Cookie- og Privatlivspolitik

Holiday

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående anspændt stemning. Den indeholder en række voldsomme scener: I flere scener stikker mænd uden varsel en kvinde kraftige lussinger. En person slår flere gange en anden med en genstand, til offeret ligger blodig og virker død. Mens der er en tilskuer, beordrer en mand en kvinde til at smide trusserne og han stikker derefter hånden op i hendes skridt. En mand tager først kvælertag på en kvinde og voldtager hende derefter. Scenen er langvarig og udpenslet, hvor der bl.a. ses et erigeret lem. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende og grænseoverskridende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
11.10.2018
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Holiday
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Den danske film 'Holiday' følger den unge Sascha, der er taget på ferie i en luksusvilla ved den tyrkiske riviera.

Sascha er gangsteren Michaels elskerinde, og sammen med hans familie og venner nyder de solen, maden på gourmetrestauranterne og de vilde fester om aftenen.

Men da Sascha møder den hollandske sejler Thomas, begynder Michael for alvor at vise sin besidderiske, brutale natur.

'Holiday' er en gangsterfilm, men det er også meget andet. Det er både et portræt af en gruppe mennesker, der både virker bekendte og totalt afskyvækkende på samme tid samt en ung kvindes udvikling og indføring i en verden af overfladisk blingbling og eskalerende underkastelse.

Hovedrollerne som Sascha og Michael spilles af de relativt ukendte Victoria Carmen Sonne, der tidligere har medvirket i Vinterbrødre, og af Lai Yde fra tv-serien 'Bedrag'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (88 votes)
4
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... fremragende og dybt foruroligende [film], der er alt andet end det, titlen lægger op til." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Billedmæssigt er 'Holiday' decideret kunst ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "'Holiday' er intet mindre end en gave, selv om den er foruroligende og efterlader publikum med en kvalmende eftersmag." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Helt afgørende er [...] Lai Yde Holmegaards uhyggeligt troværdige transformation til en dansk udgave af Scorseses 'Goodfellas'." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Isabella Eklöf har lavet en af årtiets skarpeste danske debutfilm." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christine

Isabella når hun er bedst. Stærk og nuanceret

S. Rico

Hmm, jeg havde forventet en del mere af denne film. Der er så godt som ingen handling. Man følger blot en masse brudstykker fra pigen Saschas dagligdag nede i Tyrkiet, hvor hun er på besøg hos en dansk gangsterfamilie.

Ercan

Filmen vandt Bodilsprisen for bedste danske film. Det fortjener den nok ikke - men jeg kommer ikke udenom at det var en chokerende, og imponerende film på nogle aspekter. Først og fremmest var voldtægts scenen chokerende realistisk. Hold da op, det kravlede i hele kroppen. Sjældent har jeg været så utilpas imens jeg har set en film - bravo af skuespillerne.

Udover det, så var karakterene ikke nogle at råbe hurra for. Du har en mafia boss som man ikke gider at have empati for, og en "Basic white girl" som tager den ene dumme beslutning, efter den anden.

Normalt synes jeg at bodilspriserne går til film der har fortjent dem. Not this time though..

Barbara

Ventede på at filmen skulle slutte... den var virkelig uinteressant. Kedelig hele vejen igennem... fyldt med klicheer, intetsigende dialog og mærkelig slutning.

Pernilleuser/698736

Er fuldstændig uforstående overfor mediernes fremragende anmeldelser. Måske er mange danskere ikke finkulturelt anlagte nok til at forstå det kunstneriske udtryk.
Dårligt skuespil og uinteressant, absurd kedelig handling. Filmen er decideret elendig, og gør skatteborgerne til grin, når man tænker på den offentlige filmstøtte, projektet uden tvivl har fået. Men filmholdet har da fået en luksusferie til Tyrkiet.

Lucidia

Tyndt manuskript uden nogen rigtig historie. Karaktererne er klichéer uden dybde : en ung naiv blondine, en ondskabsfuld rig fyr, en overvægtig hurtigsnakkende klovn. Dialogen er uintelligent og irriterende at høre på.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.