eva (Tilda Swinton) gravid.

Eva sætter sine egne karriereambitioner til side og fokuserer på sit nye familieliv. Hun føder sønnen Kevin, men forholdet mellem mor og søn er problematisk fra starten.

Da Kevin bliver 15 år gammel, gør han noget, som er så irrationelt og utilgiveligt, at hele samfundet vender sig imod ham, imens Eva prøver at tackle sin sorg og skyldfølelse. Har hun nogensinde elsket sin søn? Og bærer hun en del af ansvaret for Kevins forfærdelige handlinger?

'Hvad med Kevin?' er baseret på Lionel Shrivers roman og har Tilda Swinton (Oscarvinder for sin rolle i Michael Clayton) og John C. Reilly (Carnage) i rollerne som Kevins forældre.

Kevin spilles af den unge Erza Miller (Another Happy Day), og filmen er instrueret af Lynne Ramsey ('Ratcatcher', 'Morvern Callar').

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (379 votes)
4.4
5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Hvad med Kevin?' er en stærk oplevelse, holdt oppe af frygtløse skuespilspræstationer fra ikke mindst altid fremragende Tilda Swinton, men også Jasper Newell og Ezra Miller, der spiller Kevin som henholdsvis lille dreng og teenager, er - i bogstaveligste forstand - uhyggeligt overbevisende." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... en modbydelig, skræmmende og foruroligende film." (Steffen Jungersen)

 • Børsen

  "... mesterligt spil og fremragende instruktion af art house-filmmageren Lynne Ramsay... Her er en film, der hypnotiserer sit publikum og bliver siddende i kroppen længe efter, man har forladt biografsalen." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "... balancerer hele tiden på mesterlig vis mellem det socialrealistiske og det surrealistiske... Og så er skuespillet blændende godt hele vejen rundt." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... bæres fornemt af den altid brillante Tilda Swinton som Eva. Hun giver den martrede kvinde troværdighed og en harsk skrøbelighed. Men det er særligt over for stjernefrøet Ezra Miller, der spiller teenage-Kevin, at Swinton slår gnister. Deres samspil er elegant..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... storslået særegen, skræmmende og fascinerende..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "I 'Kevin' trænger hun (Lynne Ramsey, red.) helt ind til benet i en historie, som hun ikke selv har levet, men skildrer med fuld empati." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Emma

for mig ser det ud som om at Kevin er født med en fejl så han ikke føler angst, skyldfølelse og empati og samtidig er ret intelligent. ligesom at have en dyssocial personlighedsforstyrrelse/psykopat.det kan han jo ikke gøre for og det er lidt vildt at moren ikke fik mistanke om at der kunne være sådan noget. det er hårdt for hans omgivelser og ekstemt synd for hans mor og de andre i den by de bor i. sådan som jeg ser på det er det synd for alle sammen faktisk. jeg ved ikke om det er rigtigt for jeg er kun 14 år så jeg er ikke en psykolog eller psykiater som kan være sikre. det er bare sådan det ser ud for mig efter hvad jeg har læst om den slags. så bare sig hvis i tror det er forkert at han er psykopat :)

Frank

Fremragende film

Henriette

Det er absolut ikke nogen fornøjelse at se denne film... Esra Miller (ham kommer vi da vist til at se meget til fremover!) og Tilda Swinton gløder sammen på lærredet, begge spiller simpelthen fænomenalt.
Der er så meget usagt i denne film, hvilket forfiner den og gør den elegant, på trods af al dens brutalitet.
Man sidder med en knugende fornemmelse i maven, når filmen slutter.

Dansk filmanmelder

Filmen er fantastisk lavet, men fortællingen gav mig ondt i maven. Den trykker på de rigtige knapper ved publikum og man sidder magtesløs og følger med i Evas forfærdelige tilværelse. Jeg synes ikke at man sidder tilbage, med en god eller overvældende følelse. Det eneste jeg tænker er at jeg håber, at det aldrig vil kunne ske i den virkelige verden.

Jeg vil mene at denne film ikke er for sarte sjæle.

Camilla BK

Oh wow... det var da godt nok en sindssygt anderledes film i forhold til alle andre... ved slet ikke hvad jeg skal sige...

Den er bygget godt op, men man skal godt nok holde tungen lige i munden for at forstå hele filmen
Jeg elsker det der med at der næsten ikke er noget dialog i filmen, og at det hele næsten handler om musik og de lyde som bliver brugt...

Dog ikke en film jeg ville se igen da jeg synes den var alt for deprimerende :P man fik det helt dårligt af at se den

Carinauser/1046295

"Hvad med Kevin?" er en fabelagtig filmatisering. Skuespillet er fantastisk. Der spilles med en tilbageholdt dobbelttydighed med rig mulighed for at føle usikkerheden og mærke utrygheden. Der er ingen nemme løsninger på det gennemgående tema om ondskab fødes ind i verden eller den opstår som et resultat af miljø og omgivelserne. Skræmmende god film der kan mærkes helt ind i sjælen.

S. Rico

Er "stakkels" Kevin et offer som følge af en dårlig opvækst, eller er han født mentalt forstyrret?

Sådan som det bliver fremstillet - set gennem moderens øjne - så er han fortabt på forhånd. Hverken moderen eller faderen vil nogensinde vinde året forældre pris, men det havde såmænd ikke gjort nogen forskel. Kevin er på godt dansk "syg i roen" og uden for normal pædagogisk rækkevidde. Som tilskuer var jeg fra første scene møgirriteret på denne uvorne unge og spurgte mig selv igen og igen: hvorfor søger de ikke professionel hjælp? Tja, det er selvfølgelig lettere at se det udefra...

Der bliver leveret første klasse skuespilpræstationer og dyb indlevelse i denne must-see film for alle forældre (og mange andre). Det er bestemt ikke en feel good movie. Bortset fra at man sandsynligvis vil føle sig rimelig glad for sit eget liv efter at have set filmen.

Jeg ville have givet den 5 stjerner, men da det ikke er en film, jeg har lyst til at se igen, så får den kun fire.

DUTTE

Fuldstændig fantastisk film, med de vildeste flash backs. Man føler sig helt tom, når man har set filmen, som tager os helt tager på Eva og beskriver hendes forhold til sønnen. Den skal ses!

Utroligt skuespil!

Sonja

Sådan !
Ja, livet kan være vanskeligt...

satisfythecrave

Kan slet ikke begynde på at beskrive, hvor god denne her film er. Tilda Swinton's Oscar snub var det værste snub i år, hun leverer en fænomenal præstation i We Need To Talk About Kevin - helt klart en Oscar værd.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.