Cookie- og Privatlivspolitik

Hjerter dame

Tilladt for alle
Filmen er roligt fortalt. Den har en nøgtern grundtone. Selvom den skildrer verbale konflikter mellem karaktererne, forløses disse på en rolig måde og filmen vurderes derfor ikke at kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
02.05.2018
| |
1 time 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hjerter dame
|
Hjerter dame

Dokumentarfilmen 'Hjerter dame' følger den tidligere kontorassistent Lizette Risgaard, fra hun bliver valgt som formand for LO og dermed for knap en million lønmodtagere i Danmark.

De sidste tyve år har LO oplevet medlemsflugt, og fagbevægelsens historiske betydning for det danske arbejdsmarked er truet. Det er denne onde cirkel, Lizette Risgaard har til opgave at bryde. Og det tror hun på, at hun kan.

Lizettes kamp på både de ydre og de indre linjer bliver vist, og der skal træffes vigtige beslutninger, som sender fagforeningslederen ud i et stormvejr blandt sine egne medlemmer.

'Hjerter dame' er instrueret af to kvindelige instruktører, som står bag flere danske dokumentarer på både film og tv, der bl.a. tæller 'Veninder' fra 2003 og '100 % Greve', der også blev filmatiseret som 110 % Greve i 2004 .

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
3.8
3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det bliver desværre alt i alt til for mange ligegyldige ture rundt blandt tilhængere og for meget gåen i hælene af Risgaard [...], selv om det er spændende med en sjælden tur i forligsinstitutionen, mens DA og LO forhandler overenskomst." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "At kalde [filmen] tandløs, vil næsten være for høfligt. Og ligegyldig nok mere præcist." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... et veltimet og [...] fuldt ud tilfredsstillende portræt af en ildsjæls arbejde, skildret i en veldisponeret vekselvirkning mellem interview med hovedpersonen og reportageoptagelser fra hendes arbejdsdag." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Weekendavisen

  "Filmens stille stolthed er meget sympatisk. Den er teknisk set lidt for lækker og minder om et tv-portræt. Men emnet er virkelig vigtigt, så 'Hjerter Dame' kan bære det store format." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.