Cookie- og Privatlivspolitik

Hobbitten: Femhæreslaget

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dyster og truende grundstemning. Den indeholder meget lange passager med krig, vold og drab, samt farefulde og angstprægede situationer. I flere scener dræbes hovedfigurer af uhyggelige og brutale orker. Det vurderes således, at filmen vil kunne virke meget voldsom og skræmmende på mindre børn. Da filmen imidlertid foregår i et fantasyunivers og ligger i forlængelse af lignende film indenfor genren, og da der ikke ses udpenslet blodig vold, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.12.2014
| |
2 timer 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Hobbit: The Battle of the Five Armies
|
Versioner: se alle
3D HFR, 3D, 2D
|

I 'Hobbitten: Femhæreslaget' er Bilbo og de 13 dværge lykkedes med den opgave, der sendte dem på eventyr tværs gennem Middle-earths farlige landskab.

Nu har de generobreret riget Erebor under The Lonely Mountain, og de uvurderlige skatte, som det gemmer, tilhører igen Thorin Oakenshields ædle slægt. Men under togtet har rejsekammeraterne vækket den frygtelige drage Smaug, som nu har direkte kurs mod den svækkede havneby, Lake-town.

Erebor er dog langt fra et sikkert sted på trods af den fordrevne drage, for en hidtil ukendt, men talstærk hær af orker marcherer mod det generobrede kongerige. Og med både mennesker, elvere og ikke mindst Mordors værste afskum på vej står Middle-earth over for en altafgørende krig.

Kulminationen på Peter Jacksons ambitiøse Hobbitten-projekt skal binde den forholdsvis lette stemning fra de to forgående film, En uventet rejse og Dragen Smaugs ødemark, sammen med hans mere dystre Ringenes Herre-trilogi. Det sker bl.a. gennem titlens femhæreslag, der sætter dværge, mennesker, orker, elvere og kæmpeørne op imod hinanden i kampen om Erebors skatte.

Trilogien er den dyreste filmproduktion nogensinde, og der er brugt over 745 mio. dollars på at bringe Tolkiens 304 sider lange romanforlæg til det hvide lærred. Filmen har naturligvis Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Cate Blanchett og Luke Evans på den fyldige rolleliste.

'Hobbitten: Femhæreslaget' vises i lighed med sine to forgængere både i det nye HFR-format og som almindelig 3D og 2D. Læs mere om HFR-formatet. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1487 votes)
4.8
3.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "At det gode vinder over det onde, kommer næppe som en overraskelse, men glædeligt er det, at også hos instruktør Jackson har de gode takter fortrængt de sløje." (Niels Lind Larsen)

 • Berlingske

  "... Sauron ta' mig om ikke dedikerede fans af Tolkien vil myldre til 'Hobbitten: Femhæreslaget' iklædt deres bedste plasticbrynjer. Andre vil føle sig passende underholdt af det uforpligtende materiale." (Kristian Lindberg)

 • Ekstra Bladet

  "Med mindre man er rødglødende Tolkien-fan eller meget interesseret i filmiske teknikaliteter, kan man roligt spring den her sjælløse pengemaskine over og i stedet bruge tiden på et gensyn med 'Ringenes herre'." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Jeg hyggede mig med ’Hobbitten: Femhæreslaget’. Jeg orker bare ikke flere orker." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Tiltrængt ramasjang gør afslutningen af Peter Jacksons alt for lange Hobbitten-trilogi til den mest vellykkede i serien." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Peter Jacksons trilogi om 'Hobbitten' ender på de høje nagler, men kan ikke forhindre hele projektet i at være for stort til sine i virkeligheden ret små sko." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Hobbitten kræver, at man kan tro på elvere, drager og magiske ringe. Nogle voksne har fantasien i behold – det er dem, der følger med i Game of Thrones – men de fleste har lukket af. Derfor er begge trilogier perfekte som familiefilm. Du skal se Hobbitten med dine forældre og forklare dem, hvorfor krigen mod Mordor er vigtig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Steffen

Det sidste kapitel i en halvsløj triologi. HOBBITTEN: FEMHÆRESLAGET fortsætter, hvor 2’eren slap. Plottet er tyndt og kan i store træk summeres op til “drage angriber by”, “de forbereder sig til det store slag” og “de kæmper”. På trods af at være titelkarakteren, så er Bilbo, spillet af MARTIN FREEMAN, relativt lidt med i filmen. Og det er en skam, da han gennemgående er et af lyspunkterne i de tre film.

Fremfor at følge Bilbo, ligesom bogen, hopper vi rundt mellem filmens mange andre karakterer. Gandalf, Legolas og hende eleveren, der forelsker sig i en af dværgene, Thorin og de andre 12 dværge, orkerne og sidst men ikke mindst Bard og hans irriterende påhæng, Alfrid. Det bliver for meget, og resultatet er, at vi ikke investerer os i nogle af figurerne overhovedet.

Ligesom den sidste film er HOBBITTEN: FEMHÆRESLAGET også plaget af overdreven brug af computereffekter, og hele det sidste akt, det helt store slag, føles uægte og betydningsløst. Filmen redder et par point på scenografi og kostumer, men ellers er der ikke, det store at komme efter. Se den en enkelt gang for at krydse den af listen - og hold dig til RINGENES HERRE bagefter.

Jen Headuser/1439276

Det startede tørt, det fortsatte fremragende, og det slutter af, endnu tørre end måden det startede på. Femhæreslaget er en unødvendigt larmende film, hvis indhold er vildt uinteressant at se på. Kampen mod Smaug er filmens stærkeste del, og når den så er forbi, har vi stadig en 2 timers lang og ligegyldig krig, der skal udkæmpes. En masse skæbner når deres vejs ende, men når man kun har haft en halv film at interessere sig for dem på, så er det pænt svært at føle noget for dem.

mortenuser/631119

spændende , action og flot

Pia

... jeg synes, det store slag var rushed, og det ødelagde noget for mig. Men da helt klart seværdig.

Nikolaj

Filmen har stadig, det overflødige kærligheds drama, en irriterende ditto bi person Alfrid. Men resten er er stort set perfekt, klipningen er knap så god, som de andre film. Dog tror jeg, at det ville lykkedes bedre, når extended edition kommer. Det gode ved den her film er, at kan ikke har de børne fantasy agtige slåskampe, hvor få eller en enkelt person kan slå 100 vis af orker ihjel. Jeg var underholdt, da jeg så den i biffen, og er det stadig. Og selvom Alfrid og trekants dramaet er irriterende, så har jeg lært, at synes godt om de andre fremragende ting i filmen, og få en god oplevelse, selvom det godt kan være lidt andstrengene ind i mellem.

Jeg er overvældet over den fantastiske kamp mod the nazgul og Sauron, Thorins dragesyge er perfekt lavet efter min mening. Og herligt med lidt spil mellem karakterene.

Kim

Denne 3'er har det lidt som de første to, at den vil en helt masse, men man kommer aldrig rigtig frem til det klimaks, man sidder så forventningsfuld og håber på ! Filmen er god og underholdende, og hvis jeg skulle have bedømt den lige efter jeg havde set den, så havde jeg nok rost den endnu mere, men flere stjerner får den ikke.

Hobbitten 3 skal være det storslåede kapitel der afslutter trilogien, og det gør den sådan set også, men bare ikke helt på samme måde som man ser det i Return of the King, og det er måske lige præcis dét der er problemet. Man kan ikke undgå at sammenligne Hobitten med Ringenes Herre, og så VIL man være skuffet over den, for Ringenes Herre er uovertrufne mesterværker, i hvert fald efter min mening. Hobbitten har derfor meget at skulle leve op til, men de forventninger bliver ikke indfriet til fulde.

Men filmen er god, den er godt lavet, skuespillerne er gode og handlingen... ja, den følger jo bogen rimelig godt, så egentlig var jeg tilfreds. Og som sagt var jeg i hvert fald underholdt undervejs, og kunne sagtens have rost den noget mer', men nu er der gået måneder siden, og det er gået op for mig, at der faktisk var nogen ting, jeg ikke var helt tilfreds med alligevel.

Nuvel - konklusionen må være, at hvis man sammenligner med Ringenes Herre, så kan man godt blive lidt skuffet, men som fortælling efter bogen af samme navn, så tror jeg såmænd nok man vil kunne lide filmen, og under alle omstændigheder er man jo nød til bare at nyde den storslåede filmiske side af værket. Billeder og lyd og de mange skiftende landskaber, der danner ramme om resten... ja disse elementer fejler i hvert fald ikke noget ! Filmen ER værd at tage i biografen for !

Henrik

Så kom den sidste del og jeg må sige det er med blandede følelser jeg anmelder den.
På den ene side er den jo rigtig flot lavet, et fantastisk univers og dejlig historie. Jeg har som barn læst både Hobbitten og Ringenes Herre, så selvfølgelig skulle de ses.
Men at Hobbitten skulle fylde tre film, ligesom Ringenes Herre, der er et noget større værk, kan godt undre mig lidt. Måske netop fordi, der var så meget mere historie i Ringenes Herre, at jeg synes Hobbitten er lidt tam i forhold til. Derfor kun 4 stjerner, men vil da stadig anbefale at man ser den og de andre.

Har skrevet denne anmeldelse for længe siden, desværre under den forkerte film.

Nicolaj

Selvom Hobbitten ikke er på niveau med Ringenes Herre, så er det en række film man er nød til at se, hvis man allerede er inde i universet! Det som man skal huske med den sidste film i serien Hobbitten er, at der er tale om en lang kamp scene - og "rejsen" som mange er glade for, er således slut! Er du således personen som så Ringenes Herre pga. rejsen og ikke slutningen, så vil du ikke kunne lide den sidste film i Hobbitten. Men den er helt klar et kig værd!

asgeruser/69314

Dårlige kampscener, skuffende opbygning af historien og kedelig. De tre stjerner er kun pga. en kærlighed for Tolkiens univers. Hvis universet ikke havde haft interesse havde den nok fået lavere rating.

jonas

Den første var ok, den anden var fremragende og så slutter vi af med det her! Jackson skulle aldrig have splittet dem op i tre. To havde været helt fint! Der var nogle få flotte kamp sekvenser, men det meste var en ordentligt omgang CGI pis! I forhold til niveauet på de andre film, var dette her en skuffelse endda på det visuelle plan. Samtidig er historien alt for langtrukken, kærligheddramaet de har proppet ind fungerer slet ikke og er direkte intetsigende, og de mange dværge er man stadig ligeglad med.

Til gengæld er Martin Freemans Bilbo en sjov, charmerende og interessant karakter. Problemet er bare at man næsten ikke ser noget til ham. De fokuserer alt for meget på elver, en far og hans døtre, og alle mulige andre karakterer man er SÅ LIGEGLADE MED! Bilbo er vores hovedperson. Giv os noget mere af ham og gandalf!

Hvordan kunne dette ske. Det hele blev bygget op til en fabelagtig slutning, og så disker de op med det her? Det er slet ikke godt nok Jackson! Slet ikke godt nok!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.