Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Holiday

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående anspændt stemning. Den indeholder en række voldsomme scener: I flere scener stikker mænd uden varsel en kvinde kraftige lussinger. En person slår flere gange en anden med en genstand, til offeret ligger blodig og virker død. Mens der er en tilskuer, beordrer en mand en kvinde til at smide trusserne og han stikker derefter hånden op i hendes skridt. En mand tager først kvælertag på en kvinde og voldtager hende derefter. Scenen er langvarig og udpenslet, hvor der bl.a. ses et erigeret lem. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende og grænseoverskridende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
11.10.2018
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Holiday
|

Den danske film 'Holiday' følger den unge Sascha, der er taget på ferie i en luksusvilla ved den tyrkiske riviera.

Sascha er gangsteren Michaels elskerinde, og sammen med hans familie og venner nyder de solen, maden på gourmetrestauranterne og de vilde fester om aftenen.

Men da Sascha møder den hollandske sejler Thomas, begynder Michael for alvor at vise sin besidderiske, brutale natur.

'Holiday' er en gangsterfilm, men det er også meget andet. Det er både et portræt af en gruppe mennesker, der både virker bekendte og totalt afskyvækkende på samme tid samt en ung kvindes udvikling og indføring i en verden af overfladisk blingbling og eskalerende underkastelse.

Hovedrollerne som Sascha og Michael spilles af de relativt ukendte Victoria Carmen Sonne, der tidligere har medvirket i Vinterbrødre, og af Lai Yde fra tv-serien 'Bedrag'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (54 votes)
4.8
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... fremragende og dybt foruroligende [film], der er alt andet end det, titlen lægger op til." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Billedmæssigt er 'Holiday' decideret kunst ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "'Holiday' er intet mindre end en gave, selv om den er foruroligende og efterlader publikum med en kvalmende eftersmag." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Helt afgørende er [...] Lai Yde Holmegaards uhyggeligt troværdige transformation til en dansk udgave af Scorseses 'Goodfellas'." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Isabella Eklöf har lavet en af årtiets skarpeste danske debutfilm." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.