Cookie- og Privatlivspolitik

Hodja fra Pjort

Tilladt for alle
Filmen har en gennemgående humoristisk og spændingsmættet stemning. Der er mange scener med flyveture, trusler fra bevæbnede voksne, indespærring, forfølgelser og flugt. Der ses også to glubske krokodiller. Da det voldsomme imidlertid udspiller sig i et animeret univers fjernt fra virkeligheden, da hovedpersonerne er handlekraftige, da ingen ses komme til skade, og da det spændende hurtigt afløses af humor, vurderes det, at filmen ikke indeholder elementer, som vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
08.02.2018
Originaltitel: 
Hodja fra Pjort
Spilletid: 
1 time 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Supreme
Billetter

Resumé

Animationsfilmen 'Hodja fra Pjort' er baseret på den populære børnebog af samme navn skrevet af Ole Lund Kirkegaard i 1975.

Hodja får tilbudt et flyvende tæppe mod at hente tæppehandlerens barnebarn. Hvad drengen ikke ved, er, at tæppet tilhører den onde sultan, som vil gøre alt for at få det tilbage.

På rejsen møder han pigen Smaragd, der viser, hvordan man klarer sig i en stor by. Desværre er Smaragd skyld i, at Hodja mister tæppet, så sammen må de trodse mange farer for at skaffe det tilbage.

'Hodja fra Pjort' er den nyeste film efter Kirkegaards bøger, og det er samme instruktør, som også bragte forfatterens Albert til det hvide lærred.

Forlægget er tidligere blevet filmatiseret i 1985 med rigtige mennesker i hovedrollerne, og med sit arabiske udgangspunkt og flyvende tæppe minder historien om Disneys Aladdin.

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Peter Frödin har en fest som den duetungespisende mastodont-sultan, og animationsarbejdet er nydeligt uden voldsom dybde ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "Historien om en ung udve og gammel provinsiel fremmedangst er fortalt med sikkert greb om forskellen på bog og film, på dengang og nu ..." (Søren Vinterberg)

  • Weekendavisen

    "'Hodja fra Pjort' er ikke en smuk film. Animationen er glat og lidt tyggegummiagtig, men historien er god, og tempoet holder." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

susanne

Dejlig familie film ,sjov ,spænende og god musik til

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
jeanette

Sjov og hyggelig film :)

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Maj-Brituser/547473

Flot! God :)

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.