Cookie- og Privatlivspolitik

Hør, var der ikke en som lo? (1978)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hør, var der ikke en som lo?
|

Det danske periode-drama 'Hør, var der ikke en som lo?' følger en ung, unavngiven arbejdsløs mand, der drømmer sig igennem tilværelsen, men samtidig må forholde sig til de barske realiter i 1930'ernes kriseramte Danmark.

Instruktør og manuskriptforfatter Henning Carlsen har frit baseret filmen på Eigil Jensens roman af samme navn, der netop sætter spot på den hårde krise i mellemkrigsårene præget af arbejdsløshed, fattigdom og sult.

I 'Hør, var der ikke en som lo?' sætter Carlsen derved sin egen samtid i 1970'erne i perspektiv, dog uden at filmen fungerer som en socialrealistisk opsang. Instruktøren er langt mere interesseret i den humoristiske fremstilling af den drømmende mand fanget i hverdagslivets banaliteter, lidt ligesom hans fremstilling af den lidende kunstner i hans mesterværk 'Sult'.

Det var skuespiller Jesper Christensen helt store gennembrud, og rollen indbragte ham også en Bodil. Det samme fik Otto Brandenburg for hans præstation som den skindøde og nærmest dæmoniske graver. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3 votes)
3.7
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Hør, var der ikke en som lo er helt klar en af Jesper Christiansen bedste rolle.

En god historie og arbejdsløshed i 30'eren.

Synes faktisk at folk skal tag og se den

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.