Cookie- og Privatlivspolitik

Homeward - Ukrainsk film

11.11.1969
| | | |
Automatic text: 
‘Homeward’ er et sørgmodigt far/søn-drama, der udspiller sig blandt muslimske tatarer på Krim-halvøen – i skyggen af krigen mod russerne, tvangsdeportationer og sekularisering.

Alims storebror er lige død i krigen. Faren Mustafa insisterer på at begrave ham i Krims muld ved siden af farfaren. Men det modarbejdes af både den afdøde mands sekulære hustru, af tanten ved søbredden, af militære vejkontrollører, læger mm. Bestikkelsen er så indgroet, at det er fortvivlende.

Mustafa er desværre også forstokket og nægter Alim nogen som helst glæde, inklusiv den journalistuddannelse i storbyen, han brænder for – med henvisning til en månedlang sørgeperiode, som traditionen foreskriver. De to kommer dog hinanden en smule nærmere, da faren (der selv er krigsveteran) træner ham i knivkamp, og da de må stikke af fra en politikontrol.

Skuespillet og kameraarbejdet er i verdensklasse, og filmen blev udtaget til den prestigefyldte hovedkonkurrence i Cannes. Filmen lever på den stærke indignation og realisme, som vi kender godt fra mange østeuropæiske værker.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Ingen stemmer endnu
0
0
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.