Cookie- og Privatlivspolitik

Hotel Mumbai

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
06.06.2019
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hotel Mumbai
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Filmen 'Hotel Mumbai' handler om det skæbnesvangre angreb på det berømte Taj Hotel i Indien i 2008.

Blandt hotellets dedikerede personale er tjeneren Arjun, der vælger at risikere sit liv for at beskytte gæsterne. Mange finder et skjulested, men en lille familie tages til fange, og mens verden ser på, bliver de desperate forældre tvunget til at foretage utænkelige ofre for at beskytte deres nyfødte barn.

I to af de bærende roller ses Dev Patel som tjeneren Arjun og Armie Hammer som den gidseltagne familiefar. De to skuespillere er især kendte for deres præstationer i hhv. Lion og Call Me By Your Name.

'Hotel Mumbai' er instrueret af debutanten Anthony Maras og havde verdenspremiere på Toronto International Filmfestival. Det barske kig på hverdagens helte på et hotel under angreb er tidligere blevet behandlet i den Oscar-nominerede Hotel Rwanda, der dog handlede om borgerkrigen i Afrika. 

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (25 votes)
4.9
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Hotel Mumbai' er skånselsløs i sin skildring af henrettelserne og er derfor svær at se på. Man kan ikke helt afvise den kritik, der har været af filmen for spekulation, men jeg synes, at den rammer balancen hårfint og uden at gribe alt for kunstneriske greb." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "'Hotel Mumbai' er meget barsk, meget blodig og til tider meget svær at se - men den er også medrivende og elementært menneskelig ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "... den knugende intensitet er filmens grundpille. 'Hotel Mumbai' er grundlæggende gammeldags spændende." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det føles et langt stykke hen ad vejen spændende, indtil man opdager, at det ikke er filmisk spænding, man er forført af, men klægt sensationalistisk katastrofemelodrama." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Anthony Maras' film om ofrene for terrorangrebet i Mumbai er både stærk og nervepirrende." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Spørgsmålet er altid, hvad vi skal med de skræmmende rekonstruktioner. Maras’ film har i det mindste form, præcision og en vis suspense, der gør mere end at hobe rædslerne op." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
tim

virkeligheden er brutal.
god film..

FilmFyr

Vi har her at gøre med endnu en film baseret på en ekstremistisk aktion, denne gang med afsæt i den tragiske hændelse i Mumbai 2008.
Filmen er ikke for dem med en sart mave, da man i mange sekvenser er up close and personal, og vitterlig kan se uskyldige folk blive skudt ned.
Det er svært at overvære, men ubenægteligt effektivt skruet sammen.

Filmens første halvdel udspiller sig mest som en thriller, hvorefter den skifter lidt tonen henadmod slutningen til drama i stedet.
Det er både lidt ærgerligt da den intense stemning virkelig var filmens styrke for mig størstedelen af tiden, men det er tilgengæld et nødvendigt skift da den også skal formå at behandle situationen og dens ofre på en respektfuld måde (lidt som Utøya 22 juli også gjorde).
Alt andet ville være decideret smagløs.

Man kan ikke komme udenom at Hotel Mumbai er en ubehagelig film, og man skal være forberedt på at se lidt af hvert.
Men når det er sagt, så er den også en effektiv skildring af hvad der udfoldede sig.
Og hvis man har mod på at lægge øjne til det, så er det hele oplevelsen værd.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.