Cookie- og Privatlivspolitik

Hodja fra Pjort

Tilladt for alle
Filmen har en gennemgående humoristisk og spændingsmættet stemning. Der er mange scener med flyveture, trusler fra bevæbnede voksne, indespærring, forfølgelser og flugt. Der ses også to glubske krokodiller. Da det voldsomme imidlertid udspiller sig i et animeret univers fjernt fra virkeligheden, da hovedpersonerne er handlekraftige, da ingen ses komme til skade, og da det spændende hurtigt afløses af humor, vurderes det, at filmen ikke indeholder elementer, som vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
08.02.2018
| |
1 time 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hodja fra Pjort
|
Versioner: se alle
2D, 2D Sidste Ch, Babybio, Supreme
|

Animationsfilmen 'Hodja fra Pjort' er baseret på den populære børnebog af samme navn skrevet af Ole Lund Kirkegaard i 1975.

Hodja får tilbudt et flyvende tæppe mod at hente tæppehandlerens barnebarn. Hvad drengen ikke ved, er, at tæppet tilhører den onde sultan, som vil gøre alt for at få det tilbage.

På rejsen møder han pigen Smaragd, der viser, hvordan man klarer sig i en stor by. Desværre er Smaragd skyld i, at Hodja mister tæppet, så sammen må de trodse mange farer for at skaffe det tilbage.

'Hodja fra Pjort' er den nyeste film efter Kirkegaards bøger, og det er samme instruktør, som også bragte forfatterens Albert til det hvide lærred.

Forlægget er tidligere blevet filmatiseret i 1985 med rigtige mennesker i hovedrollerne, og med sit arabiske udgangspunkt og flyvende tæppe minder historien om Disneys Aladdin.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (247 votes)
4.1
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Peter Frödin har en fest som den duetungespisende mastodont-sultan, og animationsarbejdet er nydeligt uden voldsom dybde ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "Historien om en ung udve og gammel provinsiel fremmedangst er fortalt med sikkert greb om forskellen på bog og film, på dengang og nu ..." (Søren Vinterberg)

  • Weekendavisen

    "'Hodja fra Pjort' er ikke en smuk film. Animationen er glat og lidt tyggegummiagtig, men historien er god, og tempoet holder." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Baccarat-Ricki

Min datter var glad for at se filmen og jeg overlevede.

Trine

Og spændende underholdning for de mindste. Dejlig musik.

Waltheruser/681658

Jeg er udmærket godt klar over, at jeg ikke er målgruppen. Men det virker som om, at instruktøren har tænkt:" Hmmm... Min film er virkelig elendig, måske den bliver sjovere hvis jeg smider en masse unødvendige bandeord ind i manuskriptet ." Det har dog ingen effekt. Biografsalen var lidt over halvt fyldt. Jeg hørte måske en smule smågnækken hist og her, men det eneste grin jeg oplevede, var en anden far under filmens rulletekster. Sandsynligvis fordi det gik op for ham, at han stadig var i live... Se noget andet.

susanne

Dejlig familie film ,sjov ,spænende og god musik til

jeanette

Sjov og hyggelig film :)

Maj-Brituser/547473

Flot! God :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.